Popravite makro kretanjem kroz njega korak po korak

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Po korak po korak kroz makro, možete da posmatrate tok makroa i rezultate svakog radnjai da izolujete svaku radnju koja dovodi do greške ili dovodi do neželjenih rezultata.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na makro u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

 2. Na kartici Dizajn , u grupi Alatke kliknite na Korak po korak.

 3. Kliknite na dugme Pokreni. Ako je makro nov ili uređen makroa, bićete upitani da sačuvate makro pre nego što možete da ga pokrenete.

  Pojavljuje se dijalog Makro u jednom koraku . Ovaj dijalog prikazuje informacije o makro i radnju makroa, kao i broj greške. Nula u polju Broj greške znači da nije došlo.

  U dijalogu makro u jednom koraku

 4. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste izvršili radnju prikazan u dijalogu Makro u jednom koraku , kliknite na dugme korak.

  • Da biste zaustavili makro i zatvorite dijalog, kliknite na dugme Zaustavi sve makroe.

  • Da biste isključili korak po korak i pokrenuli ostatak makroa, kliknite na dugme Nastavi.

Primedbe

 • Da biste započeli korak po korak dok je pokrenuta makroa, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + PRELOM.

 • Da biste započeli na određenom mestu u makro, možete da dodate Radnja makroa "SingleStep" da biste makro na mestu gde želite da započne. Koristite sledeću proceduru da biste dodali radnju makroa " SingleStep " makro:

  1. U Katalog radnji sa desne strane prozora za dizajn makroa, pretražite SingleStep. Ako je Katalog radnji nije prikazan ga uključite sa kartice " Dizajn ", u grupi Prikaži/sakrij , izaberite stavku Katalog radnji.

  2. Prevucite radnju makroa " SingleStep " Katalog radnji u prozoru dizajna i otpustite radnju iznad ili ispod gde želite da korak po korak da biste počeli. Ova radnja ima nema argumente radnje.

  3. Sačuvajte makro tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj na priručnoj traci.

   Pod pretpostavkom da se korak po korak je isključen kada kliknete na dugme Pokreni, izvršavanje će se normalno nastaviti do mesta gde ste umetnuli radnju makroa " SingleStep ", a zatim makro će početi da se korak po korak. Možete da dodate više radnji SingleStep makrou. Kliknuti na dugme Nastavi u dijalogu Makro u jednom koraku će se zameniti korak po korak dok je naišao na sledeću radnju SingleStep .

   Ako je korak po korak na kada se makro završi, ona će ostati uključena. Ako pokrenete drugog makroa, Access će prikazati dijalog Makro u jednom koraku ponovo. Da biste isključili korak po korak, kliknite na dugme Nastavi u dijalogu Makro u jednom koraku ili na kartici Dizajn , u grupi Alatke kliknite na Korak po korak tako da ne bude istaknuta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×