Postavljanje podrazumevanog prostora za skladištenje za korisnike usluge OneDrive

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podrazumevani prostor za skladištenje za svakog korisnika OneDrive korisnika je 1 TB. U zavisnosti od vaše Office 365 plana (pogledajte članak OneDrive for Business opis usluge za podatke), možete povećati skladište do 5 TB.

Napomene: 

 • Pomoć za pronalaženje se koju pretplatu imate, pogledajte članak koje Office 365 za preduzeća treba da imam?

 • Ako vaša organizacija ima 5 ili više korisnika, možete da promenite prostora za skladištenje više od 5 TB. Obratite se Microsoft podršci da diskutujete o vašim potrebama.

 • Pre nego što možete da povećate prostora za skladištenje OneDrive podrazumevane, morate da dodelite najmanje jednu licencu korisniku.

Podešavanje podrazumevanog prostora za skladištenje OneDrive u centru administracije za OneDrive

 1. Otvorite OneDrive centar administracije i izaberite stavku skladište u oknu sa leve strane.

  Kartici skladište OneDrive centra administracije
 2. Unesite podrazumevani prostora za skladištenje (u GB) u okviru podrazumevani prostor za skladištenje , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Ova postavka prostora za skladištenje odnosi se na sve novih i postojećih korisnika za koga niste postavili ograničenja određenih prostora za skladištenje. (Da proverite da li korisnik ima ograničenje skladištenja određene, pogledajte sledeći odeljak.) Da biste promenili prostora za skladištenje za određene korisnike, morate da koristite Microsoft PowerShell. Informacije o tome kako da to uradite potražite u članku promena korisnika OneDrive prostora za skladištenje pomoću programa PowerShell.

Proverite da li korisnik ima podrazumevano ograničenje prostora za skladištenje ili određenog ograničenja

 1. Preuzmite najnoviji SharePoint Online Management Shell.

 2. Povežite se sa SharePoint Online kao globalni administrator ili SharePoint administrator u usluzi Office 365. Da biste saznali kako, pogledajte članak prvi koraci u programu SharePoint Online Management Shell.

 3. Pokrenite sledeću komandu:

  $r=Get-SPOSite -Identity <user's OneDrive URL> -Detailed
  $r.StorageQuotaType

  ( <user's OneDrive URL> je URL adresu OneDrive korisnika). Komanda će vratiti „Podrazumevano” ako korisnik ima ograničenje skladištenja podrazumevani ili „UserSpecific” ako korisnik ima određene ograničenje.

Postavljanje prostora za skladištenje OneDrive podrazumevani pomoću programa PowerShell

 1. Preuzmite najnoviji SharePoint Online Management Shell.

 2. Povežite se sa SharePoint Online kao globalni administrator ili SharePoint administrator u usluzi Office 365. Da biste saznali kako, pogledajte članak prvi koraci u programu SharePoint Online Management Shell.

 3. Pokrenite sledeću komandu:

  Set-SPOTenant -OneDriveStorageQuota <quota>

  Gde je <quota> vrednost u megabajtima za prostor za skladištenje. Na primer, 1048576 za 1 TB ili 5242880 za 5 TB. Možete da navedete željenu vrednost, međutim, ako navedete vrednost veću od dozvoljeno tako što ćete dati korisničku licencu, prostora za skladištenje tog korisnika će biti zaokruženo na maksimalnu vrednost dozvoljeno tako što ćete im licencu.

  Da biste vratili postojećeg korisnika OneDrive u novi podrazumevani prostor za skladištenje, pokrenite sledeću komandu:

  Set-SPOSite -Identity <user's OneDrive URL> -StorageQuotaReset

Takođe pogledajte

Korišćenje novog OneDrive centar administracije

Pogledajte kompletnu listu SharePoint Online PowerShell cmdlet

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×