Povezivanje sa SQL Server podacima (uvoz SQL Server podataka)

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Možete da koristite Office datoteku sa podacima za povezivanje (. odc) da biste se povezali sa Microsoft SQL Server bazom podataka iz Microsoft Excel datoteke. SQL Server je kompletan prikaz relacionih baza podataka koji je dizajniran za rešenja za rešenje širom preduzeća koja zahtijeva optimalne performanse, dostupnost, skalabilnost i bezbednost.

 1. Na kartici Podaci , u grupi dolazi do spoljnog podataka izaberite stavku iz drugih izvora, a zatim kliknite sa sistema SQL Server.

  Slika glavne trake programa Excel

  Tako pokreće čarobnjak za povezivanje sa podacima. Ovaj čarobnjak ima tri stranice.

  1. stranica: Povezivanje sa serverom baze podataka    

 2. U polju ime servera OTKUCAJTE ime SQL Server računara sa kojim želite da se povežete.

 3. U okviru Akreditivi prijavljivanjauradite nešto od sledećeg:

  • Da biste koristili trenutne Microsoft Windows korisničko ime i lozinku, izaberite stavku koristi Windows potvrdu identiteta.

  • Da biste uneli korisničko ime i lozinku za bazu podataka, izaberite stavku koristi sledeće korisničko ime i lozinku, a zatim otkucajte korisničko ime i lozinku u odgovarajućim poljima za korisničko ime i lozinku .

   Napomena o bezbednosti: 

   • Koristite jake lozinke koje kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabe lozinke ne mešaju ove elemente. Jaka lozinka: Y6dh!et5. Slaba lozinka: Kuća27. Lozinke bi trebalo da sadrže 8 ili više znakova. Bolja je fraza za prolaz koja koristi 14 ili više znakova.

   • Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može vratiti. Lozinke koje zapišete treba da čuvate na bezbednoj lokaciji, daje od informacija koje lozinka štiti.

   2. stranica: Izaberite bazu podataka i tabelu    

 4. U okviru izaberite bazu podataka koja sadrži željene podatke, izaberite bazu podataka. U okviru Poveži sa određenom tabelomizaberite određenu tabelu ili prikaz.

  Alternativno, možete da opozovete izbor u polju za potvrdu Poveži sa određenom tabelom tako da će drugi korisnici koji koriste ovu datoteku veze biti upitani za listu tabela i prikaza.

  Stranica 3: čuvanje datoteke za povezivanje podataka i završetak    

 5. Opcionalno, u polju ime datoteke korigovati predloženo ime datoteke. Kliknite na dugme Potraži da biste promenili podrazumevanu lokaciju datoteke (moji izvori podataka).

 6. Opcionalno, otkucajte opis datoteke, prijateljsko ime i uobičajene reči za pretragu u opisu, prepoznatljivo imei ključne reči za pretragu .

 7. Da biste se uverili da se datoteka veze uvek koristi kada se podaci ažuriraju, kliknite na dugme uvek pokušaj da koristite ovu datoteku da biste osvežili ovaj podatak . Ova opcija obezbeđuje da se ispravke datoteke veze uvek koriste sve radne sveske koje koriste tu datoteku veze.

 8. Da biste naveli kako se pristupa spoljni izvor podataka izveštaja izvedene tabele ako se radna sveska objavi na Microsoft SharePoint Services lokaciji i otvori se u Veb pregledaču, izaberite stavku Postavke potvrde identiteta, a zatim izaberite neku od sledećih opcija za evidentiranje na izvor podataka:

  • Windows provera identiteta     Izaberite ovu opciju da biste koristili korisničko ime i lozinku trenutnog korisnika operativnog sistema Windows. Ovo je najbezbedniji metod, ali može da utiče na performanse kada se mnogi korisnici povezuju sa serverom.

  • SSS     Izaberite ovu opciju da biste koristili uslugu sigurnog skladištenja (SSS), a zatim unesite odgovarajuću nisku za identifikaciju u polje SSS ID . Administrator lokacije može da konfiguriše SharePoint Services sajt da bi koristio bazu podataka usluge sigurnog skladištenja u kojoj se skladište korisničko ime i lozinka. Ovaj metod može biti najefikasniji kada se mnogi korisnici povezuju sa serverom.

  • Nijedno     Izaberite ovu opciju da biste sačuvali korisničko ime i lozinku u datoteci veze.

   Napomena o bezbednosti: Izbegavajte čuvanje informacija za prijavljivanje prilikom povezivanja sa izvorima podataka. Ove informacije mogu da se skladište kao čisti tekst, a zlonamerni korisnik može da pristupi informacijama kako bi ugrozio bezbednost izvora podataka.

 9. Napomena: Postavka potvrde identiteta se koristi samo kada objavite radnu svesku na SharePoint lokaciji, a ne u programu Excel za računare.

 10. Kliknite na dugme u redu, a zatim kliknite na dugme Završi da biste zatvorili čarobnjak za povezivanje podataka.

  Pojaviće se dijalog Uvoz podataka .

 11. U okviru Izaberite kako želite da prikažete ove podatke u radnoj svesciuradite nešto od sledećeg:

  • Da biste kreirali Excel tabelu, izaberite stavku Tabela (ovo je podrazumevano).

  • Da biste kreirali izveštaj izvedene tabele, izaberite stavku izveštaj izvedene tabele.

  • Da biste kreirali izveštaj izvedenog grafikona i izvedene tabele, izaberite stavku izveštaj izvedenog grafikona i izvedene tabele.

   Napomena: Jedina opcija kreiranja veze je dostupna samo za OLAP bazu podataka.

 12. U grupi Izaberite mesto za podatke postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste postavili podatke na postojeći radni list, izaberite postojeći radni list, a zatim otkucajte ime prve ćelije u opsegu ćelija gde želite da pronađete podatke.

  • Alternativno, izaberite stavku Skupi dijalog Slika dugmeta da biste privremeno skupili dijalog, izaberite ćeliju koja počinje na radnom listu, a zatim izaberite stavku razvij dijalog Slika dugmeta .

  • Da biste postavili podatke u novi radni list počevši od ćelije a1, izaberite stavku novi radni list.

 13. Opcionalno, možete da promenite svojstva veze (i da promenite datoteku veze) tako što ćete kliknuti na dugme Svojstva, izvršiti promene u dijalogu Svojstva veze i zatim kliknuti na dugme u redu.

  Više informacija potražite u članku Svojstva veze.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×