Power Query i funkcije uticaja na privatnost

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Power Query i njegove povezane usluge Microsoft Power Query usluga uključuje funkcije koje su važne da razumeju o privatnosti. Možete da pročitate na kompletnu izjavu o privatnosti.

Pretraga na mreži

Pretraga na mreži vam omogućava da pretražite javne podatke iz programa Excel. Zahtevi za pretragu i naredni zahtevi obezbeđuju sledeće korporaciji Microsoft:

 • Jedinstveni korisnički ID koji se nalazi u dijalogu „Osnovni podaci“

 • Verzija proizvoda

 • Termini za pretragu

 • Obezbeđene rezultate

Slanje osmeha/Mrguda

Pošalji osmeh/Mrguda vam omogućava da pošaljete e-poruku korporaciji Microsoft sa povratnim informacijama. E-pošta podrazumevano obezbeđuje sledeće korporaciji Microsoft:

 • Jedinstveni korisnički ID koji se nalazi u dijalogu „Osnovni podaci“

 • Verzija proizvoda

 • Verzija programa Excel

 • Putanja instalacije programa Excel

 • IE verzija

 • OS verzija

 • CLR verzija

 • Radni skup memorije

 • Maksimalna iskorišćenost virtuelne memorije

 • Postavke radne sveske

 • Snimci ekrana/formule

 • Informacije o izuzetku (ako su pokrenute iz greške)

Biće vam pružena prilika da uredite e-poruku „Pošalji osmeh“ pre prenosa korporaciji Microsoft. Možete da uključite sve dalje povratne informacije u e-poruku koje odaberete da pružite, uključujući snimke ekrana koji prikazuje određeni kompliment ili problem koji imate.

Alatka „Pošalji osmeh“ automatski prikuplja neke informacije o konfiguraciji sistema, standardne informacije o računaru i osnovne informacije o tome kako koristite Microsoft proizvode. Te informacije se šalju kada odaberete da pošaljete povratne informacije.

Informacije koje prikupimo od vas korporacija Microsoft i njene kontrolisane podružnice i filijale koriste da bi pružile usluge ili izvršile transakcije koje ste zatražili ili ovlastili, za obezbeđivanje kritičnih ispravki i obaveštenja pomoću softvera i unapređenje proizvoda ili usluge. E-adrese se mogu koristiti za kontakt sa vama ako korporaciji Microsoft budu potrebne dodatne informacije ili objašnjenje zahteva. Ne morate da registrujete e-adresu kod korporacije Microsoft da biste koristili alatku „Pošalji Osmeh/Mrguda“.

Akreditivi

Programski dodatak čuva korisničke akreditive na računaru korisnika kada se uspostave veze sa izvorima podataka. Ti akreditivi su šifrovani i uskladišteni u skrivenoj fascikli kojoj može da pristupi samo korisnik, i koristiće se samo za pristup relevantnim izvorima podataka.

Provera konfiguracije klijenta

Nakon pokretanja programa Microsoft Excel i prijavljivanja u Power Query, trenutna verzija klijenta, trenutna verzija programa Excel i GUID (pogledajte belešku ispod) šalje se usluzi. Usluge odgovaraju konfiguracionom datotekom koja sadrži informacije o ažuriranju verzije, krajnjim tačkama pretrage i drugim kontrolama funkcije. Ako je dostupna novija verzija, usluga će vratiti vezu sa lokacijom Microsoft Download Center gde je dostupna nova verzija za preuzimanje. Klijent će periodično ponoviti ovaj poziv da biste se uverili da je konfiguracija ažurirana. Ova funkcija se ne može isključiti.

Napomena: Napomena: GUID označava Univerzalni jedinstveni identifikator – nasumično generisani broj koji ne sadrži nikakve lične informacije. GUID-ovi se koriste za identifikovanje pojedinačnim uređajima bez identifikacije korisnika.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×