Popravite makro kretanjem kroz njega korak po korak

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kretanjem korak po korak kroz makro, možete da posmatrate tok makroa i rezultate svake radnja, kao i da izolujete svaku radnju koja izaziva grešku ili dovodi do neželjenih rezultata.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na makro u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna Slika dugmeta .

 2. Na kartici Dizajn , u grupi Alatke kliknite na dugme U jednom koraku Slika dugmeta .

 3. Kliknite na dugme Pokreni Slika dugmeta . Ako je makro nov ili uređen makroa, bićete upitani da sačuvate makro pre nego što možete da ga pokrenete.

  Pojaviće se dijalog Makro u jednom koraku. Dijalog će prikazati informacije o makrou i radnji makroa, kao i broj greške. Nula u polju Broj greške znači da nije došlo do greške.

  Dijalog „Makro u jednom koraku“

 4. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Kliknite na dugme Korak da biste izvršili radnju prikazanu u dijalogu Makro u jednom koraku.

  • Kliknite na dugme Zaustavi sve makroe kako biste zaustavili makro i zatvorili dijalog.

  • Kliknite na dugme Nastavi da biste isključili kretanje korak po korak kroz makro i pokrenuli preostali deo makroa.

Primedbe

 • Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+BREAK kako biste započeli kretanje kroz makro korak po korak ako je on već pokrenut.

 • Radnju makroa SingleStep možete da u makro dodate na mesto sa kog želite da započne kretanje kroz makro korak po korak kako biste ovu vrstu kretanje kroz makro započeli sa određenog mesta u makrou. Koristite sledeću proceduru da biste u makro dodali radnju makroa SingleStep:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na radnju makroa mesto na koje želite da započne, a zatim kliknite na dugme Umetni redove Slika dugmeta .

  2. Sa liste Radnja izaberite stavku SingleStep. Ova radnja nema argumente radnje.

  3. Sačuvajte makro tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj na priručnoj traci.

   Ako pretpostavimo da je opcija kretanja kroz makro korak po korak isključena u trenutku kada kliknete na dugme Pokreni, izvršavanje će se normalno nastaviti do mesta na koje ste umetnuli radnju makroa SingleStep, a zatim će započeti kretanje kroz makro korak po korak. U makro možete da dodate više radnji SingleStep. Ukoliko kliknete na dugme Nastavi u dijalogu Makro u jednom koraku, kretanje kroz makro korak po korak će biti isključeno do sledeće radnje SingleStep.

   Ako je korak po korak na kada se makro završi, ona će ostati uključena. Ako pokrenete drugog makroa, Access će prikazati dijalog Makro u jednom koraku ponovo. Da biste isključili korak po korak, kliknite na dugme Nastavi u dijalogu Makro u jednom koraku ili na kartici Dizajn , u grupi Alatke kliknite na Korak po korak Slika dugmeta tako da ne bude istaknuta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×