Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Poslednji put ažurirano: 4. novembra 2018.

Nedavni problemi

Ako imate problema sa pristupom usluzi OneDrive na mreži, možete da vidite status Microsoft Office Online usluga na portalu za ispravnost usluge.

PROBLEM

Svesni smo problema sa aplikacijom OneDrive, koja se ne pokreće kod nekih Mac korisnika, uz poruku o grešci „OneDrive je neočekivano prestao sa radom“.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Dva privremena rešenja su dostupna:

 1. Ažurirajte macOS na Mojave 10.14. Dodatne informacije o tome kako da obavite ažuriranje potražite na lokaciji Apple Support.

 2. Preuzmite i instalirajte najnoviju verziju aplikacije OneDrive za Mac sa lokacije Mac App Store.

Napomena: Ako imate samostalnu instalaciju aplikacije OneDrive, možete da koristite ovu vezu da biste preuzeli i instalirali ispravku.

PROBLEM

Nakon omogućavanja datoteke na zahtev u OneDriveneki korisnici će možda videti sledeću grešku prilikom pokušavanja da pristupe stavkama u Vašoj fascikli OneDrive .

 • OneDrive ne može da se poveže sa operativnim sistemom Windows. Datoteke na zahtev zahtevaju vezu sa Windows-om kako biste prikazali datoteke bez zauzimanja prostora na ovom uređaju. OneDrive može nastaviti da pokušava da se poveže sa Windows-om ili možete odabrati da preuzmete sve Vaće datoteke. Nećete moći da koristite samo-na-mreži dok se ovo ne popravi.

STATUS: ZAOBILAZNO REŠENJE

Pročitajte više o načinu otklanjanja greške prilikom pristupa datotekama u usluzi OneDrive.

PROBLEM

Neki korisnici će možda primetiti da je u nekim imenima datoteka koje sadrže zarez, zarez zamenjen sa ^ j pri otvaranju u Office aplikacijama.

STATUS: NA ČEKANJU

Ovo je stara funkcija koja obezbeđuje da su imena datoteka sigurna za deljenje. Microsoft je posvećen ažuriranju ovog postupka.

PROBLEM

Klijenti trenutno nisu u mogućnosti da ažuriraju svoja imena Microsoft naloga. Prikazana je poruka o grešci: „Žao nam je, to ime sadrži reč ili frazu koja nije dozvoljena. ”.

STATUS: NA ČEKANJU

Svesni smo problema i vredno radimo na njegovom rešenju.

Imajte na umu da neka imena možda neće biti dozvoljena ako sadrže blokirane reči ili fraze. Ako dobijete grešku kada unesete svoje ime, isprobajte nadimak.

Za dodatnu pomoć, pročitajte kako da promenite ime za prikaz na svom Microsoft nalogu.

PROBLEM

Kada podešavate Known Folder Move u OneDrive for Business, dobijate sledeću poruku o grešci:

Došlo je do nepoznate greške. (Kôd greške: 0x80070005)

Ovo uzrokuje grupa smernica koja sprečava pokretanje funkcije.

REZOLUCIJA

Koristite gpedit.exe, izmenite smernice grupe.

Pomerite se do Konfiguracija korisnika > Administrativni predlošci > radna površina > Zabranite korisniku da ručno preusmerava fascike profila.

Postavi vrednost nanije konfigurisan”.

VIŠE INFORMACIJA

Moguće je da administratori vašeg preduzeća ne žele da vi podesite ovu opciju ako je omogućena usluga Smernice grupe. Vaš administrator može da izabere da nastavi da primenjuje smernice, čak i ako ih vi ručno izmenite.

Pročitajte više o tome kako da sinhronizujete dokumente, slike, i fascikle radne površine sa programom OneDrive.

PROBLEM

Kada su datoteke otpremljene putem lokacije OneDrive.com, prikazani datumi mogu biti datum i vreme dodavanja, a ne očekivani datum datoteke.

