Povezivanje sa internim i spoljnim izvorima podataka (Power Query)

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Power Query pruža intuitivni interfejs za povezivanje i uvoz podataka iz velikog broja spoljnih i unutrašnjih izvora podataka kao što su veb lokacije, datoteke, fascikle, baze podataka i drugi izvori uključujući SharePoint liste, Microsoft Azure Marketplace, Hadoop datoteke i Facebook, da nabrojimo nekoliko.

Izvori podataka u programskom dodatku Power Query

Detaljne informacije o povezivanju sa različitim izvorima podataka pomoću programskog dodatka Power Query potražite u članku Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka u pomoći za programski dodatak Power Query za Excel.

Nakon povezivanja sa potrebnim izvorom podataka možete da poboljšate skup podataka filtriranjem, oblikovanjem i transformisanjem koristeći Power Query. Informacije o tome kako da poboljšate podatke potražite u članku Filtriranje, oblikovanje i transformacija uvezenih podataka.

Srodne teme

Pomoć za iskustvo upravljanja podacima u dodatku Power BI za Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×