Poslovno društveno iskustvo sa uslugom Office 365: Yammer i feed za vesti

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Office 365 uključuje dve opcije za poslovne društvene funkcije: Yammer i SharePoint Newsfeed. Ako odaberete da Yammer bude vaše društveno iskustvo, pratite proces poslovne aktivacije za aktivaciju Yammer. Posle aktivacije, pojavljuje se pločica Yammer na stranici Office 365 portala i u pokretanju aplikacija , što korisnicima usluge Office 365 olakšava pristupanje usluzi Yammer. Uz to, ako mreža ispunjava uslove, korisnici se mogu prijaviti u Yammer pomoću Office 365 naloga.

Snimak ekrana Office 365 pokretanja aplikacija sa prikazanom uslugom Yammer

Ako želite, SharePoint Newsfeed možete da uključite i za svoje korisnike.

Šta je to Yammer?

Yammer je privatna, bezbedna društvena mreža za organizaciju koja će osobama omogućiti da bezbedno sarađuju sa različitim sektorima i udaljenim filijalama. Dizajnirana je da poboljša razmenu znanja širom preduzeća i poveća timsku efikasnost. Samo osobe sa verifikovanom e-adresom preduzeća mogu da se pridruže mreži preduzeća. Želite li da saznate više o usluzi Yammer? Posetite veb lokaciju https://www.yammer.com/about.

Aktiviranje usluge Yammer za organizaciju

Da biste aktivirali Yammer za vašu organizaciju, pogledajte opcije koje imate:

 • Ako ste klijent sa Microsoft ugovorom za preduzeća, možete besplatno da aktivirate Yammer Enterprise. Klijenti sa Microsoft ugovorom za preduzeća koji su kupili odgovarajuće licence, kao što su Office 365 Enterprise planovi E3 i E4, ispunjavaju uslove za aktiviranje usluge Yammer Enterprise za svoje korisnike. Kvalifikovani klijenti će morati da rade sa predstavnikom usluge Yammer da bi pokrenuli proces aktivacije i dodelili verifikovanog administratora i menadžera zajednice koji će upravljati mrežom Yammer u preduzeću.

 • Ako niste klijent sa Microsoft ugovorom za preduzeća, vaša organizacija može da se prijavi i koristi mrežu Yammer Basic. Saznajte više o Yammer planovima i cenama da biste lakše počeli.

Uključivanje Yammer ili isključivanje

Yammer je podrazumevano uključena, ali ga ili isključivanje možete uključiti u SharePoint centar administracije. Morate biti Globalni administrator da biste izvršili ovu promenu.

 1. Prijavite se koristeći poslovni ili školski nalog Office 365 .

 2. Odaberite stavke Administrator > SharePoint. Sada ste u SharePoint Online centru administracije.

 3. Odaberite stavku Postavke.

 4. U okviru Društvena saradnjaizaberite koristi uslugu Yammer.com da biste uključili ili opozovite izbor u polju da biste ga isključili.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Uključivanje aplikacije SharePoint Newsfeed

SharePoint Newsfeed je ranije bila podrazumevana opcija za društvena iskustva u usluzi Office 365, ali je sada podrazumevano isključena. Ako želite da koristite Newsfeed, možete da je uključite u SharePoint Online centru administracije. Ako je uključite, u pokretanju aplikacija će se pojaviti i Yammer i Newsfeed. Morate biti globalni administrator da biste izvršili tu promenu.

 1. Prijavite se uOffice 365 koristeći vaše poslovni ili školski nalog.

 2. Odaberite stavke Administrator > SharePoint.

 3. Sada ste u centru administracije SharePoint Online .

 4. Odaberite stavku Postavke.

 5. U okviru SharePoint Newsfeed kliknite na dugme Omogući.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Šta se dešava sa sledećim funkcijama kada je Newsfeed uključen ili isključen?

Yammer je podrazumevano (kada je Newsfeed isključen) društveno iskustvo praćenja osoba i informacija koje one dele. Da ne bi došlo do zabune, mogućnost praćenja osoba, dokumenata i oznaka u aplikaciji SharePoint Newsfeed je isključeno. Ako uključite Newsfeed, dobijate mogućnost da pratite osobe, dokumente i oznake u aplikaciji SharePoint Newsfeed. Imajte u vidu da čak i ako je Newsfeed isključen, osnovne operacije i dalje funkcionišu. Na primer, i dalje možete da pratite lokacije u svrhe obeležavanja, a i feed lokacije je i dalje dostupan.

Najčešća pitanja

Čekajte, da li ću izgubiti sledeće podatke ako isključim Newsfeed?

Ne. Svi podaci se zadržavaju iako se veze za praćenje osoba, dokumenata i oznaka uklanjaju.

Mogu li da vratim sledeće funkcije?

Da. Ako ste koristili sledeće funkcije za Yammer i Newsfeed, možete ponovo da ih uključite tako što ćete uključiti SharePoint Newsfeed.

Yammer opcije i resursi za podršku

Podrška za Yammer Enterprise   Obratite se Microsoft stručnjaku za podršku. Opcije podrške uključuju prosleđivanje na mreži i telefonsku podršku.

Podrška za Office 365 + Yammer Enterprise    Office 365 administratori mogu da se prijave na Microsoft Online portal pomoću vašeg poslovni ili školski nalog da bi dobili podršku.   Ako ste Yammer administrator i ne možete da pristupite ovoj vezi, obratite se Office 365 verifikovanom administratoru.

Yammer Basic    Yammer Basic administratori mogu da posete veb lokaciju help.yammer.com radi informacija o rešavanju problema ili prosleđivanja incidenta za podršku na mreži.

Podrška za Yammer Enterprise    Yammer Enterprise Plus klijenti mogu da se prijave u Microsoft Premier portal na mreži kako bi dobili informacije za rešavanje problema ili otvorili incident podrške sa Microsoft stručnjakom za podršku. Prijavite se koristeći poslovni ili školski nalog. Ako nemate poslovni ili školski nalog, biće vam ponuđeno da ga kreirate.

Status lokacije Yammer    Posetite stranicu statusa Yammer lokacije da biste dobili najnovije detalje o stanju Yammer lokacije.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×