Postavljanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu

Postavljanje ili brisanje oblasti štampanja na radnom listu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako često štampate određenu selekciju na radnom listu, možete definisati oblast štampanja koja sadrži samo taj izbor. Oblast štampanja je jedan ili više opsega ćelija koje naznačite kada ne želite da odštampate ceo radni list. Kada odštampate radni list nakon definisanja oblasti štampanja, štampa se samo oblast štampanje. Možete da dodate ćelije da biste razvili oblast štampanja po potrebi i da biste obrisali oblast štampanje da biste odštampali ceo radni list.

Radni list može da ima više oblasti za štampanje. Svaka oblast štampanja će biti odštampana kao odvojena stranica.

Napomena:  Snimci ekrana u ovom članku su uzeti u programu _ z0z_. Ako imate drugu verziju, prikaz može neznatno da se razlikuje, ali funkcionalnost je ista, osim ako nije drugačije navedeno.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Postavljanje nekih oblasti za štampanje

Dodavanje ćelija u postojeću oblast štampanja

Brisanje oblasti štampanja

Postavljanje nekih oblasti za štampanje

 1. Na radnom listu Izaberite ćelije koje želite da definišete kao oblast za štampanje.

  Savet: Da biste podesili više oblasti štampanja, držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na oblasti koje želite da odštampate. Svaka oblast se štampa na zasebnoj stranici.

 2. Na kartici raspored na stranici , u grupi Podešavanje stranice izaberite stavku oblast štampanja, a zatim stavku Podesi oblast štampanja.

  Podesi oblast štampanja

Napomena: Oblast štampanja koju ste odredili čuva se kada sačuvate radnu svesku.

Da biste videli sve oblasti štampanja da biste se uverili da su one koje želite, u grupi Prikazi radne sveske izaberite stavku Pregled preloma stranice . Kada sačuvate radnu svesku, čuva se i oblast štampanja.

Vrh stranice

Dodavanje ćelija u postojeću oblast štampanja

Oblast štampanja možete da povećate tako što ćete dodati susedne ćelije. Ako dodate ćelije koje nisu susedne oblasti štampanja, Excel kreira novu oblast štampanja za te ćelije.

 1. Na radnom listu izaberite ćelije koje želite da dodate u postojeću oblast štampanja.

  Napomena: Ako ćelije koje želite da dodate nisu susedne za postojeću oblast štampanja, kreira se dodatna oblast za štampanje. Svaka oblast štampanja u radnom listu se štampa kao odvojena stranica. Samo susedne ćelije mogu da se dodaju u postojeću oblast štampanja.

 2. Na kartici raspored na stranici , u grupi Podešavanje stranice izaberite stavku oblast štampanja, a zatim kliknite na dugme Dodaj u oblast štampanja.

  Dodaj u oblast štampanja

Kad sačuvate radnu svesku, čuva se i oblast štampanja.

Vrh stranice

Brisanje oblasti štampanja

Napomena: Ako radni list sadrži više oblasti za štampanje, brisanje oblasti štampanja uklanja sve oblasti štampanja na radnom listu.

 1. Kliknite bilo gde na radnom listu za koju želite da opozovete oblast štampanja.

 2. Na kartici raspored na stranici , u grupi Podešavanje stranice izaberite stavku Izbriši oblast za štampanje.

  Brisanje oblasti štampanja

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×