Poslovne informacije, Kontrolor dizajna i ugrađeni Font informacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prikazu "backstage" u programu Publisher, kome se pristupa tako što ćete izabrati stavke datoteka > informacije uključuje poslovne informacije, Kontrolor dizajna i ugrađene informacije Font za publikaciju. Možete da kreirate, prikažete i uredite na skupa poslovnih informacija u publikaciji, pokrenite Kontrolor dizajna da biste pregledali potencijalne probleme i ispravke za publikaciju, i upravljanje fontove i zamena.

Skupovi poslovnih informacija su prilagođene grupe informacija o ili pojedinac ili organizacija koja se može koristiti za brzo popunjavanje odgovarajućih mesta u publikacijama, kao što su vizitkarte i letke.

Skup poslovnih informacija može da sadrži komponente kao što su osobe ime, radno mesto ili naslov, ime organizacije, adresu, brojeve telefona i faksa, e-adrese, slogan ili moto i logotip. Možete da kreirate onoliko skupova poslovnih informacija onako kako želite.

Poslovne informacije u prikazu „Backstage“ programa Publisher 2010

Kreiranje skupa poslovnih informacija

 1. Izaberite stavke datoteka > informacije > Uredi poslovne informacije.

 2. Izaberite skup poslovnih informacija iz padajuće liste ili kliknite na dugme novo.

  Uređivanje skupa poslovnih informacija u programu Publisher 2010

 3. U dijalogu Kreiranje novog skupa poslovnih informacija , unesite informacije, unesite ime u okvir za tekst ime skupa poslovnih informacija , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Kreiranje novog skupa poslovnih informacija u programu Publisher 2010

 4. Ako želite da odmah da koristite nove informacije koje postavite u publikaciji, kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju u dijalogu Poslovne informacije koje se pojavljuje kada kliknete na dugme Sačuvaj.

Uređivanje ili brisanje skup poslovnih informacija

 1. Izaberite karticu Datoteka > stavku Informacije > stavku Uredi poslovne informacije.

 2. U dijalogu Poslovnih informacija izaberite željeni skup informacija koje želite da uredite ili izbrišete.

 3. Da biste uredili skup informacija, kliknite na dugme Uredi u Uređivanje skupa poslovnih informacija uređivanje polja koja želite da promenite i zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 4. Da biste izbrisali skup informacija, kliknite na dugme Izbriši, a zatim kliknite na dugme da.

Okno zadataka Kontrolor dizajna koja navodi sve dizajn probleme u publikaciji, kao što su elemenata dizajna koje su delimično van stranice, višak teksta u priči ili sliku koja nije u proporcionalnim. U nekim slučajevima, imate opciju da odaberete automatsko ispravljanje za ove probleme. U drugim, moraćete da biste rešili problem, ručno.

 1. Izaberite stavke datoteka > informacije > Pokreni Kontrolor dizajna.

Više informacija o Kontrolor dizajna potražite u članku: Kontrolor dizajna.

Upravljanje ugrađenim fontovima

Ugrađivanje fontova u publikaciju je jedan od najbolje načine da biste se uverili da font je uvek dostupan, čak i ako publikaciju premestite na novom računaru ili stavim komercijalnu štampariju.

Možete da ugradite samo TrueType fontovi, a zatim samo ako njihova licenca dopušta ugrađivanje. Svi TrueType fontovi koje su uključene u programu Publisher dozvoljavaju ugrađivanje.

Ugrađeni fontovi povećati veličinu datoteke publikacije, tako da možda ćete želeti da ograničite broj fontova koje možete da ugradite. Možete da odaberete ugrađivanje svih fontova (sa ili bez sistemskih fontova), samo određene pojedinačne fontove ili podskupova određenih fontova.

Napomena: Publisher ugrađuje TrueType fontovi podrazumevano kada koristite Go čarobnjak za pripremu publikacije u komercijalnoj štampariji. Ne morate da izaberite ovu opciju u dijalogu " Fontovi " pre nego što pokrenete čarobnjak.

Ugrađivanje svih TrueType fontovi

Kada ugrađivanje fontova u publikaciju, zajedničke sistemske fontove nisu uključeni u ugrađenim fontovima jer su verovatno biti instalirana na većini drugih računara. Možete da odaberete da li želite da ugradite sistemske fontove. (Na primer, možete da ih ugradite kada znate da nekoga ko radi sa vašom publikacijom nema pristup njima.)

 1. Izaberite stavke datoteka > informacije > Upravljanje ugrađenim fontovima.

 2. U dijalogu " Fontovi ", potvrdite izbor Ugradi TrueType fontovi prilikom čuvanja publikacije .

 3. Da biste ugradili sistemske fontove, opozovite izbor u polju za potvrdu da ugradite zajedničke sistemske fontove .

  Upravljanje ugrađenim fontovima u programu Publisher 2010

  Napomena: Ako Publisher će vas obavestiti da koristite fontove koji nije moguće ugraditi, kliknite na dugme u redu. Obratite se komercijalnoj štampariji da biste se uverili da je usluga ima pristup fontove koji nisu ugrađeni. Ako štamparska nema pristup ove fontove, moraćete da razmotrite korišćenje rezervnih fontova u publikaciji.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×