Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme u programu Outlook za Mac

Poslednji put ažurirano: novembar 2019

Problemi koji utiču na funkcije i programske dodatke programa Outlook za Mac

Poslednji put ažurirano: 15. sep 2017.

PROBLEM

Postavku zumiranja možete pronaći u prozoru nove poruke e-pošte tako što ćete izabrati karticu Opcije i kliknuti na dugme Zumiraj na traci.

Ako se postavka zumiranja promeni u novoj poruci, izmenjena postavka ostaje sve dok se ne promeni nazad. Zumiranje ne menja stvarnu veličinu fonta, jednostavno uvećava ili umanjuje tekst prozora za sastavljanje poruke, (utiče na prozor režima za sastavljanje poruke u svim novim porukama/odgovorima). Zumiranje ne utiče na okno za čitanje ili primljene poruke – one će prikazivati stvarnu veličinu fonta.

Kada se postavka primeni u Outlook profil, ona će se zadržati za sve buduće poruke dok se ne promeni u meniju Opcije za poruku.

To može da dovede do prividno manjeg fonta, ako je zumiranje podešeno na manje od 100%. Na primer, ako je zumiranje podešeno na 75%, font novosastavljene poruke (ili odgovora/prosleđivanja) deluje da je manji u odnosu na okno za čitanje ili otvorenu primljenu poruku (ne u režimu za sastavljanje poruke).

Veličina fonta za Outlook for Mac

STATUS

Ovo ponašanje je takvo s namerom. Ako ste naišli na ovaj problem, proverite postavke zumiranja i prilagodite ih po potrebi.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Kada šaljete e-poruku sa prilogom većim od 25 MB, dobijate poruku o grešci, a poruka se ne šalje.

Greška sa velikim prilozima

STATUS: Privremeno rešenje

Radimo na rešenju za ovaj problem. U međuvremenu, koristite veb poštu pri slanju priloga koji su veći od 25 MB.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Nije moguće prebaciti Entourage profile kada vršite migraciju u Outlook za Mac 2016.

STATUS: Privremeno rešenje

Da biste preneli Entourage profile u Outlook za Mac 2016, prvo uvezite podatke profila u Outlook 2011, a zatim uvezite Outlook 2011 podatke profila u Outlook za Mac 2016.

Pogledajte ove članke za više informacija: Uvoz informacija u Outlook za Mac 2011 i Uvoz e-poruka, kontakata i drugih stavki u Outlook 2016 za Mac.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Ne možete da dodate primaoca na spisak sigurnih pošiljalaca u programu Outlook 2016 za Mac. Outlook trenutno omogućava samo dodavanje primaoca na listu blokiranih pošiljalaca. E-poruke od blokiranog pošiljaoca će biti premeštene u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

STATUS: Privremeno rešenje

Da biste privremeno rešili ovaj problem, koristite server veb pošte za upravljanje postavkama.

Pogledajte ovaj članak za više informacija.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Nije moguće uvesti Apple kontakte u Outlook 2016 za Mac.

STATUS: Privremeno rešenje

  1. Prevucite kontakte iz Mac adresara i otpustite ih na radnu površinu.

    Time se pravi jedna .vcf datoteka na radnoj površini.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku i odaberite stavke „Otvori pomoću“ > „Microsoft Outlook“.

  3. Otvara se prozor novog kontakta u programu Outlook, što je prva adresa u .vcf datoteci.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj u prozoru kontakta. Outlook će je sačuvati i zatim će početi da popunjava ostatak kontakata.

Takođe možete prevući .vcf datoteku direktno u fasciklu sa kontaktima u programu Outlook. Kontakti će automatski biti sačuvani u programu Outlook.

Poznati problemi, izmenjena funkcionalnost i blokirane ili obustavljene funkcije

Automatizovane alatke za rešavanje problema

Koristite sledeće alatke da biste rešili razne probleme programa Outlook za Mac. Pogledajte ovu stranicu za dodatne informacije i saznajte kako da instalirate alatke: Outlook za Mac alatke za podršku.

Popravka Outlook pretrage

Napomena: Ova alatka ne funkcioniše u operativnom sistemu macOS 10,14 i novijim verzijama. Za više detalja, ovde pogledajte članak Outlook za Mac alatke za podršku.

Ova alatka popravlja probleme sa pretragom u programu Outlook za Mac. Na primer, kada pretraga ne vraća rezultate za stavke koje postoje u poštanskom sandučetu ili dobijete starije podatke kada imate novije stavke.

Željene opcije za poništavanje programa Outlook

Ova alatka poništava prilagođavanja koja ste izvršili za Outlook iz menija Outlook > Željene postavke. Takođe vraća u prethodno stanje postavke veličine i položaja Outlook prozora.

Postavljanje podrazumevane aplikacije e-pošte

Ova alatka omogućava izbor programa Outlook za Mac kao podrazumevane aplikacije e-pošte. Zatim Outlook otvara novu e-poruku svaki put kada kliknete na vezu mailto: u e-poruci ili na veb sajtu.

Poništavanje nedavnih adresa

Ova alatka omogućava poništavanje nedavnih adresa koje je Outlook uskladištio i brisanje svih nedavnih adresa odjednom, umesto pojedinačno.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pozovite podršku


Da biste prijavili probleme ili pružili povratne informacije, izaberite stavku Pomoć > Obratite se podršci u programu Outlook za Mac.
Dodatne informacije potražite u članku Obratite se podršci u programu Outlook 2016 za Mac.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Da biste predložili nove funkcije u programu Outlook za Mac, izaberite stavke Pomoć > Predloži funkciju. Podelite svoje mišljenje na sajtu </c0>Outlook UserVoicehttps://outlook.uservoice.com</c0>. Slušamo.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×