Postavljanje e-pošte na Nokia (Symbian OS) telefonu

Možete da se povežete sa Office 365 nalogom ili nekim drugim nalogom e-pošte zasnovanim na sistemu Exchange na Nokia uređaju (Symbian OS). Možete da koristite Nokia aplikaciju za e-poštu, Pošta za Exchange, da biste podesili e-poštu pomoću usluge Exchange ActiveSync. To vam omogućava da pristupite informacijama o nalogu, e-pošti, kalendaru, kontaktima i zadacima. Da biste podesili samo e-poštu, pogledajte članak Podešavanje e-pošte na ostalim telefonima i tablet računarima koji se mogu povezati sa internetom za POP i IMAP na Nokia uređajima.

Većina Nokia mobilnih telefona podržava Exchange ActiveSync. Informacije o tome koji Nokia uređaji podržavaju Poštu za Exchange, potražite u odeljku Šta još treba da znam? u nastavku ove teme.

Napomena:  Ukoliko je Nokia telefon sa operativnim sistemom Windows Phone, pogledajte članak Podešavanje e-pošte na Windows Phone mobilnom telefonu.

Podešavanje Exchange ActiveSync e-pošte na Nokia mobilnom telefonu

 1. U meniju Aplikacije izaberite Aplikacije > Pošta.

 2. Izaberite opciju Kreiraj novo poštansko sanduče da biste pokrenuli čarobnjaka.

 3. Prihvatite Nokia uslove korišćenja usluga i izaberite Početak.

 4. Sa liste dostupnih tipova naloga izaberite Mail for Exchange i onda unesite sledeće informacije:

  1. U okvir Lozinka otkucajte lozinku naloga.

  2. U polju Korisničko ime unesite svoje korisničko ime, na primer punu adresu e-pošte.

  3. U okvir Domen unesite domen. Domen je deo adrese e-pošte koji stoji posle znaka et (@) i pre tačke, na primer, contoso.

  4. Izaberite opciju Dalje da biste nastavili. Čarobnjak za podešavanje će pokušati da postavi vaš nalog e-pošte.

 5. Ako možete da podesite nalog pomoću čarobnjaka, pređite na sledeći korak. Ako ovaj proces ne može da se dovrši automatski, moraćete ručno da unesete ime Exchange servera. U polju Ime servera za Poštu za Exchange unesite ime servera i izaberite Dalje.

  Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, kao ime servera koristite outlook.office365.com. Ako ne koristite Office 365, pročitajte odeljak Pronalaženje imena ActiveSync servera u nastavku ovog članka.

  Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, kao ime servera koristite partner.outlook.cn. Ako ne koristite Office 365, pročitajte odeljak Pronalaženje imena ActiveSync servera u nastavku ovog članka.

 6. Kliknite na dugme U redu kada vas Pošta za Exchange obavesti da nije preporučljivo koristiti višestruke metode za sinhronizaciju kontakata sa telefonom.

 7. Izaberite da li želite da sinhronizujete kalendar, kontakte i zadatke tako što ćete izabrati odgovarajuće opcije, a zatim izaberite opciju Dalje.

Ako aplikacija za e-poštu ne može automatski da pronađe ime Exchange ActiveSync servera, možda ćete morati da ga potražite.

 • Ako se povezujete sa e-poštom u sistemu Office 365, koristite outlook.office365.com kao ime Exchange ActiveSync servera.

 • Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom i ne koristite Office 365 e-poštu, ili ako niste sigurni da li koristite Office 365, pratite ove korake da biste potražili ime Exchange ActiveSync servera.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App. Za pomoć oko prijavljivanja, pogledajte članak Prijavljivanje u Outlook na vebu.

 2. Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom, ali ne koristite Office 365, ime Exchange ActiveSync servera je sadržano u traci adresa u pregledaču kada ste prijavljeni u Outlook na vebu, ali bez dela https:// na početku i bez dela /owa na kraju. Na primer, ako je adresa koju koristite za pristup aplikaciji Outlook na vebu https://mail.contoso.com/owa, ime Exchange ActiveSync servera je mail.contoso.com.

