Povezivanje ili prekidanje veze lokacije za objavljivanje sa katalogom u sistemu SharePoint

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Povezivanjem lokacije za objavljivanje sa katalogom možete konfigurisati prepoznatljive URL-ove za stranice stavke kataloga. Takođe možete uraditi sledeće:

Pre nego što počnete

Pre nego što povežete lokaciju za objavljivanje sa katalogom, uverite se u sledeće:

Povezivanje lokacije za objavljivanje sa katalogom

 1. Na lokaciji za objavljivanje, u postavkama Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. , izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici Postavke lokacije, u okviru odeljka Administracija lokacije izaberite stavku Upravljanje vezama kataloga.

 3. Na stranici Upravljanje vezama kataloga izaberite stavku Povezivanje sa katalogom.

  Važno:  Pojaviće se samo popisani katalozi.

 4. Pronađite katalog na listi i izaberite stavku Poveži. Takođe možete otkucati ime kataloga u polju za pretragu.

 5. Na stranici Postavke izvora kataloga, u okviru odeljka Integracija veze odaberite:

  • Integriši katalog u moju lokaciju. Ova opcija omogućava vam da definišete izgled prepoznatljivih URL-ova i mesto za integraciju skupa termina označavanja kataloga unutar skupa termina navigacije lokacije za objavljivanje. Takođe, za vas će se automatski kreirati stranica kategorije, stranica stavke kataloga i izvor rezultata za katalog.

  • Poveži, ali nemoj integrisati katalog. Ova opcija automatski kreira izvor rezultata za katalog.

   Napomena:  Biranjem ove opcije nećete moći da vršite dodatne konfiguracije na stranici Postavke izvora kataloga, niti da definišete pristupačne URL-ove za stranice stavke kalendara.

 6. U odeljku Hijerarhija navigacije izaberite termin sa termina označavanja kataloga. Izraz koji ste izabrali će biti nivo na kom će biti integrisane skup termina označavanja kataloga u objavljivanje skupu termina navigacije lokacije.
  Podrazumevana vrednost je skup termina označavanja koji ste izabrali kada je omogućen u biblioteku ili listu kao katalog. Ako želite da integrišete skup iz različitih termina označavanja termina, uradite sledeće:

  • Pored polja Nadređeni termin hijerarhije izaberite ikonu Potraži važeći izbor.

  • U dijalogu Izaberi: Dodaj termine izaberite termin koji odgovara nivou sa kog želite da integrišete skup termina označavanja kataloga.

  • Da biste integrisali nadređeni termin koji je nadređeni izabranom terminu u skupu termina navigacije lokacije za objavljivanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi nadređeni termin u navigaciju lokacije.

   Napomena:  Da bi navigacija lokacije za sve stavke funkcionisala kao što je predviđeno, sve stavke u katalogu moraju biti označene terminom iz navedenog skupa termina označavanja kataloga.

 7. U odeljku Pozicija navigacije navedite termin u skupu termina navigacije lokacije za objavljivanje gde skup termina označavanja kataloga treba da bude integrisan:

  • Da biste integrisali skup termina označavanja kataloga u nadređeni termin skupa termina navigacije lokacije za objavljivanje, izaberite stavku Dodaj korenu navigacije.

  • Da biste integrisali skup termina označavanja kataloga u termin ispod nadređenog termina skupa termina navigacije lokacije za objavljivanje, izaberite stavku Izaberi alternativnu lokaciju u navigaciji lokacije, a zatim uradite sledeće:

   • Izaberite ikonu Potraži važeći izbor. Otvara se dijalog koji prikazuje skup termina navigacije lokacije za objavljivanje.

   • U dijalogu Izaberi: Dodaj termine izaberite termin koji odgovara nivou sa kog želite da integrišete skup termina označavanja kataloga.

 8. Ako želite da se promene u skupu termina označavanja kataloga ažuriraju na lokaciji za objavljivanje, u odeljku Dodavanje veze ka navigaciji potvrdite izbor u polju za potvrdu Zakači termine navigaciji lokacije. Ova opcija je podrazumevano izabrana.

 9. U odeljku URL ponašanje stavke kataloga navedite URL za stavke kataloga:

  • Proverite URL adrese u odnosu na ovoj lokaciji. Ova opcija vam omogućava da kreirate prepoznatljive URL ADRESE za stranicu stavke kataloga, na primer http://www.contoso.com/Computers/model101. Kad posetioci lokacije izaberite stavku na lokaciji, ćete da biste otišli na stranicu stavke kataloga.

  • Proverite URL adrese pokazivač na stavku katalog izvora. Ako izaberete ovu opciju, nećete moći da biste kreirali prepoznatljive URL ADRESE za stavke stranica. Kad posetioci lokacije izaberite stavku na lokaciji, su ćete stavke u katalogu. Evo šta URL stavke u katalogu može da izgleda kao što su: http://www.contoso.com/pages/computers.aspx.

 10. U odeljku URL format stavke kataloga izaberite svojstva koja bi pristupačan URL stranice sa detaljima stavke trebalo da sadrži:

  • Koristite podrazumevani format URL ADRESE koju obezbeđuje katalog izvora. Podrazumevana vrednost u ovom polju je ono što ste izabrali kao Primarni ključ kada je omogućen biblioteku ili listu kao katalog.

