Popravljanje Outlook datoteka sa podacima (.pst i .ost)

Popravljanje Outlook datoteka sa podacima (.pst i .ost)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta (SCANPST. EXE) da biste otkrili i popravili greške u Outlook datoteci sa podacima. Alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta proverava Outlook podataka datoteka na računaru da biste videli da li su u dobrom stanju.

Možda ćete želeti da koristite alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta u sledećim situacijama:

 • Primite poruku da Outlook ne možete da otvorite datoteku sa podacima

 • Primite poruku da Outlook nije moguće otvoriti skup fascikli

 • Mislite da je oštećena Outlook datoteke sa podacima

Ako koristite Exchange nalog e-pošte, možete da izbrišete vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (.ost) i Outlook će ponovno kreiranje vanmrežne Outlook datoteku sa podacima (.ost) kada sledeći put otvorite program Outlook.

Napomene: 

 • Alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta ne povezati ili analizirate podatke uskladištene u sa poštanskim sandučetom Exchange . Alatka samo traži greške (oštećenja), a ako ih ima, vam pruža priliku da biste dozvolili alatku za ispravljanje tih grešaka. Ako ne možete da pokrenete alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta, trebalo bi da probate da popravite Outlook program.

 • Preporučujemo da pravljenje rezervne kopije postojeće Outlook datoteke sa podacima pre nego što pokrenete alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta. Više informacija potražite u članku pravljenje rezervne kopije Outlook datoteke sa podacima.

Popravite Outlook datoteke sa podacima (.pst) datoteka

 1. Izlaz iz Outlook i idite na jedan od sledećih lokacija datoteke:

  • Outlook 2019: C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\root\Office16

  • Outlook 2016: C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\root\Office16

  • Outlook 2013: C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\Office15

  • Outlook 2010: C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\Office14

  • Outlook 2007: C:\Program Files (x86) \Microsoft Office\Office12

 2. Otvorite SCANPST. EXE.

 3. Izaberite stavku Pregledaj da biste izabrali Outlook datoteku sa podacima (.pst) koju želite da biste skenirali. Ako vam je potrebna pomoć da pronađete Outlook datoteke sa podacima, pogledajte članak pronalaženje Outlook datoteka sa podacima.

  Napomena: Podrazumevano, kreira se nova datoteka evidencije tokom skeniranja. Možete da odaberete Opcije i izaberu da kreira evidencija ili možete da imate rezultate dodaje postojeću datoteku evidencije.

 4. Odaberite pokretanje da biste započeli skenirani objekat.

 5. Ako skeniranje pronađe greške, odaberite stavku Popravi da biste započeli proces za njihovo rešavanje.

  Prikazuje rezultate skenirane Outlook .pst datoteke sa podacima pomoću alatki za Microsoft Repair Inbox SCANPST. EXE

  Napomena: Skeniranje kreira rezervnu kopiju datoteke tokom procesa popravljanja. Da biste promenili podrazumevano ime ili lokaciju rezervne kopije datoteke, u polju Unesite ime rezervne kopije datoteke unesite novo ime ili odaberite stavku Potraži da biste izabrali datoteku koju želite da koristite. Možda ćete morati da biste pokrenuli alatku nekoliko puta kako biste popravili Outlook datoteke sa podacima. U nekim slučajevima, stavke možda nije moguće spasti ako su trajno izbrisane ili oštećene može da se popravi.

 6. Kada se popravka završi, početak Outlook profil koji je povezan sa Outlook datoteku sa podacima koju ste upravo popravili.

Šta se dešava kada popravite Outlook datoteke sa podacima?

U Okno fascikle, možete da vidite fasciklu pod imenom Spasene lične fascikle koja sadrži podrazumevane Outlook fascikle ili izgubljene fascikle. Iako je proces popravljanja može ponovo kreirajte neke od ovih fascikli, oni mogu biti prazan. Fascikla " izgubljene " sadrži sve fascikle i stavke koje popravka alatku koja Outlook ne možete da postavite u originalne strukture.

Kreiranje nove datoteke sa podacima

Možete da kreirate novu Outlook datoteke sa podacima i prevučete stavke u fascikli izgubljene u novu datoteku sa podacima. Nakon što ste premestili sve stavke, možete da uklonite datoteke Spasti ličnih fascikli (.pst), uključujući izgubljene fasciklu. Da biste kreirali novu Outlook datoteku sa podacima, pogledajte članak Kreiranje Outlook datoteke sa podacima.

Oporavak stavke iz datoteke rezervne kopije (.bak)

Ako možete da otvorite originalnu Outlook datoteku sa podacima, možda ćete moći da spasete dodatne stavke. Alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta kreira rezervnu kopiju datoteke sa istim imenom kao i original, ali sa oznakom tipa datoteke .bak i sačuva je u istoj fascikli. Možda stavki u rezervnu kopiju datoteke koju možda moći da biste oporavili bi mogla da alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta.

 1. Pronađite fasciklu u kojoj je uskladištena u .pst datoteku i pronaći ćete .bak datoteke (na primer, kerimills01@outlook.com.bak) kreirao alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta.

 2. Napravite kopiju .bak datoteke i preimenujte je sa oznakom tipa datoteke tipa. Na primer, kerimills01@outlook.com.bak.pst.

 3. Uvoz tipa datoteke u Outlooki koristite uvoz i izvoz čarobnjak za uvoz dodatnih spasene stavke u novu .pst datoteku.

  Napomena: Saznajte kako da uvezete .pst datoteku tako što ćete pročitati Uvoz e-poštu, kontakte i kalendar iz Outlook .pst datoteke.

Pronalaženje Outlook datoteka sa podacima

Možete da proverite lokaciju Outlook datoteke sa podacima u programu Outlook.

 1. Izaberite stavke datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

 2. Izaberite karticu Datoteke sa podacima .

 3. Sve Outlook datoteke sa podacima (.pst) i van mreže datoteke sa podacima (.ost) navedene su zajedno sa ime naloga datoteke su povezane sa.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×