Power Query – pregled i učenje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Power Query je podataka za povezivanje tehnologija koja vam omogućava da otkriju, povezivanje, kombinovanje i Pročišćavanje izvora podataka u skladu sa potrebama analize. Funkcije u programskom dodatku Power Query su dostupne u programu Excel i Power BI Desktop.

Korišćenje programskog dodatka Power Query često prati nekoliko uobičajenih koraka.

Power Query koraci: (1) povezali, 2) transformacija, 3) Kombinovanje, deljenje (4)

Dok se neke delatnosti analize podataka fokusiraju na nekoliko ovih koraka, svaki korak je važan element programskog dodatka Power Query. Više informacija i prikaz primera ovih koraka na delu potražite u članku Prvi koraci uz Power Query.

Power Query je jedna od tri alatke za analizu podataka dostupna u programu Excel:

Power Query resursi

Sledeće veze i informacije možete da počnete sa radom uz Power Query možete doći. U odeljcima i veze su predstavljeni u redosledu koji treba ako ste početnik – prvi vezu opisuje gde je Power Query, na sledeći odeljak te dovodi do u vodiču kroz prve korake, a zatim podučavanja i veze zajednice.

Ažuriramo ove veze kada su dostupni dodatni resursi, pa često proveravajte.

Kako funkcioniše Power Query?

Uz Power Query možete da pronađete izvora podataka, proverite veze, a zatim oblik tih podataka (na primer uklonite kolone, promenite tip podataka ili objedinjavanje tabele) na načine koji odgovara vašim potrebama. Kada ste u obliku podataka, možete da delite svoje nalaze ili koristite upit za kreiranje izveštaja.

Da biste videli Power Query na delu, potražite članak Prvi koraci uz Power Query.

Kako da nabavim Power Query?

Power Query je dostupan kao preuzimanje za Excel 2013 i 2010. Osnovni upit tehnologija koja omogućava Power Query i nalazi se u Power BI Desktop, koja je deo ukupnog Power BI nudi od korporacije Microsoft.

Kliknite na sledeće dugme da biste preuzeli na Power Query izdanje:

Preuzimanje programskog dodatka Power Query

Takođe možete da vidite šta je novo u programskom dodatku Power Query.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Uputstva za Power Query

Ako vidite Power Query na delu, to može biti podstrek da naučite kako da ga koristite. Evo nekoliko uputstava od kojih možete da počnete i koja će vam prikazati primere kako da koristite Power Query:

Dodatne informacije o programskom dodatku Power Query

Ako želite još detaljnije informacije o programskom dodatku Power Query, mogu vam pomoći sledeći resursi:

Zajednice, forumi i povratne informacije

Postoje razne vrste osoba koje koriste Power Query i one vole da dele ono što su naučile. Pogledajte sledeće resurse da biste stupili u kontakt sa drugima u Power Query zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×