Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme u programu Word za Mac

Poslednji put ažurirano: januara 2017.

Word za Mac pada i usporene su mu performanse

Poslednji put ažurirano: 11. januar 2016.

PROBLEM

Prilikom uređivanja dokumenta u verziji 15.29* programa Word 2016 za Mac, možete naići na probleme sa performansama kao što su kašnjenja pri kucanju ili sporo pomeranje.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u najnovijoj verziji koja je objavljena danas, 11. januara 2017, u verziji 15.30.0 (izdanje 17010700) sistema Office 2016 za Mac.

Izaberite stavke Pomoć > Proveri da li postoje ispravke u bilo kojoj Office 2016 aplikaciji kako biste dobili ispravke za noviju verziju. Ako iz nekog razloga ovo ne možete da uradite, novu verziju možete ručno da preuzmete i instalirate iz ovog članka.

Poslednji put ažurirano: mart 2018.

PROBLEM

Apple je objavio macOS 10.12 Sierra 20.9.2016. i macOS 10.13 High Sierra 26.9.2017. Neki klijenti prijavljuju da se aplikacije sistema Office 2016 za Mac neočekivano zatvaraju ili da doživljavaju pad pri pokretanju Office aplikacije ili kada se računar prebacuje sa jedne na drugu Wi-Fi mrežu (npr. pri prebacivanju laptopa od kuće na posao).

Klijenti koji koriste konfiguraciju mreže na radnom mestu ili u školi i koji žele da izvrše nadogradnju na operativni sistem macOS treba da izvrše nadogradnju na najnovije Apple izdanje operativnog sistema macOS High Sierra radi poboljšane stabilnosti koja se odnosi na proxy mreže.

PRIVREMENO REŠENJE

Moguće privremeno rešenje jeste da isključite opciju „Automatsko otkrivanje proxy servera“ ili „Automatska konfiguracija proxy servera“ ako konfiguracija mreže vaše organizacije to omogućava.

 1. Idite na stavku Željene postavke sistema i otvorite stavku Mreža.

 2. Kliknite na Više opcija i idite na stavku Proxy serveri.

 3. Proverite da li je uključena opcija „Automatsko otkrivanje proxy servera“ ili „Automatska konfiguracija proxy servera“.

Više informacija o postavkama mreže zatražite od administratora lokalne mreže.

Kada budemo imali više informacija, ažuriraćemo ovaj sadržaj, uključujući ispravku ili dodatno privremeno rešenje.

Problemi koji utiču na funkcije i programske dodatke programa Word za Mac

Poslednji put ažurirano: 9. decembar 2016.

PROBLEM

Za tržišta u Ujedinjenom Kraljevstvu, ne otvaraju se predlošci prilikom otvaranja predložaka na engleskom jeziku Ujedinjenog Kraljevstva u programu Word 2016 za Mac. Ne prikazuje se nikakva poruka o grešci, a okno „Nova datoteka“ nestaje. Neki od predložaka na koje to utiče jesu „Moderni dokument“, „Poslovni dokument“, „Dokument sa sadržajem“ i „Dnevnik“.

STATUS: POPRAVLJENO

Tim naših inženjera rešio je ovaj problem i potvrdio da će predlošci funkcionisati na očekivani način za klijente iz Ujedinjenog Kraljevstva. Da biste odmah dobili ažurirane predloške za Mac, izvršite dolenavedene korake.

Napomena: Dolenavedeni koraci ukloniće keš predložaka kako biste mogli da preuzmete nove bez čekanja da keš istekne.

 1. Potvrdite da imate internet vezu kako biste mogli da preuzmete nove predloške.

 2. Zatvorite Word.

 3. Pokrenite Finder i izaberite opcije menija Go (Idi) > Go to Folder… (Idi na fasciklu…)

 4. Unesite sledeću putanju: ~/Library/Containers/com.microsoft.Word/Data/Library/Caches/2057/

 5. Izbrišite sav sadržaj te fascikle (skup potfascikli koje sadrže keš predložaka).

 6. Ponovo pokrenite Word. Novi predlošci preuzeće se automatski.

Kada koristite programski dodatak JustSystems ATOK za 64-bitnu verziju sistema Office 2016 za Mac (verzija 15.25 ili novija), može doći do sledećeg:

 • Word ili Excel poruka o grešci: „Greška kompajliranja u skrivenom modulu: „Modul1“. Do ove greške obično dolazi kada kôd nije kompatibilan sa verzijom, platformom ili arhitekturom ove aplikacije.

 • Excel poruka o grešci:
  Greška kompajliranja u skrivenom modulu: „Ova radna sveska“. Do ove greške obično dolazi kada kôd nije kompatibilan sa verzijom, platformom ili arhitekturom ove aplikacije.

Ovo je poznat problem sa kompatibilnošću. Za više informacija o ovoj grešci idite na https://support.justsystems.com/faq/1032/app/servlet/qadoc?QID=056175 (Napomena: Veza vodi do veb sajta JustSystems na japanskom).

Prilikom kucanja dokumenta na dvosmernom jeziku (zdesna nalevo) kao što su hindi, hebrejski ili persijski, a zatim oblikovanja teksta pomoću numerisane liste, brojevi se vraćaju na engleski (arapski: 1, 2, 3) sa dvosmernog jezika.

Trenutno radimo na rešenju ovog problema. U međuvremenu možete da koristite sledeća zaobilaženja problema.

 • Ako ne radite sa mešovitim sadržajem (drugim rečima, samo hindi), onda odaberite stavke Datoteka > Opcije > Napredno. Zatim u okviru stavke Prikaz sadržaja dokumenta, pored stavke Broj izaberite stavku hindi.

 • Ako radite sa mešovitim sadržajem (i hindi i arapski), napravite tabelu sa dve kolone. U jednu kolonu stavite arapske brojeve sleva nadesno, a u drugu tekst na hindiju zdesna nalevo. Ovo rešenje izbeći će numerisane liste dok se ne objavi dolazeća ispravka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Obratite se podršci.
Ako imate pretplatu na Office 365 za kuću ili ako ste kupili jednokratno preuzimanje sistema Office 2016, kliknite na dugme Obratite nam se na dnu stranice.
Ako ste administrator za pretplatu na Office 365 za preduzeća, obratite se podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Pitajte zajednicu
Dobijte pomoć od stručnjaka na forumima:
Office za Mac zajednica za Mac korisnike

Ćaskanje

Pružite povratne informacije u Office aplikaciji
Povratne informacije možete da pošaljete direktno Office timovima:.

Za Mac korisnike, u sistemu Office 2016 za Mac kliknite na ikonu smeška u gornjem desnom uglu.

Kliknite na opciju da biste poslali povratne informacije.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na lokaciji Word UserVoice. Slušamo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×