Postavke programa Skype za posao (Windows Phone 8.1)

Pređite na Još Dugme „Više postavki“ na dnu ekrana > Postavke da biste prikazali ili promenili opcije glasa, obaveštenja, pristupačnosti, kontakata, kao i druge opcije programa Skype za posao za Windows Phone.

Prosleđivanje poziva i istovremeno pozivanje

Da biste podesili prosleđivanje poziva i istovremeno pozivanje:

  • Pređite na Još Dugme „Više postavki“ na dnu ekrana > Postavke > Prosleđivanje poziva, a zatim dodirnite postavku trenutnog prosleđivanja poziva. Saznajte više.

Sve promene koje napravite automatski se kopiraju u Skype za posao na vašem računaru i drugim mobilnim uređajima.

Postavke glasa

Napomena: Opcija Postavka glasa možda neće biti dostupna ako vaša organizacija nema ovu funkciju ili ako koristite Office 365. Obratite se tehničkoj podršci na radnom mestu ako niste sigurni.

Ako odaberete da upućujete i primate VoIP (Voice over IP) pozive preko interneta ili redovne telefonske pozive korišćenjem mobilnih minuta.

Uvek VoIP

Uvek se koriste internet pozivi. Ako Wi-Fi mreža nije dostupna, koristiće se tarifni plan mobilnog telefona.

Samo VoIP preko Wi-Fi mreže

Koristiće se internet pozivanje samo kada je dostupna Wi-Fi mreža; u suprotnom će se koristiti mobilni minuti.

Mobilna mreža

Uvek se koriste mobilni minuti.

Zahtevanje Wi-Fi mreže za video
Zahtevanje Wi-Fi mreže za sadržaj

Obično program Skype za posao za Windows Phone 8.1 neće prikazivati sadržaj sastanka ili video feedove učesnika tokom sastanka ako nemate Wi-Fi vezu. Ako isključite ove opcije i niste povezani na Wi-Fi mrežu, Skype za posao pokušava da koristi vezu za prenos podataka da bi prikazao deljenje ekrana i video.

Važno: Isključivanje jedne ili obe opcije može dovesti do većih troškova za prenos podataka i otežanog prikaza deljenog sadržaja ili videa.

Broj mobilnog telefona

Ovo je broj koji ste uneli kada ste prvi put podesili Skype za posao. Da biste ga promenili, dodirnite Broj mobilnog telefona i unesite broj sa pozivnim brojevima za državu i region – na primer, +1 425-555-1212.

Prosleđena obaveštenja

Prosleđena obaveštenja vam pružaju uvid u nove ili propuštene audio ili video pozive, trenutne poruke ili upozorenja kada ste prijavljeni u Skype za posao ali niste aktivni na mobilnom uređaju. Da biste uključili prosleđena obaveštenja, podesite postavku Prosleđena obaveštenja na Uključeno.

Fotografije

Da biste prikazali fotografiju ili fotografije drugih kontakata na mobilnom uređaju, podesite postavku Prikaži fotografiju na Uključeno.

Pristup telefonskom imeniku

Da biste dozvolili programu Skype za posao da pristupa kontaktima iz mobilnog telefona pomoću pretrage, podesite postavku Telefonski imenik na Uključeno.

Exchange

Ekran Exchange je mesto na koje idete ako treba da promenite postavke koje saopštavaju programu Skype za posao kako da se poveže sa serverima koji podržavaju sastanke i govornu poštu.

Važno: Obično nema potrebe za menjanjem ovih postavki. Nemojte isključiti opcije Koristi Skype za posao akreditive ili Automatski pronađi server ukoliko vas vaš tim podrške ne usmeri da to učinite i ne pruži vam tačne vrednosti za unos.

HTTP proxy

HTTP Proxy informacije mogu biti potrebne ako ste povezani na Wi-Fi mrežu koja zahteva proxy informacije. Ako ne konfigurišete proxy informacije, moći ćete da se prijavite i šaljete trenutne poruke i upućujete pozive korisnicima koji su povezani na istu Wi-Fi mrežu. Ali da biste obavljali druge aktivnosti, moraćete da pređete na Još Dugme „Više postavki“ na dnu ekrana > Postavke > HTTP Proxy i unesete informacije koje vam je obezbedila tehnička podrška na radnom mestu.

TTY

Režim tekstualnog telefona (TTY) koristi se za slanje teksta preko telefonske linije. TTY uređaj mora biti povezan sa Windows Phone uređajem radi interpretacije izmenjenog zvuka. U suprotnom, možete imati loš kvalitet zvuka. Korišćenje TTY režima u konferencijskom pozivu takođe može izazvati probleme sa kvalitetom zvuka. Dodirnite Uključeno ako vam treba ova funkcija.

Evidentiranje

Administratori sistema koriste evidencije za prikupljanje i analiziranje informacija o rešavanju problema. Uključite ovu opciju ako to od vas zatraži tehnička podrška na vašem radnom mestu.

Pomozite nam da poboljšamo program

Ako je vaša organizacija uključila ovu funkciju, možete odabrati da učestvujete u Microsoft programu za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva (CEIP). Kad učestvujete, Windows Phone će automatski slati osnovne anonimne informacije korporaciji Microsoft o tome kako koristite programe i uređaje, o tipovima i broju grešaka na koje nailazite i o brzini usluga. Te informacije kombinuju se sa drugim CEIP podacima kako bi pomogle korporaciji Microsoft da reši probleme i poboljša proizvode i funkcije koje korisnici najčešće koriste. Microsoft ne prikuplja vaše ime, adresu ni druge kontakt informacije.

Otpremanje evidencija o prijavljivanju

Izveštaj o grešci se automatski generiše kad god ne možete da se prijavite u Skype za posao. Obično ćete biti upitani da li želite da pošalje informacije o rešavanju problema korporaciji Microsoft. Da biste promenili ovu postavku, pređite na Još Dugme „Više postavki“ na dnu ekrana > Postavke > Otpremi evidencije o prijavljivanju i odaberite Uvek ili Nikad.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×