Power Pivot – pregled i učenje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Power Pivot je tehnologija modelovanja podataka koja vam omogućava da kreirate modele podataka, uspostavite relacije i kreirate izračunavanja. Uz Power Pivot možete da radite sa velikim skupovima podataka, napravite veće relacije i kreirate složena (ili jednostavna) izračunavanja, sve to u okruženju sa visokim performansama i unutar poznatog iskustva u programu Excel.

Pregled i učenje za Power Pivot

Power Pivot je jedna od tri alatke za analizu podataka dostupna u programu Excel:

Power Pivot resursi

Sledeće veze i informacije mogu da vam pomognu da počnete sa radom uz Power Pivot, uključujući kako da omogućite Power Query u programu Excel, kako da počnete da koristite Power Pivot, zatim podučavanja i veze zajednice.

Kako da nabavim Power Pivot?

Power Pivot je dostupan kao programski dodatak za Excel, koji možete da omogućite tako što ćete pratiti nekoliko jednostavnih koraka. Osnovna tehnologija modelovanja u programskom dodatku Power Pivot takođe se nalazi i u Power BI dizajneru, koji je deo usluge Power BI koju nudi Microsoft.

Prvi koraci uz Power Pivot

Kada se Power Pivot omogući, dostupna je kartica Power Pivot na traci, kao što je prikazano na sledećoj slici.

PowerPivot traka

Sa kartice trake Power Pivot izaberite stavku Upravljanje u odeljku Model podataka, kao što je prikazano ispod.

Dugme „Upravljaj“ za Power Pivot

Kada izaberete stavku Upravljanje, pojavljuje se prozor Power Pivot, što je mesto gde možete prikazati model podataka i upravljati njime, dodati izračunavanja, uspostavljati relacije i videti elemente Power Pivot modela podataka. Model podataka je kolekcija tabela ili drugih podataka, često sa uspostavljenim relacijama između njih. Sledeća slika prikazuje prozor Power Pivot.

PowerPivot prozor

Prozor Power Pivot može i da uspostavlja i grafički predstavlja relacije između podataka uključenih u modelu. Izborom ikone Dijagramski prikaz iz donje desne strane prozora Power Pivot možete da vidite postojeće relacije u Power Pivot modelu podataka. Sledeća slika prikazuje prozor Power Pivot u dijagramskom prikazu

Prikaz „Power Pivot dijagram“

Za kratko podučavanje o tome kako da koristite Power Pivot pogledajte sledeće resurse:

Pored tog podučavanja, sledeća veza pruža obiman skup veza, resursa i dodatnih informacija o programskom dodatku Power Pivot:

U sledećim odeljcima pronaći ćete dodatne resurse i podučavanja koja sadrže detalje o tome kako da koristite Power Pivot i kako se on može kombinovati sa programskim dodacima Power Query i Power View za izvršavanje moćnih, intuitivnih zadataka samouslužnog poslovnog obaveštavanja u programu Excel.

Uputstva za Power Pivot

Ako vidite Power Pivot na delu, to vam može pomoći da naučite kako da ga koristite i to obezbeđuje korisne slučajeve upotrebe koje pokazuju moć programskog dodatka Power Pivot. Sledeća podučavanja mogu vam biti od pomoći prilikom prvih koraka:

Dodatne informacije o programskom dodatku Power Pivot

Power Pivot može jednostavno da se koristi i on brzo izvršava zadatke. On takođe može da kreira moćna i složena izračunavanja, indikatore i formule. Pogledajte sledeće veze da biste se snašli u mnogim stvarima koje možete da uradite uz Power Pivot.

Za obiman skup veza i korisnih informacija (ponovo) pogledajte sledeću vezu:

Forumi i srodne veze

Postoje razne vrste ljudi koji koriste Power Query i oni vole da dele ono što su naučili. Pogledajte sledeće resurse da biste stupili u kontakt sa drugima u Power Query zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×