Postavite lozinku da biste potpomogli zaštitu informacija u programu Outlook

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Lozinke se može postaviti za na Outlook datoteka sa podacima (.pst da biste sprečili nenamerni ometanja tako što ćete druge osobe sa kojima delite računar. Kada se koristi lozinku, lozinka odziv se pojavljuje kada Outlook pokrene ili kada se datoteka prvo otvori unutar sesiju Outlook .

Napomena o bezbednosti: Outlook datoteka sa podacima (.pst lozinke nisu koje su namenjene obezbeđivanju protiv namerno zlonamernog pokušaja da pristupite informacijama. Za bolji način da biste ograničili pristup svojim podacima, kreirajte zaštićene lozinkom Windows korisnički nalog za svaku osobu koja koristi računar. Više informacija potražite u Windows pomoći i podršci.

Podešavanje ili promena lozinke za .pst datoteke

Nakon što ste postavili lozinku za Outlook datoteka sa podacima (.pst, je dobra je praksa da je periodično menjate.

 1. Otvorite Outlooki na kartici datoteka odaberite stavku Postavke naloga > Postavke naloga.

  Dostupne opcije kada odaberete postavke naloga u programu Outlook

 2. Na kartici Datoteke sa podacima , odaberite stavku Outlook datoteka sa podacima (.pst za koju želite da kreirate ili promenite lozinku, a zatim odaberite stavku Postavke.

 3. Odaberite stavku Promeni lozinku.

  Napomena: Dugme " Promeni lozinku " se ne prikazuje ako koristite Exchange nalog. Mreža lozinku se koristi za pristup Exchange naloga i informacije.

 4. U dijalogu Promena lozinke , u poljima za novi lozinka i Verifikujte lozinku otkucajte lozinku koja je 15 znakova ili manje.

  Dijalog „Promena lozinke“

  Napomena: Koristite jake, mala i velika slova, lozinke koje uključuju mešavine minimalno osam velika i mala slova, brojeve i simbole kao što su Y6dh! et5. Duže i složenije lozinke pomaže u poboljšanju zaštitu lozinkom.

 5. Kliknite na dugme U redu da biste postavili lozinku.

Najbolje prakse i saveti za lozinke

 • Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft ne možete da ga preuzmete. Zadrži lozinku koju zapišite na bezbednoj lokaciji izvan informacije koje on pomaže u zaštiti.

 • Vaš računar može da Zapamti lozinku tako da ne morate da kucate svaki put kada otvorite Outlook datoteka sa podacima (.pst. Ako vaš Microsoft Windows korisnički nalog je zaštićena lozinkom, a ne druge osobe imaju pristup vaš Windows korisnički nalog, možete da izaberete u polju za potvrdu Sačuvaj ovu lozinku na listi lozinki kada potvrdite novu lozinku.

 • Kada ste postavili lozinku Outlook datoteka sa podacima (.pst , on je podešen za celu datoteku. Ne možete da postavite lozinku za pojedinačne fascikle unutar Outlook datoteka sa podacima (.pst.

Podešavanje ili promena lozinke za .pst datoteke

Stavke koje kreirate i primate u programu Outlook su uskladišteni u datoteke ličnih fascikli (.pst) na čvrstom disku. Podrazumevana lokacija je \Users\your username\AppData\Local\Microsoft\Outlook. Svaka osoba koja koristi isti računar može da ima e-poštu isporučen zasebnoj ličnih fascikli, svaka od njih možete da postavite lozinku.

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Upravljanje datotekama sa podacima da biste otvorili dijalog postavke naloga.

 2. Na kartici Datoteke sa podacima , kliknite na datoteku ličnih fascikli (.pst) za koju želite da kreirate lozinku, a zatim kliknite na dugme Postavke da biste otvorili dijalog "lične fascikle".

 3. Kliknite na dugme Promeni lozinku .

  Napomena: Ovo dugme se ne pojavljuje ako pokreće se na Microsoft Exchange nalog e-pošte. Outlook fascikle su već zaštićen Exchange lozinku.

 4. U polju novu lozinku , otkucajte novu lozinku. Lozinka može biti do 15 znakova dugačke i mala i velika slova.

  Koristite jake lozinke koje kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabe lozinke ne kombinuju ove elemente. Jaka lozinka: Y6dh!et5. Slaba lozinka: House27. Lozinke treba da sadrže 8 ili više znakova. Bolja je fraza za prolaz od 14 ili više znakova.

  Veoma je važno da zapamtite lozinku. Ako je zaboravite, Microsoft je ne može preuzeti. Skladištite lozinke tako što ćete ih zapisati na bezbednom mestu odvojeno od informacija koje one štite.

 5. U polju Verifikujte lozinku ponovo otkucajte novu lozinku.

 6. Ako na računaru koji delite sa drugima, ne potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj ovu lozinku na listi lozinki . Svako ko ima pristup računaru može potencijalno otvorite .pst datoteku. Ako vaš Windows korisnički nalog je zaštićena lozinkom, a nijedan drugi korisnik ima pristup računaru, možete izabrati u polju za potvrdu Sačuvaj ovu lozinku na listi lozinki ako želite da biste izbegli da unesete lozinku svaki put kada morate da koristite .pst datoteku.

 7. Dvaput kliknite na dugme u redu , a zatim kliknite na dugme Zatvori.

Najbolje prakse i saveti za lozinke

 • Postoji lozinku za prijavljivanje za program Outlook samu. Lozinku koju ste postavili uz uputstva iz članka štiti vaše lične podatke koji se koristi u programu Outlook, ali ne sprečava osobe sa pomoću programa Outlook "ili" pomoć bezbedne podatke od hakera. Microsoft nalog i lozinku koju koristite za prijavljivanje u Windows pomaže uverite se da je drugi korisnici ne mogu da pristupe datotekama, ne samo u programu Outlook, ali sve datoteke koje kreirate i sačuvate u programi koji su pokrenuti na operativnom sistemu Windows.

 • Ako koristite Outlook pomoću Microsoft Exchange - zajedničke poslovnog okruženja i retko personal ili home e-pošte – ne morate da postavite lozinku za Outlook podataka. Zaštita vaših Outlook podataka već upravlja Microsoft Exchange.

 • Kada postavite .pst lozinku, ona se podešava za celu .pst datoteku. Ne možete da postavite lozinku za pojedinačne fascikle unutar .pst datoteke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×