Postavljanje i uklanjanje lozinke za bazu podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Access baza podataka na radnoj površini koja koristi format datoteke .accdb može da se šifruje lozinkom. Ako znate lozinku šifrovane baze podataka, možete da uklonite lozinku i dešifrujete bazu podataka.

Alatka za šifrovanje u programu Access 2010 i novije verzije kombinuje i poboljšava dve starije alatke – kodiranje i baze podataka lozinke. Kada koristite lozinku za bazu podataka za šifrovanje baze podataka, izvršite sve podatke čitljive tako što ćete druge alatke, a možete ponovo da korisnicima da unesete lozinku da biste koristili bazu podataka. Šifrovanje primenjuje u programu Access 2010 i novije verzije koristi jači algoritam nego što je korišćen u prethodnim verzijama programa Access.

Napomena:  Ovaj članak se ne odnosi na Access veb aplikacije – to jest, na vrstu baze podataka koju dizajnirate pomoću programa Access i objavljujete na mreži.

Postavljanje lozinke za bazu podataka

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a zatim stavku Šifruj pomoću lozinke.

 2. U polje Lozinka upišite lozinku koju želite da koristite.

  Napomene: 

  • Koristite jaku lozinku koja kombinuje velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabim lozinkama ne pojavljuju ovih elemenata. Jaku lozinku: Y6dh! et5. Slaba lozinka: Patika27. Lozinke koje bi trebalo da bude 8 ili više znakova. Dodaj frazu koja koristi 14 ili više znakova je bolje.

  • Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Skladištite lozinke tako što ćete ih zapisati na bezbednom mestu odvojeno od informacija koje one štite.

 3. Ponovo unesite lozinku u polje Proveri. Unesite lozinku tačno kao što ste je uneli u polje Lozinka i pritisnite taster ENTER.

Dijalog Uklanjanje lozinke za bazu podataka

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a zatim stavku Dešifruj bazu podataka.

 2. U polje Lozinka unesite lozinku za bazu podataka.

  Važno:  Ako ne znate lozinku nećete moći da dešifrujete bazu podataka.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×