Ponašanje objekata baze podataka kada su pouzdani i nepouzdani

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Access 2010 podrazumevano onemogućava broj objekata baze podataka osim ako ih primenite digitalni potpis ili postavite bazu podataka na pouzdanoj lokaciji. Informacije u ovom članku su navedeni komponente koje Access će onemogućiti.

U ovom članku

Komponente koje će onemogućiti Access 2010

Kako da omogućite onemogućeni baze podataka

Komponente će onemogućiti tu Access 2010

Podrazumevano, Access 2010 otvara sve baze podataka u onemogućenom režimu – to jest, to će isključiti sav izvršni sadržaj osim ako baza podataka sadrži digitalni potpis ili baze podataka se nalazi na pouzdanoj lokaciji.

Access 2010 onemogućuje sledeće komponente:

 • Visual Basic za aplikacije (VBA) kôd i sve reference u VBA kodu.

 • Sve nebezbedne izraze. Izraz je isto što i formula. Nebezbedni izraz sadrži funkcije koje mogu da omoguće korisniku da izmeni bazu podataka ili da dobije pristup resursima izvan baze podataka.

 • Nebezbedne radnje u svim makroima. Nebezbedne radnje su sve radnje koje mogu da omoguće korisniku da izmeni bazu podataka ili da dobije pristup resursima izvan baze podataka. Međutim, radnje koje Access onemogućuje ponekad mogu da se smatraju bezbednima. Na primer, ako imate poverenja u osobu koja je kreirala bazu podataka, možete imati poverenja i u sve nebezbedne radnje makroa u bazi podataka.

 • Nekoliko tipova upita:

  • Radni upiti    Dodaju, ažuriraju i brišu podatke.

  • Upiti jezika za definisanje podataka (DDL)    Oni se koriste za kreiranje ili menjanje objekata u bazi podataka kao što su tabele i procedure.

  • SQL prolazni upiti    Oni šalju komande direktno na server baze podataka koji podržava ODBC (Open Database Connectivity) standard. Ovi upiti funkcionišu sa tabelama na serveru bez pomoći mašine Access baze podataka.

 • ActiveX kontrole.

Vrh stranice

Omogućavanje onemogućene baze podataka

Access 2010 pruža dva načina za omogućavanje onemogućene komponente. Možete da primenite digitalni potpis na bazu podataka ili centar za pouzdanost možete da koristite da biste kreirali pouzdane lokacije, a zatim postavite bazu podataka u toj pouzdane lokacije. Imajte u vidu da neke funkcije i izrazi i dalje može onemogućiti "sandbox" režim za pristup.

Za informacije o bezbednosti Access 2010 , kliknite na veze u odeljku Takođe pogledajte ovaj članak.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×