Saveti: 

 • Ako fotografije izgledajuko da su u pogrešnoj vremenskoj zoni, to je zato što nema informacija o vremenskoj zoni u slici EXIF metapodataka. OneDrive će uvek prikazati vremensku oznaku polja „Datum snimanja” u UTC vremenskoj zoni.

 • Video datoteke sadrže podatke o vremenskoj zoni, tako da prikazuju tačno vreme.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Da biste prikazali odgovarajući datum, uverite se da su datoteke ili fascikle dostupne na Vašem Računaru tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na datoteke ili fascikle i izabrati stavku Uvek zadrži na ovom uređaju

Saznajte više o OneDrive datotekama na zahtev

Postavke za OneDrive automatsko čuvanje postavke sada uključuju radnu površinu. Možete da prikažete radnu površinu računara ili fasciklu „Radna površina“ u programu OneDrive.

U novim instalacijama operativnog sistema Windows 10 za mnoge korisnike koji ispunjavaju uslove, datoteke se podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive, a ne na računaru. Da biste saznali kako da promenite OneDrivepostavke automatskog čuvanja, pročitajte članak Datoteke se podrazumevano čuvaju u OneDrive u operativnom sistemu Windows 10.

OneDrive će se automatski pauzirati kada Windows računar uđe u režim štednje baterije.

Saznajte kako da pauzirate i nastavite sinhronizaciju u usluzi OneDrive.

Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka preporučujemo da dodate datoteke u OneDrive aplikaciju za stone računare, umesto da koristite dugme „Otpremi“ na veb sajtu.

Dodatne informacije potražite u članku Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na OneDrive veb sajt.

Poslednji put ažurirano: 2. avgustA 2018.

PROBLEM

Kada se velika Office datoteka otvara i čuva na računaru sa omogućenom OneDrive funkcijom „Datoteke na zahtev“, čuvanje možda neće uspeti sa ili bez prikazivanja greške.

STATUS: POPRAVLJENO

Za najnovije informacije o ovom problemu idite na odeljak Office datoteke možda se neće sačuvati ako je omogućena funkcija „Datoteke na zahtev“.

Poslednji put ažurirano: aprila 2018.

PROBLEM

OneDrive pada prilikom pokušaja sinhronizovanja ili prijavljivanja ili se zaglavljuje prilikom „obrade promena“.

Savet: Kad se prijavite u Windows pošto je OneDrive ažuriran, Windows Explorer će se zatvoriti i ponovo pokrenuti. Više informacija potražite u članku Zašto OneDrive ponovo pokreće Windows Explorer?

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Korisnici operativnog sistema Windows 10 koji imaju omogućene datoteke na zahtev mogu da vide poruku „obrada promena” ako je otvorena datoteka na mreži. Otvorene datoteke koje imaju oznaku „Uvek dostupno” neće dovesti do te poruke. Saznajte više o OneDrive datotekama na zahtev.

Pročitajte više u odeljku OneDrive je zaglavljen na „Obrada promena“

PROBLEM

Prilikom slanja e-poruke iz usluge Outlook.com, ne možete da priložite OneDrive datoteku u e-poruku.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Ponovo proverite valjanost outlook.com naloga.

Pročitajte više o situaciji kada ne možete da delite OneDrive datoteke iz usluge Outlook.com

PROBLEM

Ne možete da se prijavite u OneDrive i pojavljuje se greška „Sinhronizujete drugi nalog“. To može da se desi kada promenite lozinku Microsoft naloga.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Windows:

 1. Izaberite stavku Start, otkucajte reč „akreditivi“, a zatim izaberite stavku Upravljač akreditivima.

 2. Izaberite karticu Windows akreditivi.

 3. U okviru stavke Generički akreditivi potražite sve unose koji sadrže „OneDrive keširani akreditivi“ i uklonite ih.

 4. Ponovo pokrenite OneDrive.

Mac

 1. U okviru Spotlight pretrage otkucajte reč „keychain“ i izaberite stavku „Keychain Access“. Ako se ona ne vidi u okviru „Spotlight“, idite u fasciklu Uslužni programi i tu otvorite Keychain Access.