 3. Ako ne možete da se povežete sa poštanskim sandučetom koristeći informacije navedene ranije u ovom odeljku, pokušajte da upotrebite vrednost za ime servera koju možete da vidite u Outlook Web App opcijama.

  1. U programu Outlook Web App, na traci sa alatkama izaberite stavke Postavke Ikona „Postavke“ > Pošta > POP i IMAP.

   Napomena:  Iako ne podešavate POP3 nalog, upotrebićete ovu vrednost da biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

  2. U okviru stavke POP postavka pogledajte vrednost za stavku Ime servera.

   Ako za Ime servera stoji vrednost outlook.office365.com, vaš nalog je Office 365 poslovni ili školski nalog, a kao ime Exchange servera možete koristiti outlook.office365.com.

   Ako za Ime servera ne stoji vrednost outlook.office365.com, možete pokušati da upotrebite ime servera navedeno na stranici sa opcijama. Na primer, ako je ime servera „mail.contoso.com“, pokušajte da kao ime Exchange servera upotrebite „mail.contoso.com“.

Ako program za e-poštu ne može automatski da pronađe ime Exchange ActiveSync servera, možda ćete morati da ga potražite.

Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, kao ime Exchange ActiveSync servera koristite partner.outlook.cn. Ime Exchange ActiveSync servera partner.outlook.cn možete koristiti ako koristite najnoviju verziju usluge Office 365.

Pratite ove korake da biste potražili ime Exchange ActiveSync servera ako ne koristite Office 365 ili ako niste sigurni da li koristite najnoviju verziju usluge Office 365. Pratite ove korake da biste odredili ime Exchange ActiveSync servera.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App.

 2. U programu Outlook Web App, na traci sa alatkama izaberite stavke „Postavke“ Ikona „Postavke“ > Pošta > POP i IMAP.

Napomena:  Iako ne podešavate POP3 ili IMAP nalog, upotrebićete ime POP servera da biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

 1. Na stranici „Postavke za POP i IMAP pristup“, u okviru stavke POP postavka pogledajte vrednost za stavku Ime servera.

 2. Ako se u polju Ime servera prikazuje partner.outlook.cn, vaš Office 365 nalog je u najnovijoj verziji usluge Office 365 i možete da koristite partner.outlook.cn kao ime Exchange ActiveSync servera.

 3. Ako je vrednost polja Ime servera u formatu podxxxxx.partner.outlook.cn, usluga Office 365 ili drugi Exchange Online nalog još uvek nije u najnovijoj verziji usluge Office 365, a kao ime Exchange ActiveSync servera možete koristiti m.partner.outlook.cn.

 4. Ako vrednost Ime servera sadrži ime vaše organizacije, na primer pop.contoso.com, onda se ime Exchange ActiveSync servera je sadržana u traci adresa u pregledaču kada ste prijavljeni u Outlook na vebu, ali bez uvodnog https:// i bez završnog /owa. Na primer, ako je adresa koju koristite za pristup usluzi Outlook na vebu https://mail.contoso.cn/owa, ime Exchange ActiveSync servera je mail.contoso.cn.

Šta još treba da znam?

 • Nećete moći da pristupite informacijama na vašem mobilnom telefonu ukoliko ne prihvatite smernice poslate na vaš telefon, .

 • Ako nalog e-pošte zahteva registraciju, morate ga registrovati prvi put kada se prijavite u program Outlook Web App. Povezivanje sa nalogom e-pošte preko mobilnog telefona neće uspeti ako niste registrovali nalog putem usluge Outlook Web App. Kad se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim probajte da se povežete pomoću mobilnog telefona.

 • Ako vidite porukuNije dostupno u okviru stavki POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, možda ćete morati da se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte kako biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×