Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme u programu Outlook za Mac

Poslednji put ažurirano: juna 2018.

Poslednji put ažurirano: 13. marta 2018.

PROBLEM

Kada prikazujete zakazanu obavezu ili sastanak u sedmičnom prikazu, mogu se prikazati pomereno jedan čas unapred.

To se može dogoditi nakon DST za vremenske zone u SAD i Britaniji. Ovaj problem može uticati i na druge vremenske zone.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je popravljen u najnovijoj verziji programa Outlook 2016 za Mac (verzija 16.11, objavljena 13. marta 2018). Da biste dobili najnoviju ispravku, otvorite Outlook za Mac, izaberite meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke i pratite uputstva u aplikaciji AutoUpdate. Prikaz radne sedmice ili prikaz dana u kalendaru možete da koristite kao privremeno rešenje

Poslednji put ažurirano: 21. maja 2018.

PROBLEM

Kada konvertujete zakazanu obavezu u sastanak za IMAP i POP naloge, poziv se ne šalje.

Ovaj problem se prvi put pojavio u verziji 16.10.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je popravljen u programU Outlook 2016 za Mac (verzija 16.12). Da biste dobili najnoviju ispravku, otvorite Outlook za Mac, izaberite meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke i pratite uputstva u aplikaciji AutoUpdate.

Poslednji put ažurirano: 21. marta 2018.

PROBLEM

Ako sastavljate novu e-poruku i koristite font Tahoma Regular, pisani tekst se pojavljuje kao podebljani tekst umesto običnog teksta.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je popravljen u programU Outlook 2016 za Mac (verzija 16.11). Da biste dobili najnoviju ispravku, otvorite Outlook za Mac, izaberite meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke i pratite uputstva u aplikaciji AutoUpdate.

Poslednji put ažurirano: 21. maja 2018.

PROBLEM

Sada morate da pritisnete taster Enter da biste prikazali rezultate pretrage u programu Outlook za Mac verziju 16.10.

Ranije je Outlook za Mac prikazivao rezultate pretrage dok ste otkucali.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je popravljen u programU Outlook 2016 za Mac (verzija 16.13). Da biste dobili najnoviju ispravku, otvorite Outlook za Mac, izaberite meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke i pratite uputstva u aplikaciji AutoUpdate.

Poslednji put ažurirano: 21. maja 2018.

PROBLEM

Usidrena ikona programa Outlook prikazuje broj nepročitanih za delegirano i primarno poštansko sanduče. To se nije desilo u izdanju 15.41.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u programu Outlook 2016 za Mac (verzija 16.12).

Dodata je nova željena postavka za brojanje nepročitanih delegiranih e-poruka poštanskog sandučeta. Idite na Željene postavke programa Outlook > Obaveštenja i zvukovi.

Da biste dobili najnoviju ispravku, otvorite Outlook za Mac, izaberite meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke i pratite uputstva u aplikaciji AutoUpdate.

Poslednji put ažurirano: 14. februara 2018.

PROBLEM

E-poruke se zaglavljuju u otpremnom poštanskom sandučetu i dobijate kôd greške: 0x0000-998.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je popravljen u najnovijoj verziji programa Outlook 2016 za Mac. Da biste dobili najnoviju ispravku, otvorite Outlook za Mac, izaberite meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke i pratite uputstva u aplikaciji AutoUpdate.

Poslednji put ažurirano: 12. februara 2018.

PROBLEM

Više puta vam može biti zatraženo da se prijavite i dobijate ovu poruku o grešci: „Trenutno nije moguće primiti poštu .“

STATUS: ISPITUJE SE

Outlook za Mac tim trenutno istražuje ovaj problem.

Poslednji put ažurirano: 15. septembra 2017.

PROBLEM

Postavku zumiranja možete pronaći u prozoru nove poruke e-pošte tako što ćete izabrati karticu Opcije i kliknuti na dugme Zumiraj na traci.

Ako se postavka zumiranja promeni u novoj poruci, izmenjena postavka ostaje sve dok se ne promeni nazad. Zumiranje ne menja stvarnu veličinu fonta, jednostavno uvećava ili umanjuje tekst prozora za sastavljanje poruke, (utiče na prozor režima za sastavljanje poruke u svim novim porukama/odgovorima). Zumiranje ne utiče na okno za čitanje ili primljene poruke – one će prikazivati stvarnu veličinu fonta.

Kada se postavka primeni u Outlook profil, ona će se zadržati za sve buduće poruke dok se ne promeni u meniju Opcije za poruku.

To može da dovede do prividno manjeg fonta, ako je zumiranje podešeno na manje od 100%. Na primer, ako je zumiranje podešeno na 75%, font novosastavljene poruke (ili odgovora/prosleđivanja) deluje da je manji u odnosu na okno za čitanje ili otvorenu primljenu poruku (ne u režimu za sastavljanje poruke).

Veličina fonta za Outlook for Mac

STATUS

Ovo ponašanje je takvo s namerom. Ako ste naišli na ovaj problem, proverite postavke zumiranja i prilagodite ih po potrebi.

Poslednji put ažurirano: 25. septembar 2017.

PROBLEM

Ako imate instaliranu dodatnu komponentu Cisco WebEx , Outlook možda neće raditi kada koristite traku.

STATUS: Popravljeno u najnovijoj verziji za WebEx

Da biste rešili ovaj problem, ažurirajte na najnoviju verziju WebEx dodatne komponente (minimalna podržana verzija za macOS High Sierra je 32.5.1.57).

Više detalja možete da pronađete u članku podrške.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Kada šaljete e-poruku sa prilogom većim od 25 MB, dobijate poruku o grešci, a poruka se ne šalje.