 2. Potražite „ OneDrive.“

 3. Izbrišite stavku „OneDrive keširani akreditiv“.

 4. Pokrenite OneDrive.

Ako ova privremena rešenja ne reše problem, deinstalirate i ponovo instalirajte OneDrive:

Napomena: Nećete izgubiti datoteke ili podatke ako onemogućite ili deinstalirate OneDrive na računaru. Datotekama uvek možete da pristupite tako što ćete se prijaviti na OneDrive.com..

U operativnom sistemu iOS 11 Apple je uveo novi video format koji nije kompatibilan sa mnogim uređajima i uslugama. Aktivno radimo na ažuriranju usluge OneDrive da podržava reprodukovanje ovih video zapisa.

Uobičajeni problemi

Ako se datoteka ne sinhronizuje, isprobajte sledeće savete:

 • Proverite da li je datoteka koju želite da sinhronizujete veća od 15 GB. Pokušajte da smanjite veličinu datoteke tako što ćete je zipovati.

  Savet: Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka preporučujemo da dodate datoteke u OneDrive aplikaciju za stone računare, umesto da koristite dugme „Otpremi“ na veb sajtu.

 • Možda ste datoteke sačuvali na lokaciji na kojoj niste hteli da ih sačuvate ili ste ih greškom premestili. Idite na OneDrive veb sajt i koristite polje Pretraži sve u gornjem levom uglu.

 • Sačuvajte datoteku sa novim ili jedinstvenim imenom datoteke.

 • Zaustavite i ponovo pokrenite sinhronizaciju. Saznajte Kako se pauzira i nastavlja sinhronizacija u usluzi OneDrive.

Pročitajte više o tome kako da rešite probleme prilikom sinhronizovanja u usluzi OneDrive, kako da rešite probleme prilikom otpremanja datoteka ili šta da uradite ako ste premašili ograničenje OneDrive skladišta.

Ako ne možete da pronađete datoteku ili fasciklu u usluzi OneDrive, isprobajte ove savete:

 • Proverite da li su u Korpi za otpatke.

 • Proverite da li ste prijavljeni pomoću odgovarajućeg Microsoft naloga.

 • Možda ste datoteke sačuvali na lokaciji na kojoj niste hteli da ih sačuvate ili ste ih greškom premestili. Idite na OneDrive veb sajt i koristite polje Pretraži sve u gornjem levom uglu.

Saznajte više o tome kako da pronađete izgubljene datoteke ili datoteke koje nedostaju u usluzi OneDrive ili kako da rešite probleme prilikom otpremanja datoteka.

Saveti

Pratite ove savete kako biste na najbolji način iskoristili OneDrive i učinili sinhronizaciju što jednostavnijom.

OneDrive i Windows se često ažuriraju i redovno ažuriranje računara može da vam pomogne oko problema sa sinhronizacijom.

 1. Preuzmite najnovije ispravke za Windows da biste na najbolji način iskoristili OneDrive. Windows 10 Fall Creators Update omogućava funkcijuOneDrive Datoteke na zahtev, koja vam može pomoći da rešite probleme sa sinhronizacijom. Saznajte više o funkciji „OneDrive – datoteke na zahtev“.

 2. Preuzmite najnoviju verziju usluge OneDrive i instalirajte je. 

  Napomene: 

  • Ako već imate najnoviju verziju, podešavanje instalacionog programa će se automatski završiti.

  • Za više informacija o najnovijoj verziji, pročitajte napomene uz izdanje.

