Popunjavanje susednih ćelija formulom

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste brzo kopiranje i lepljenje formule u susedne ćelije, koristite regulator za popunjavanje fill handle . Kada popunite formule nadole, relativne reference se koriste da biste se uverili da formula Prilagođavanje za svaki red (osim ako ne uključite apsolutne reference ili mešovite reference pre nego što popunite formulu nadole).

  1. Izaberite ćeliju koja ima formulu kojom želite da popunite susedne ćelije.

  2. Prevucite regulator za popunjavanje fill handle nadole ili sa desne strane kolona koje želite da popunite.

Tasterska prečica: Možete pritisnuti i kombinaciju tastera Ctrl+D da biste ćeliju u koloni popunili formulom ili kombinaciju tastera Ctrl+R da biste red popunili formulom.

Više informacija o kopiranju i lepljenju formula potražite u članku Kopiranje i lepljenje formule u drugu ćeliju ili Premeštanje formule.

Više informacija o korišćenju formula potražite u članku Pregled formula.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×