Greška sa velikim prilozima

STATUS: Privremeno rešenje

Radimo na rešenju za ovaj problem. U međuvremenu, koristite veb poštu pri slanju priloga koji su veći od 25 MB.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Nije moguće prebaciti Entourage profile kada vršite migraciju u Outlook za Mac 2016.

STATUS: Privremeno rešenje

Da biste preneli Entourage profile u Outlook za Mac 2016, prvo uvezite podatke profila u Outlook 2011, a zatim uvezite Outlook 2011 podatke profila u Outlook za Mac 2016.

Pogledajte ove članke za više informacija: Uvoz informacija u Outlook za Mac 2011 i Uvoz e-poruka, kontakata i drugih stavki u Outlook 2016 za Mac.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Ne možete da dodate primaoca na spisak sigurnih pošiljalaca u programu Outlook 2016 za Mac. Outlook trenutno omogućava samo dodavanje primaoca na listu blokiranih pošiljalaca. E-poruke od blokiranog pošiljaoca će biti premeštene u fasciklu „Neželjena e-pošta“.

STATUS: Privremeno rešenje

Da biste privremeno rešili ovaj problem, koristite server veb pošte za upravljanje postavkama.

Pogledajte ovaj članak za više informacija.

Poslednji put ažurirano: mart 2018.

PROBLEM

Prilozi su zasivljeni ili ne možete da preuzmete priloge.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u programu Outlook 2016 za Mac (verzija 16.11). Da biste dobili najnoviju ispravku, otvorite Outlook za Mac, izaberite meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke i pratite uputstva u aplikaciji AutoUpdate.

Ako, kada instalirate najnovije ažuriranje, i dalje vidite zasivljeni prilog, kliknite na dugme Preuzmi celu poruku da biste rešili problem.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Nije moguće uvesti Apple kontakte u Outlook 2016 za Mac.

STATUS: Privremeno rešenje

  1. Prevucite kontakte iz Mac adresara i otpustite ih na radnu površinu.

    Time se pravi jedna .vcf datoteka na radnoj površini.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku i odaberite stavke „Otvori pomoću“ > „Microsoft Outlook“.

  3. Otvara se prozor novog kontakta u programu Outlook, što je prva adresa u .vcf datoteci.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj u prozoru kontakta. Outlook će je sačuvati i zatim će početi da popunjava ostatak kontakata.

Takođe možete prevući .vcf datoteku direktno u fasciklu sa kontaktima u programu Outlook. Kontakti će automatski biti sačuvani u programu Outlook.

Poslednji put ažurirano: avgust 2017.

PROBLEM

Fascikle nestaju posle ažuriranja verzije 15.35.170610 na 15.36.170702.

STATUS

Ovo je namerno urađeno na ažuriranoj bočnoj traci. Fascikle su skupljene i treba ih razviti ručno. Ako želite da ponovo prikažete fascikle na vrhu, dodajte fascikle u omiljene stavke tako što ćete kliknuti na zvezdicu pored fascikle. Zatim možete da organizujete svoje omiljene bilo kojim redosledom.

Pogledajte ovaj članak za više detalja o iskustva pre i posle promene: Nova bočna traka sa omiljenim satvkama i opcijom „Pošalji kasnije“.

Poslednji put ažurirano: januara 2018.

PROBLEM

Dobijate grešku prilikom sinhronizacije: 19803 kada sinhronizujete Office 365 nalog.

Greška pri sinhronizaciji

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je popravljen u najnovijoj verziji programa Outlook 2016 za Mac. Da biste dobili najnoviju ispravku, otvorite Outlook za Mac, izaberite meni Pomoć > Proveri da li postoje ispravke i pratite uputstva u aplikaciji AutoUpdate.

Poznati problemi, izmenjena funkcionalnost i blokirane ili obustavljene funkcije

Automatizovane alatke za rešavanje problema

Koristite sledeće alatke da biste rešili razne probleme programa Outlook za Mac. Pogledajte ovu stranicu za dodatne informacije i saznajte kako da instalirate alatke: Outlook za Mac alatke za podršku.

Popravka Outlook pretrage

Ova alatka popravlja probleme sa pretragom u programu Outlook za Mac. Na primer, kada pretraga ne vraća rezultate za stavke koje postoje u poštanskom sandučetu ili dobijete starije podatke kada imate novije stavke.

Željene opcije za poništavanje programa Outlook

Ova alatka poništava prilagođavanja koja ste izvršili za Outlook iz menija Outlook > Željene postavke. Takođe vraća u prethodno stanje postavke veličine i položaja Outlook prozora.

Postavljanje podrazumevane aplikacije e-pošte

Ova alatka omogućava izbor programa Outlook za Mac kao podrazumevane aplikacije e-pošte. Zatim Outlook otvara novu e-poruku svaki put kada kliknete na vezu mailto: u e-poruci ili na veb sajtu.

Poništavanje nedavnih adresa

Ova alatka omogućava poništavanje nedavnih adresa koje je Outlook uskladištio i brisanje svih nedavnih adresa odjednom, umesto pojedinačno.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pozovite podršku


Da biste prijavili probleme ili pružili povratne informacije, izaberite stavku Pomoć > Obratite se podršci u programu Outlook za Mac.
Dodatne informacije potražite u članku Obratite se podršci u programu Outlook 2016 za Mac.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Da biste predložili nove funkcije u programu Outlook za Mac, izaberite stavke Pomoć > Predloži funkciju. Podelite svoje mišljenje na sajtu Outlook UserVoice. Slušamo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×