Ponavljanje oznaka stavki u izvedenoj tabeli

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponavljanje oznaka stavka i polje u izvedenoj tabeli vizuelno grupiše redove ili kolone kako bi podaci bili lakši za skeniranje. Na primer, koristite ponavljanje oznaka kada su isključene međuvrednosti ili kada postoji više polja za stavke. U dolenavedenom primeru za svaki red su ponovljeni regioni, a za svaku kolonu ponovljen je proizvod.

Ponavljajuće oznake stavki

 1. Kliknite desnim tasterom miša na oznaku reda ili kolone koju želite da ponovite i izaberite stavku Postavke polja.

 2. Izaberite karticu raspored i štampanje i potvrdite izbor u polju Ponavljanje oznaka stavki .

 3. Proverite da li je izabrana opcija Prikaži oznake stavki u tabelarnom obliku.

Napomene: 

 • Kada uređujete ponovljene oznake, promene koje pravite primenjuju se na sve druge ćelije sa istom oznakom. Ne možete da uređujete pojedinačne ponovljene ćelije.

 • Kada promenite oblik svih ponovljenih oznaka izborom oznake stavke u redu rezimea ili svih ponovljenih oznaka, oblik se automatski primenjuje na sve druge ćelije sa istom oznakom. Međutim, možete da promenite i oblik pojedinačnih ponovljenih oznaka bez primenjivanja istog oblikovanja na druge ćelije sa istom oznakom.

 • Ponovljene oznake prikazuju se samo kada je izvedena tabela u tabelarnom obliku. One se ne prikazuju kada se primeni sažeti oblik ili oblik prikaza strukture. Ako je neophodno, oblik možete da promenite u rasporedu izveštaja.

Uključivanje ili isključivanje ponovljenih oznaka stavki za sva polja

 1. Kliknite bilo gde u izvedenoj tabeli.

 2. Na kartici Dizajn za alatke izvedene tabele izaberite stavku Raspored izveštaja.

  Raspored izveštaja

 3. Izaberite stavku Nemoj da ponavljaš oznake stavki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×