Povezivanje sa Oracle bazom podataka (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenje programa Excel Get & transformacija (Power Query) iskustvo za povezivanje sa Oracle bazom podataka.

Napomena: Da biste se povezali sa Oracle bazom podataka pomoću Programskog dodatka Power Query, morate Oracle klijentski softver v8.1.7 ili veći na vašem računaru. Da biste instalirali Oracle klijentski softver, idite 32-bitni Oracle podataka programa Access komponente (ODAC) sa Oracle Developer Tools za Visual Studio (12.1.0.2.4) da biste instalirali 32-bitnu Oracle client ili 64-bitni ODAC 12 c Xcopy izdanje 4 (12.1.0.2.4) za Windows x64da instalirate 64-bitni Oracle klijenta.

Kliknite na kartici " Podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz baze podataka > Iz Oracle baze podataka. Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", zatim kliknite na dugme Novi upit > Iz baze podataka > Iz Oracle baze podataka.

Na kartici Power Query na traci kliknite na dugme Iz baze podataka > Iz Oracle baze podataka.

Opcije napajanja upita iz baze podataka

Next

  1. U dijalogu Oracle baza podataka, u okviru Ime servera navedite Oracle server za povezivanje. Ako je potreban SID, to se može navesti u obliku „ImeServera/SID“.

  2. Ako želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka, navedite upit u polju SQL izraz . Više informacija potražite u članku Uvoz podataka iz baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  4. Ako Oracle server zahteva akreditive korisnika za bazu podataka:

    1. U dijalogu Pristup bazi podataka unesite svoje korisničko ime i lozinku.

    2. Kliknite na dugme Poveži.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao „Preuzimanje i transformacija“ u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×