Postavljanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu

Postavljanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako često štampate određeni izbor na radnom listu, možete definisati područje za štampanje koje obuhvata samo taj izbor. Područje za štampanje predstavlja jedan ili više opsega ćelija koje odredite za štampanje kada ne želite da odštampate ceo radni list. Kada odštampate radni list pošto ste definisali područje za štampanje, samo područje za štampanje će se odštampati. Po potrebi možete dodati ćelije da biste proširili područje za štampanje i obrisati područje za štampanje da biste odštampali ceo radni list.

Radni list može imati više područja za štampanje. Svako područje za štampanje će se odštampati kao posebna stranica.

Napomena: Snimci ekrana u ovom članku odvedeni u Excel 2013. Ako imate drugu verziju prikaz mogu da budu malo drugačiji, ali ako nije drugačije naznačeno, funkcionalnost je isto.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Podešavanje nekih područja za štampanje

Dodavanje ćelija u postojeće područje za štampanje

Brisanje oblasti štampanja

Podešavanje nekih područja za štampanje

 1. Na radnom listu Izaberite ćelije koje želite da definišete kao oblast štampanja.

  Savet:  Da biste podesili više oblasti štampanja, držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na oblasti koje želite da odštampate. Svaka oblast se štampa na zasebnoj stranici.

 2. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Podešavanje stranice kliknite na dugme Područje za štampanje i izaberite stavku Podešavanje područja za štampanje.

  Podesi oblast štampanja

Napomena: Područje za štampanje koje ste podesili će biti sačuvano kada sačuvate radnu svesku.

Da biste videli sve oblasti štampanja da biste se uverili da su one koje želite, izaberite stavku Prikaz > Pregled preloma stranice u grupi Prikazi radne sveske . Kada sačuvate radnu svesku, oblast štampanja čuva i.

Vrh stranice

Dodavanje ćelija u postojeće područje za štampanje

Oblast štampanja možete da povećate tako što ćete dodati susedne ćelije. Ako dodate ćelije koje nisu susedne oblasti štampanja, Excel kreira novu oblast štampanja za te ćelije.

 1. Na radnom listu izaberite ćelije koje želite da dodate u postojeće područje za štampanje.

  Napomena: Ako ćelije koje želite da dodate nisu susedne u odnosu na postojeće područje za štampanje, kreira se dodatno područje za štampanje. Svako područje za štampanje na radnom listu se štampa kao posebna stranica. U postojeće područje za štampanje mogu se dodati samo susedne ćelije.

 2. Na kartici Raspored na stanici, u grupi Podešavanje stranice kliknite na dugme Područje za štampanje i izaberite stavku Dodavanje u područje za štampanje.

  Dodaj u oblast štampanja

Kad sačuvate radnu svesku, čuva se i oblast štampanja.

Vrh stranice

Brisanje područja za štampanje

Napomena: Ako radni list sadrži više područja za štampanje, brisanje područja za štampanje uklanja sva područja za štampanje na radnom listu.

 1. Kliknite bilo gde na radnom listu sa kog želite da obrišete područje za štampanje.

 2. Na kartici Raspored na stanici, u grupi Podešavanje stranice izaberite stavku Brisanje područja za štampanje.

  Brisanje oblasti štampanja

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×