Poruka o grešci „Nije vam dozvoljeno da kreirate lokacije timova” kad izaberete stavku „nova lokacija” na SharePoint Online stranici „Praćene lokacije”

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Problem

Kada kliknete na novu lokaciju na stranici " Praćene lokacije " u sistemu Microsoft SharePoint Online, dobijate sledeću poruku o grešci:

 • Nije vam dozvoljeno da kreirate lokacije tima u https://yourdomain.sharepoint.com/.

BELEŠKU: Čuvar mesta vašdomen predstavlja domen koji koristite za vašu organizaciju.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, administrator mora da pruža dozvole za kreiranje podlokacije za korisnike kojima je potreban dozvolu za korišćenje „nova lokacija” vezu. 

BELEŠKU: ako koristite ovo rešenje, svi korisnici koji se dodaju u nove grupe koje kreirate će moći da kreiraju podlokacije unutar kolekcije lokacija. Postoji mnogo metode koje obezbeđuju ovaj nivo pristupa. Međutim, ovo rešenje vam omogućava da (administrator) jednostavno upravljanje broj i opseg osoba koje mogu da kreiraju podlokacije. Upravljanje ovu promenljivu dodavanjem ili uklanjanjem korisnika iz novu grupu.

Da biste odredili lokaciju na kojoj se kreira lokacija kada korisnik klikne na vezu na novu lokaciju , sledite ove korake:

 1. Prijavite se na SharePoint centar administracije, a zatim izaberite stavku Postavke.

 2. Pregledajte URL adresu koja je navedena u Kreiranje lokacija underfieldu opcije Pokreni na lokaciji . Na primer, vrednost možda https://contoso.sharepoint.com, gde je contoso je ime domena koji koristite za vašu organizaciju.

Da biste kreirali novi nivo dozvole, morate biti administrator lokacije koja je navedena da bi lokacija kreirane ispod njega. U ovom slučaju, sledite ove korake:

 1. Kliknite na ikonu zupčanika za " Alatke ", a zatim kliknite na dugme Postavke lokacije.

 2. Kliknite na dugme dozvole za lokaciju.

 3. Na traci, izaberite stavku Nivoi dozvola, a zatim kliknite na dugme Dodaj nivo dozvole.

 4. Unesite ime za nivo dozvole, a zatim u odeljku Dozvole za lokaciju , izaberite u polju za potvrdu Kreiranje podlokacije .

 5. Kliknite na dugme Kreiraj.

Da biste kreirali grupu koja koristi novi nivo dozvole, sledite ove korake kao administrator lokacije:

 1. Kliknite na ikonu zupčanika za " Alatke ", a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Kliknite na dugme Dozvole za lokaciju, a zatim kliknite na dugme Kreiraj grupu.

 3. Navedite ime za grupu, a zatim Davanje dozvola za grupu u ovom Sitesection, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena novog nivoa dozvole koji ste kreirali.

  BELEŠKU: postoje i druge postavke dostupne u ovom odeljku. Izaberite dodatne postavke tako da odgovara određenom scenarija.

 4. Kliknite na dugme Kreiraj.

Dodavanje i uklanjanje korisnika iz nove grupe da biste dodelili ili odbijete dozvola koje ste konfigurisali.

Dodatne informacije

Do ovog problema dolazi zato što korisnik koji pokušava da kreirate lokaciju nema dozvole za Kreiranje podlokacije za kolekciju lokacija gde je ta osoba pokušava da kreirate lokaciju.


I dalje potrebna pomoć? Idite na Microsoft zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×