Poznati problemi sa sistemom Office i operativnim sistemom Windows 10

Poslednji put ažurirano: oktobra 2017.

Radimo na rešavanju problema do kojih može doći prilikom korišćenja sistema Office sa operativnim sistemom Windows 10. U međuvremenu, koristite sledeća rešenja da biste rešili probleme.

Potrebna vam je dodatna pomoć?
Ako ova rešenja ne reše problem, koristite opcije na dnu ove stranice za podršku.

Uobičajeni problemi

Problem

Rešenje

Office dokumenti otvaraju se sporije nakon instalacije ispravke Windows 10 Fall Creators Update

U ispravci Windows 10 Fall Creators Update, aktivni antivirusni proizvod može dinamički da skenira Office dokumente pomoću antivirusnog API-ja za Office kada ih otvorite. To pomaže u aktivaciji antivirusnog proizvod za otkrivanje zlonamernih dokumenata koji prikrivaju zlonamerni sadržaj primenom tehnika kao što je šifrovanje dokumenata. Ovo skeniranje važi za sve verzije Office dokumenat i može dovesti do odlaganja od najviše 1 sekunde po dokumentu.

Microsoft istražuje ovaj problem i objaviće rešenje ovde kada problem bude rešen. Više informacija o ovom novom ponašanju potražite u članku Uvod u Antivirus API referencu za Office.

Ekran operativnog sistema Windows treperi ili bljeska

Možda ćete videti treperenje ekrana ako koristite verziju 16.0.7668.2066 usluge Office 365 ili sistema Office 2016, koja je objavljena za malu grupu klijenata između 25.1. i 30.1. Od 31.1. dostupna je verzija 16.0.7668.2074 usluge Office 365 ili sistema Office 2016 i ona sadrži ispravku.

Da biste rešili ovaj problem, ažurirajte Office na najnoviju verziju. Pošto ekran bljeska, moraćete to da uradite pomoću komandne linije. Pogledajte ovaj članak za uputstva korak po korak: Windows ekran treperi ili bljeska nakon prijavljivanja.

Ne možete da pronađete Office aplikacije nakon nadogradnje na Windows 10

Windows 10 podrazumevano ne kači Office aplikacije na Start meni ili traku zadataka, ali postoji nekoliko načina da pronađete i otvorite Office aplikacije sa početnog ekrana i trake zadataka u operativnom sistemu Windows 10.

Više informacija potražite u članku Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?.

Kako da nadogradite na Windows 10 na novim uređajima koji uključuju Office 365

Ako ste upravo kupili novi uređaj koji uključuje Office 365, preporučujemo da instalirate Office pre nadogradnje na Windows 10.

Više informacija potražite u ovom članku: Nadogradnja na Windows 10 na novim uređajima koji sadrže Office 365.

Ne možete da štampate posle nadogradnje na Windows 10

Možda ćete morati da instalirate nove upravljačke programe za štampač. Takođe pokušajte da pokrenete program za rešavanje problema sa štampanjem da biste rešili problem.

Više informacija potražite u članku Rešavanje problema sa štampačem.

Potrebna vam je pomoć sa licenciranjem ili aktivacijom proizvoda

Više informacija potražite u ovom članku: Greške „Nelicencirani proizvod“ u sistemu Office.

Nakon nadogradnje na Windows 10, Office aplikacije prikazuju se kao veoma velike ili veoma male na monitoru ili imate mutnog teksta u Office aplikacijama.

Više informacija i rešenja potražite u članku Office aplikacije prikazuju seu pogrešnoj veličini ili mutno na spoljnim monitorima.

Poruke o grešci

Problem

Rešenje

Pojavljuje se greška pri otvaranju Office 2013 dokumenata nakon nadogradnje sa sistema Windows 7 na Windows 10, na primer Word je naišao na grešku prilikom pokušaja otvaranja datoteke ili Datoteka je oštećena i nije je moguće otvoriti.

Da biste rešili ovaj problem, pokrenite neku od Office 2013 aplikacija kao što je Word, a zatim izaberite Datoteka > Nalog > Opcije za ažuriranje > Ažuriraj sada da biste instalirali najnovije ispravke.

Više informacija potražite u članku Greške prilikom otvaranja Office datoteka posle nadogradnje sa operativnog sistema Windows 7 na Windows 10.

Problemi sa programom Outlook

Problem

Rešenje

Posle instaliranja ispravke za Windows 10 povodom godišnjice, ne funkcioniše prevlačenje e-poruka u sistem datoteka ili između fascikli.

Problem utiče na sve podržane verzije programa Outlook 2010, 2013 i 2016. Može se desiti i u programu Mozilla Thunderbird.

Naši timovi inženjera su istražili ovaj problem i planiraju da izdaju ispravku u bliskoj budućnosti. Ponovo ćemo ovde objaviti obaveštenje kad budemo imali više informacija.

Nakon nadogradnje na Windows 10, Outlook 2013 možda ne može da se otvori i dobijate ovu grešku: Nije moguće pokrenuti Microsoft Outlook. Nije moguće otvoriti prozor programa Outlook. Nije moguće otvoriti skup fascikli. Pristup datoteci je odbijen. Nemate dozvolu potrebnu za pristup datoteci C:\Users\<username>\Documents\Outlook Files\filename.pst.

Za više informacija i rešenje pogledajte članak Nije moguće pristupiti PST datoteci ili pokrenuti Outlook posle nadogradnje na Windows 10

Nakon instaliranja operativnog sistema Windows 10, Business Contact Manager (BCM) može da padne zbog problema sa kontrolom grafikona tokom .Net registracije.

BCM zavisi od platforme .NET framework kada su u pitanju neke njegove funkcije.

Više informacija i rešenje potražite u članku Business Contact Manager crashes after upgrading to Windows 10 (Business Contact Manager otkazuje nakon nadogradnje na Windows 10).

Kada kliknete na hipervezu ka veb stranici u programu Outlook 2010 ili Outlook 2007, od vas se traži da navedete Internet Explorer 11 kao podrazumevani pregledač.

Više informacija i rešenje potražite u članku You are prompted to specify Internet Explorer when you click a link in Outlook 2010 or Outlook 2007 (Od vas se traži da navedete Internet Explorer kada kliknete na vezu u programu Outlook 2010 ili Outlook 2007).

Javite nam kako možemo da pomognemo

Ako ova rešenja ne reše vaš problem, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste nam ostavili komentar, kliknite na dugme Ne u dolenavedenom odeljku Da li su ove informacije bile korisne? i otkucajte komentar.

  • Da biste razgovarali sa predstavnikom podrške, kliknite na dolenavedeno dugme Obratite nam se.

  • Da biste dobili pomoć iz Office zajednice, kliknite na dolenavedeno dugme Pitajte zajednicu.

  • Da biste dobili više opštih informacija o pomoći i rešavanju problema za Windows 10, pogledajte: Da li vam je potrebna pomoć za Windows 10?.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×