 3. Pritisnite taster Pritisnite taster Windows , potražite OneDrive i zatim otvorite OneDrive aplikaciju za računare

 4. Kada se pokrene instaliranje usluge OneDrive, unesite adresu e-pošte Microsoft naloga, a zatim izaberite stavku Prijavljivanje da biste podesili nalog.

  Novi korisnički interfejs ekrana za podešavanje programa OneDrive

OneDrive Funkcija Datoteke na zahtev vam omogućava da pristupite svim datotekama u usluzi OneDrive bez potrebe da ih sve preuzmete i koristite prostor za skladištenje na uređaju. Saznajte više o OneDrive datotekama na zahtev.

Takođe možete da preuzmete ili sinhronizujete manje datoteka tako što ćete odabrati koje fascikle usluge OneDrive treba sinhronizovati sa računarom.

Napomena: Nećete izgubiti datoteke ili podatke ako onemogućite ili deinstalirate uslugu OneDrive, odnosno raskinete vezu sa njom na računaru. Datotekama uvek možete da pristupite tako što ćete se prijaviti na OneDrive nalog na mreži.

Ako vam deluje da je OneDrive sinhronizaciju dugo zaglavljena ili se prikaže status „Obrađuje se 0 kB od xMB“, razlog može biti to što imate mnogo datoteka u usluzi OneDrive ili mnogo novih datoteka za otpremanje. Ako imate više od 100.000 datoteka, sinhronizacija može da potraje.

Napomena: Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka preporučujemo da dodate datoteke u OneDrive aplikaciju za stone računare, umesto da koristite dugme „Otpremi“ na veb sajtu.

Da biste videli koliko datoteka imate u usluzi OneDrive:

 1. Otvorite Istraživač datoteka.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu OneDrive i izaberite stavku Svojstva.

  Svojstva usluge OneDrive

 3. Ako je broj Sadrži veći od 100.000, trebalo bi da razmotrite koje fascikle usluge OneDrive treba sinhronizovati sa računarom.

Ako je sinhronizacija već u toku, možete da pauzirate i nastavite sinhronizaciju da biste ponovo pokrenuli stvari.

 1. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  Napomena: Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Kliknite na dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.

 2. U centru aktivnosti izaberite stavke Još > Pauziraj sinhronizovanje....

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Izaberite 2, 8 ili 24 časa.

 4. U centru aktivnosti izaberite stavke Još > Nastavi sinhronizovanje....

Možete da označite datoteke kao „van mreže“ u programu OneDrive na mobilnim uređajima da biste mogli da ih čitate bilo kada, čak i kada niste povezani sa internetom. Uređivanja datoteka na mreži sinhronizuju se kada se sledeći put povežete sa vebom, tako da dobijate najnoviju verziju datoteke.

Napomena: Datoteke označene sa „Van mreže“ samo su za čitanje – datoteku možete da uredite samo kada ste na mreži. Ako datoteku uredite van mreže, ona se čuva kao nova datoteka, a originalna OneDrive datoteka se ne menja.

Saznajte kako da čitate datoteke van mreže u programu OneDrive za Android ili čitate datoteke van mreže u programu OneDrive za iOS.

Proverite veličinu skladišta u usluzi OneDrive i uporedite ga sa dostupnim prostorom na disku na računaru. Ako nemate dovoljno prostora u usluzi OneDrive ili na računaru, moraćete da premestite ili izbrišete neke datoteke ili da smanjite broj datoteka i fascikli.

Ako nemate dovoljno prostora u usluzi OneDrive, možete:

Saznajte više

Saznajte šta znače kodovi OneDrive grešaka.

Više informacija o najnovijoj verziji sistema OneDrive pročitajte u napomenama uz izdanje za OneDrive.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive ili pomoć za OneDrive for Business.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, obratite se timu podrške za OneDrive putem e-pošte.

Forumi Office 365 zajednice

Postavite pitanje zajednici
Poslovni korisnici mogu potražiti pomoć od stručnjaka na našem forumu OneDrive for Business zajednice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×