Ponovno slanje poruke e-pošte za prikupljanje podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponovno slanje poruke za prikupljanje podataka mogu biti korisni kada želite da ili pošaljete na postojeću poruku za prikupljanje podataka dodatnim korisnicima ili da biste istim korisnicima u originalnoj poruci da poruka nije stigla do neke korisnike. Možete da koristite ponovno proces jer nećete moći da prosledite poruku.

Da biste koristili opciju ponovno, morate ste već podesili poruke za prikupljanje podataka pomoću programa Microsoft Access 2010. Da biste saznali kako možete da kreirate i pošaljete poruku za prikupljanje podataka, pogledajte članak Dodavanje podataka prikupljenih putem e-poruke u Access bazu podataka.

Napomena: Nećete moći da dodate prikupljene podatke u bazu podataka ako primalac će koristiti Hotmail ili Yahoo e-pošte za slanje kolekcije obrazac sa podacima.

Da biste ponovno slanje poruke za prikupljanje podataka, pratite sledeće korake:

 1. Otvorite bazu podataka koja sadrži originalnu poruku.

 2. Na na kartice u Spoljni podaci na grupu za Prikupljanje podataka , kliknite na dugme Upravljanje odgovorima Slika dugmeta .

 3. U dijalogu Upravljanje porukama za prikupljanje podataka kliknite na poruku koju želite da pošaljete.

 4. Kliknite na dugme Ponovo pošalji ovu e-poruku.

  Napomena: Ako ponovno dugme nije dostupno (nedostupno), morate da sinhronizujete postavke poruke sa programom Outlook. Kliknite na polje upozorenje u okviru Detalji poruke da biste sinhronizovali postavke. Ako proces uspe, Access prikazuje poruku sinhronizacije je uspelo. Ako Access prikaže poruku o grešci umesto toga, pokušajte da zatvorite i ponovo otvorite dijalog

  Access izvršava određene provere, kao što je provera da li još uvek postoje odredišne tabele i upit i da li još uvek sadrže sva polja obrasca. Ako provere budu uspešne, Access će pokrenuti čarobnjaka koji će od vas zatražiti da odredite način na koji želite da odgovori budu obrađeni. U suprotnom, porukom se od vas traži da ponovo kreirate poruku.

 5. Pre nego što nastavite sa čarobnjakom, možete da navedete postavke koje se razlikuju od prvobitnih. Da biste poslali poruku drugi korisnici, kada budete upitani da navedete adrese, postupite na neki od sledećih načina:

  • Odaberite da ručno navedete e-adrese. (Imajte na umu da je ova opcija dostupna samo kada prikupljate podatke da biste dodali nove zapise.)

  • Odaberite drugo polje za e-adresu.

  • Odaberite isto polje za e-adresu, ali u poslednjem koraku izaberite samo željene adrese.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×