Postanite administrator u Office 365 Education

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaša škola ispunjava uslove za Microsoft Office 365, možete sami da se upišete pomoću e-adrese koju vam je obezbedila škola. Kada se upišete, možete da počnete da koristite Office 365 za školske projekte. Sve to možete da radite, a da IT administrator ne izvršava podešavanja. Međutim, vaš odsek će naposletku poželeti da administrator upravlja uslugom za sve.

Pratite ove korake da biste postali Office 365 administrator za školu ili odsek.

  1. Prijavite se u Office 365 pomoću e-adrese koju vam je obezbedila škola.

  2. Kliknite na ikonu za pokretanje aplikacija u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator.

    Pokretanje Office aplikacija
  3. Pročitajte uputstva na stranici Postanite administrator, a zatim odaberite stavku Da, želim da budem administrator.

    Napomena:  Ako se ta opcija ne prikaže, Office 365 administrator već postoji.

  4. Odaberite stavku Verifikuj i pratite korake da biste dokazali da posedujete ime domena povezano sa Office 365 uslugom ili upravljate njim (pogledajte članak Verifikovanje imena domena).

  5. Kada završite, prijavite se u Office 365 i odaberite stavku administrator da biste otvorili centar administracije gde možete da upravljate uslugom.

Savet: Svaki Office 365 zakupca ima pridružen ime domena. Tako što ćete dokazati da posedujete ili upravljanje ime domena, možete pokažite da imate odobrenje da postane školi ili odeljenja Office 365 administratoru.

Način funkcionisanja

Za škole koje ispunjavaju uslove, učenici i ostali pojedinci mogu da se upišu za Office 365 i odmah počnu da ga koriste za školu. Sve što im je potrebno jeste e-adresa koju obezbeđuje škola zajedno sa lozinkom koju oni kreiraju. Odatle mogu da instaliraju najnoviju verziju sistema Office na svojim PC i Mac računarima ili drugim uređajima i da počnu da kreiraju dokumente profesionalnog izgleda, dele i sarađuju u oblaku uz OneDrive for Business i još mnogo toga. To mogu da urade samostalno i mogu brzo da postanu produktivni, a da ne čekaju da odsek ili škola uvedu formalni proces primene.

Ako prva osoba koja je upiše ima e-adresu kao što susara@contoso.edu”, domen deo tog e-adresucontoso.edu” će se koristiti kao njihovog Office 365 imena domena. Sve naredne korisnike sa te iste domen e-adrese (recimorob@contoso.edu”) biće takođe dodati iste Office 365 okruženje i obezbeđene iste usluga u oblaku. Pojedinci možete da koristite Office 365produktivnost kompleta alatki, ali one ne mogu da upravljanje uslugom. Na primer, oni nije moguće kupiti dodatne licence, dodavanje novih korisnika ili nametnete smernice na drugim osobama.

IT sektor možete preuzeti ovo okruženje u bilo kom trenutku i upravljanje uslugom kao administrator za njih. Da biste to uradili, prijavite se za Office 365 kao i druge osobe pomoću koji je obezbedila škola e-adresu (recimo „mark@contoso.edu”). Izaberite ikonu za pokretanje aplikacija u gornjem levom i odaberite stavku administratori zatim pročitajte uputstva na stranici postanite administrator . Pitate da biste potvrdili da posedujete ili upravljanje ime domena koji je povezan saOffice 365 okruženje („contoso.edu”). Razlog za to je da mora već imate ulogu relevantne IT ako posedujete ili upravljate ime domena u školi. Kada utvrdite ovo, možete da unapredite sami da Office 365 uloga administratora.

Sledeći koraci

Kad se administrator usluge Office 365 škole, morate da biste obavestili druge da ste sada administrator, a možete upravljati Office 365 za njih. Primate na druge administracija radi, uključujući i sledeće.

Zadatak

Detalji

Saznajte više o ovoj Office 365 ponudi

Posetite najčešća pitanja za Office 365 Education.

Saznajte više o Office 365 korisničkog iskustva

Saznajte više o na Office 365 korisničko iskustvo, kao što su prijavljivanje, instaliranje softvera i Podešavanje uređaja.

Obraćanje postojećim korisnicima

Obratite se postojećim korisnicima koji su se upisali za istu uslugu (pratite ove korake da biste videli postojeće korisnike). Pošaljite im e-poruku i obavestite ih o svojoj ulozi administratora.

Podsticanje drugih da se pridruže

Obratite se kolegama, studente, nastavnike i drugima da ukazuju na to se upišete za Office 365 usluge.

Dodavanje i uklanjanje korisnika po potrebi

Pratite korake za dodavanje ili uklanjanje korisnika, uključujući IT osoblje ili partnere, koji možda ne mogu samostalno da se upišu.

Poništavanje lozinki

Dešava se. Poništite pojedinačne lozinke ako ne mogu da se prijave ili zaborave lozinku.

Dodela licenci za e-poštu i konfigurisanje protoka pošte

Dodelite Exchange licence korisnicima i Konfigurišite protok e-pošte za sve korisnike.

Migriranje e-pošte i kontakata

Migrirajte e-poštu iz prethodnog IT rešenja ili usluge u Office 365.

Širenje vesti

Razglasite u odseku ili školi i pomozite drugima da usvoje Office 365 uz ove predloške e-poruka, društvene medije, postere i još mnogo toga.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×