Povezivanje spoljne liste sa programom Outlook

Povezivanje spoljne liste sa programom Outlook

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Spoljnu listu koja sadrži klijente, zadatke, zakazane obaveze ili objavljene poruke možete povezati sa programom Microsoft Outlook 2013. Kada je povežete, možete prikazati, urediti i odštampati podatke pomoću poznatog Outlook korisničkog interfejsa kao da su u pitanju izvorne Outlook informacije. Ako su podaci kontakt informacije, na primer klijenti, možete ih čak i pozvati, poslati im e-poruke i uputiti pozive za sastanak. Sinhronizacija podataka je dvosmerna. Promene izvršene u programu Outlook 2013 automatski se sinhronizuju sa spoljnim izvorom podataka. Promene izvršene u spoljnom izvoru podataka sinhronizuju se sa stavkama u programu Outlook 2013, iako može biti potrebna operacija osvežavanja.

Više informacija potražite u članku Pronalaženje sadržaja o spoljnim podacima.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Pre nego što počnete

Uobičajeni preduslovi

Pripremni zadaci specifični za Outlook

Povezivanje spoljne liste sa programom Outlook 2013

Pre nego što počnete

Rad sa spoljnim podacima zahteva nekoliko neophodnih zadataka kako bi se omogućio bezbedan pristup podacima. Sledeće informacije mogu da pomognu u planiranju narednih koraka. Takođe, ako naiđete na probleme kada pokušate da radite sa spoljnim podacima, ove informacije mogu vam pomoći da identifikujete problem. Da biste pristupili spoljnim podacima, potrebno je da vi ili vaš administrator uradite sledeće:

Uobičajeni preduslovi

Priprema spoljnog izvora podataka    Administrator treba da napravite nalog i obezbedite dozvole za izvor podataka da biste se uverili da prave osobe imaju pristup podacima i da podaci se ne završava sa pogrešne ruke. U spoljnoj bazi podataka, administrator možda ćete takođe želeti da kreirate određene tabele, prikaza, upite, i tako dalje da biste ograničili rezultate na upravo ono što je potrebno i kako bi se poboljšale performanse.

Konfigurisanje SharePoint usluga i naloga    Administrator mora aktivirati usluge povezivanja poslovnih podataka i usluge bezbednog skladištenja.

Konfigurisanje usluga bezbednog skladištenja    Administrator mora da uradi sledeće: odredi najbolji režim pristupa za spoljni podaci izvora, kreira ciljnu aplikaciju i postavi akreditive za ciljnu aplikaciju.

Konfigurisanje usluge povezivanja poslovnih podataka    Administrator mora uverite se da korisnik koji kreira spoljno sadržaja tip ima dozvolu za skladište metapodataka povezivanja poslovnih podataka i da odgovarajući korisnici imaju pristup spoljnom tipu sadržaja koja je zasnovana na spoljnoj listi.

Kreiranje spoljnog tipa sadržaja    Korisnik mora da definišete spoljni tip sadržaja koji sadrži informacije o vezama, access, metode operacija, kolona, filtere i drugih metapodataka koristi za preuzimanje podataka iz spoljnog izvora podataka.

Kreiranje spoljne liste    Korisnik mora da kreira spoljnu listu zasnovanu na spoljnom tipu sadržaja i jedan ili više prikaza spoljne liste po potrebi.

Uverite se da su Office proizvodi spremni za upotrebu    Da biste sinhronizovali spoljnim podacima pomoću Office proizvoda, morate imati Windows 7 ili noviji i sledećih besplatnih softverskih proizvoda, SQL Server Compact 4.0, .NET Framework 4 i WCF Data Services 5.0 za OData V3 na svakom klijentskom računaru (ako je potrebno, možete se automatski od vas zatraži da preuzmete ovaj softver). Takođe, uverite se da opcija instalacije sistema Office, usluge poslovnog povezivanja je omogućena (to je podrazumevana opcija). Ova opcija instalira Business rada klijenta usluga povezivanja koji radi na sledeći način: kešira sinhronizuje sa spoljnim podacima, mape poslovnih podataka u spoljne tipove sadržaja, prikazuje izboru spoljnih stavki u Office proizvodima i pokreće prilagođene rešenja unutar Office proizvoda.