   Napomena: Uverite se da sve stavke u katalogu imaju vrednosti za navedeno polje, jer u suprotnom navigacija lokacije neće funkcionisati kao što je predviđeno.

  • Ručno definisanje URL format. Ova opcija vam omogućava da ručno definišete format za URL adresu. Samo izaberite ovu opciju ako ste kreirali stranice sa detaljima stavke i stavke u katalogu ne označen terminom iz skup termina označavanja kataloga. Otkucajte URL adresu u sledećem formatu: / < fasciklu stavke stranice sa detaljima > / < ime stranice sa detaljima stavke > .aspx? < ime upravljanog svojstva > = [upravljanog svojstva vrednost] – na primer, /Pages/itemdetails.aspx?TitleProperty=[Title].

  • Konstruiši URL format od svojstava kataloga. Ova opcija omogućava vam da konstruišete prilagođen URL zasnovan na svojstvima kataloga. Sa liste Dostupna polja izaberite do pet svojstava, a zatim izaberite stavku Dodaj.

   Važno:  Svojstva kolone lokacije tipa „Broj“ neće kreirati važeći URL. Takođe, sve stavke u katalogu moraju imati vrednosti za izabrana svojstva. Navigacija lokacije neće funkcionisati kao što je predviđeno za stavke sa vrednostima koje nedostaju.

 11. U odeljku Stranica kategorije izaberite stavku:

  • Kreiranje nove stranice da biste automatski kreira novu kategoriju stranicu za sadržaj kataloga. Iz menija izaberite master stranicu , izaberite master stranicu koju želite da koristite na stranici kategorije. Na stranici će biti dodat biblioteke stranica sa imenom kategorija-< ime skupa termina označavanja kataloga >. Na stranici neće automatski biti objavljen.

  • Koristi postojeću stranicu ako ste već kreirali stranicu kategorije. Izaberite stavku Pregledaj, a zatim navedite lokaciju stranice.

 12. U odeljku Stranica stavke izaberite stavku:

  • Kreiraj novu stranicu ako želite da SharePoint automatski kreira novu stranicu stavke za sadržaj kataloga. Iz menija Izbor master stranice izaberite master stranicu koju želite da koristi stranica stavke. Ova stranica biće dodata u biblioteku stranica pod imenom Stavka kataloga-<ime skupa termina označavanja kataloga>. Stranica se neće automatski objaviti.

  • Koristi postojeću stranicu ako ste već kreirali stranicu stavke. Izaberite stavku Pregledaj, a zatim navedite lokaciju stranice.

 13. Kliknite na dugme U redu.

Prekidanje veze lokacije za objavljivanje sa katalogom

Da biste uklonili sadržaj povezanog kataloga sa lokacije za objavljivanje, morate da prekinete vezu lokacije za objavljivanje sa katalogom.

Važno: 

 • Ako ste integrisana u termina označavanja kataloga u objavljivanje skupu termina navigacije lokacije, označavanja uslovima neće biti uklonjeni iz navigacije kada prekinete vezu sa katalogom. Da biste uklonili označavanja uslove iz navigacije na lokaciji, morate da biste izbrisali uslove za upravljanje skladištem termina. Pogledajte članak Kreiranje termina u skupu termina i upravljanje.

 • Ako je SharePoint Server automatski kreirao stranicu kategorije i stranicu sa detaljima stavke za stranice kataloga, one neće biti izbrisane iz biblioteke stranica kada prekinete vezu sa katalogom.

 1. Uverite se da ste član SharePoint grupe vlasnika na lokaciji za objavljivanje.

 2. Na stranici Postavke lokacije, u okviru odeljka Administracija lokacije izaberite stavku Upravljanje vezama kataloga.

 3. Na stranici Upravljanje vezama kataloga pojavljuje se lista povezanih kataloga.

 4. Na liniji koja sadrži katalog sa kojim želite da prekinete vezu izaberite stavku Prekini vezu, a zatim u dijalogu ponovo izaberite stavku Prekini vezu.

O Optimizacija pretraživača pretragu (SEO) pregledača naslov i kataloga veze

Kada povežete lokaciju za objavljivanje sa katalogom, svojstvo naslov pregledača SEO za kategoriju stranica na lokaciji za objavljivanje će automatski podešen za korišćenje odgovarajućih termin sa skupom termina. Ako promenite termin u označavanja perioda postavili na za kreiranje lokacije nakon što ste povezali sa lokacije za objavljivanje, SEO naslov pregledača na lokaciji za objavljivanje se neće automatski ažurirati. Na primer, ako ste označili stavke u katalogu sa termin „Jakne” i povežete lokaciju za objavljivanje sa ovim katalogom, SEO naslov pregledača za kategoriju stranicu koja prikazuje jaknama će biti „Jakne”. Ako promenite termina označavanja iz „Jakne” da „Zima jakne”, naslov pregledača SEO će i dalje biti „Jakne”.

Da biste promenili naslov pregledača SEO stranicu kategorije nakon što ste povezali sa katalogom, uredite svojstvo naslov pregledača SEO na lokaciji za objavljivanje.

 1. Na lokaciji za objavljivanje, idite na stranicu koju želite da promenite svojstvo naslov pregledača SEO.

 2. Sa trake stranice izaberite stavku Uredi svojstva i zatim Uredi SEO svojstva.

 3. Na stranici SEO svojstva u polje Naslov pregledača Unesite naslov pregledača SEO koji želite da koristite.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×