Postavljanje opcija i brojeva telefona

Koristite dijalog Lync – Opcije da biste podesili ili promenili postavke za telefone koje koristite sa softverom za komunikaciju Microsoft Lync 2010.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti.

Otvaranje opcija za telefone

Dodavanje ili promena brojeva telefona

Integrisanje telefona sa programom Lync 2010

Korišćenje tekstualnog telefona (TTY)

Navođenje broja za konferencijske pozive

Otvaranje opcija za telefone

Da biste otvorili opcije za telefone, otvorite Lync, kliknite na dugme Options Dugme „Opcije“ programa Lync i izaberite stavku Telefoni.

Koristite opcije pod stavkom Moji brojevi telefona da biste uneli i objavili ili opozvali objavljivanje svojih brojeva telefona. Brojevi telefona su deo vaših informacija o prisutnosti i drugi korisnici programa Lync 2010 ih koriste da bi stupili u kontakt sa vama. Kada objavite brojeve telefona, možete i treba da kontrolišete pristup tim brojevima tako što ćete podesiti odnose privatnosti (koji su nekada bili poznati kao nivoi pristupa) za svoje kontakte. Na primer, broj mobilnog ili kućnog telefona možete da učinite dostupnim najbližim saradnicima, ali ne i svima u organizaciji. Više informacija potražite u članku Kontrola pristupa informacijama o prisutnosti.

Vrh stranice

Dodavanje ili promena brojeva telefona

Brojevi telefona koji su definisani u vašem sistemu korporacijskog direktorijuma vidljivi su svim kontaktima u vašoj organizaciji koji su dodeljeni odnosima privatnosti Kolege, Radna grupa ili Prijatelji i porodica. Oni nisu vidljivi korisnicima koji imaju odnose Blokirani kontakti ili Spoljni kontakti.

 1. Vaša kompanija postavlja vaš broj telefona na poslu, pa ne možete da promenite to što se prikazuje niti da opozovete njegovo objavljivanje. U slučaju drugih brojeva telefona, prikažite opcije za telefone i uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali ili izmenili telefon na poslu, izaberite stavku Telefon na poslu. Ukoliko je telefon na poslu obezbeđen putem usluge korporacijskog direktorijuma, imajte u vidu da nećete moći da ga izmenite i da će dugme Telefon na poslu biti onemogućeno. Ovaj broj je dostupan svima osim korisnicima sa odnosima privatnosti Blokirani kontakti ili Spoljni kontakti.

  • Da biste dodali ili izmenili broj mobilnog telefona, izaberite stavku Mobilni telefon. Ovaj broj je vidljiv samo kontaktima kojima ste dodelili odnose privatnosti Radna grupa ili Prijatelji i porodica.

  • Da biste dodali ili izmenili broj kućnog telefona, izaberite stavku Telefon kod kuće. Ovaj broj je vidljiv samo kontaktima kojima ste dodelili odnos privatnosti Prijatelji i porodica.

  • Da biste dodali ili izmenili drugi broj telefona, izaberite stavku Drugi telefon. Ovo može biti broj u privremenoj kancelariji ili alternativni broj mobilnog telefona. On je vidljiv samo kontaktima kojima ste dodelili odnos privatnosti Prijatelji i porodica.

 2. Otkucajte broj u polje Broj telefona, a zatim kliknite na U redu.
  Koristite format međunarodnog broja telefona. Unesite pozivni broj za zemlju, a zatim lokalni broj telefona. Na primer, za broj u SAD: 12125550111. Brojevi telefona treba da sadrže samo cifre 0123456789. Lync uklanja zagrade i dodatne znakove. Nemojte uključivati međunarodni prefiks za pozivanje na primer, (011) u SAD i (00) u Evropskoj uniji.

 3. Ako želite da vaši kontakti vide ovaj broj, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Uključi na moju kontakt karticu.

Brojeve telefona na poslu definisane u usluzi korporacijskog direktorijuma nije moguće urediti niti opozvati njihovo objavljivanje. Ako za brojeve obezbeđene iz direktorijuma opozovete izbor u polju za potvrdu Objavi, objavljivanje broja se neće opozvati.

Kada objavite svoje brojeve telefona, važno je da podesite odnose privatnosti za svoje kontakte da biste kontrolisali ko ima pristup tim brojevima. Na primer, ako objavite broj svog mobilnog telefona, morate da dodelite odnos Prijatelji i porodica ili Radna grupa onom kontaktu kojem želite da dozvolite da pristupi vašem broju. Više informacija potražite u članku Kontrola pristupa informacijama o prisutnosti.

Vrh stranice

Integrisanje telefona sa programom Lync 2010

Ako je vaša kompanija to omogućila, Lync možete integrisati sa telefonskim sistemom preduzeća koji ne koristi objedinjene komunikacije (UC), a zatim izabrati svoj stoni telefon ili računar za upućivanje poziva. To vam omogućava da koristite Lync za kontrolisanje stonog telefona. Na primer, možete upućivati pozive na stonom telefonu tako što ćete na spisku kontakata kliknuti na dugme Pozovi ili možete prihvatiti poziv klikom na obaveštenje o dolaznom pozivu na ekranu računara.

Da biste integrisali telefon sa programom Lync, prikažite opcije za telefone i potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući integraciju sa telefonskim sistemom.

Preporučujemo da Lync koristite sa telefonom koji je certifikovan za UC iz nekoliko razloga, na primer zato što ne možete da uputite video poziv između dva različita telefonska sistema. Informacije o tome kako da izaberete telefon potražite u članku Telefoni i uređaji kvalifikovani za Microsoft Lync.

Vrh stranice

Korišćenje tekstualnog telefona (TTY)

Ako vi ili vaš kontakt morate da koristite teleprinterska slova (TTY) zbog oštećenja sluha, TTY uređaj mora biti povezan da bi funkcija radila.

Da biste povezali TTY uređaj, prikažite opcije za telefone i potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi TTY režim.

Navođenje broja za konferencijske pozive

Ako ste naveli više telefona (na primer, poslovni, mobilni i kućni), možete navesti koji želite da koristite u konferencijskim pozivima ili sastancima na mreži. Broj za konferencijski poziv podrazumevano je podešen na program Lync 2010, što je obično vaš broj na poslu.

Da biste ga promenili, prikažite opcije za telefone, a zatim izaberite telefon iz spiska Pridruži zvuk sastanka iz.

Takođe možete izabrati da li će se od vas tražiti da izaberete uređaj svaki put kada se pridružujete sastanku.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×