Preduslovi specifični za Outlook

Aktiviranje na funkcije vanmrežne sinhronizacije za spoljne liste    Farme i lokacije funkcije Vanmrežne sinhronizacije za spoljne liste, takođe mora biti aktivan. Ova funkcija je podrazumevano na nivou farme aktivno, ali nije aktivna podrazumevano na nivou lokacije.

Kreiranje Outlook podržani spoljnog tipa sadržaja     Kada kreirate spoljni tip sadržaja, korisnik mora da omogući opciju Podrška van mreže sinhronizacije i polje Tip Office stavke postavljate na nešto od sledećeg: kontakte, zakazane obaveze, zadatakili Post.

Mapiranje odgovarajućih polja    Korisnik mora mapira neka od polja spoljnog tipa sadržaja sa odgovarajućim Outlook poljima.

Kada mapirate spoljni tip sadržaja, kao što je Klijent sa tipom Outlook stavke kao što je Kontakt, morate eksplicitno mapirati pojedinačna polja u spoljnom tipu sadržaja, kao što su Ime klijenta, Prezime klijenta, Adresa klijenta i Telefon klijenta sa odgovarajućim poljima tipa Outlook stavke, kao što su Ime, Prezime, Adresa na poslu i BusinessPhone klijenta.

Ne morate da mapirate sva odgovarajuća polja, ali sledeća polja se moraju mapirati.

Tip Outlook stavke

Polje Outlook stavke

Kontakt

Prezime

Zadatak

Tema

Zakazana obaveza

Početak, kraj i tema

Objavljena poruka

Tema

U zavisnosti od broja, nemapirana polja se prikazuju kao razvijena svojstva na sledeći način:

  • Spojeno    Dodato u region obrasca na dnu podrazumevane stranice Outlook obrasca (2 do 5 polja).

  • Odvojene    Dodati kao novu stranicu u Outlook obrascu (6 ili više polja).

Ako se spoljni tip sadržaja ne mapira direktno ni sa jednim tipom Outlook stavke, možete mapirati polja sa tipom Outlook stavke „Objavljena poruka“, koji predstavlja najgeneričkiji tip stavke.

Vrh stranice

Povezivanje spoljne liste sa programom Outlook 2013

  1. Idite na SharePoint lokaciju koja sadrži spoljnu listu.

  2. Izaberite stavke Lista > Povezivanje sa programom Outlook.

  3. Ako je neophodno, Outlook 2013 otvara i kreira novu Outlook datoteku sa podacima (BCSStorage.pst), koja se zove Spoljne liste sistema SharePoint u oknu za navigaciju, a zatim kreira fasciklu pod imenom <Lokacija> - <Spoljna lista>.

Savet:  Podaci se podrazumevano automatski osvežavaju na svakih šest sati, ali ova vrednost se može promeniti. Da biste se uverili da prikazujete trenutne podatke iz spoljnog izvora podataka, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu i izaberite stavku Sinhronizuj odmah.

Napomena:  Podrazumevano, Outlook 2013 prikazuje samo polja koja je autor spoljnog tipa sadržaja eksplicitno mapirao sa odgovarajućim Outlook poljima. Isto tako, da biste prikazali sva polja sa spoljne liste, bilo da su ona mapirana ili ne, možete uraditi sledeće:

  • Otvorite jednu stavku u obrascu (Na kartici Kontakt, u grupi Prikaži izaberite stavku Detalji o stavci <ime>.)

  • Kreirajte prilagođeni Outlook prikaz i uključite sva polja sa spoljne liste.

Više informacija o prikazivanju polja i kreiranju prilagođenih prikaza potražite u sistemu pomoći za Outlook.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×