Pomoću sistema SharePoint u operativnom sistemu Windows 10

Pomoću sistema SharePoint u operativnom sistemu Windows 10

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Windows 10 je odličan platformu za pokretanjeSharePoint. Međutim, možda će doći do problema sa SharePoint i Windows 10 pregledače, Microsoft Edge i Internet Explorer 11.

Internet Explorer 11 prema Microsoft Edge

U zavisnosti od toga šta radite u SharePoint, možda ćete želeti da biste se prebacivali između Microsoft Edge i Internet Explorer 11.

Microsoft Edge pregledača

Podrazumevani pregledač Internet u operativnom sistemu Windows 10 je Microsoft Edge. Kada otvorite stranicu SharePoint , otvara se u Microsoft Edge i radi ispravno prikazivanje lokacije, većina aplikacije i druge komponente. Je posebno dobar otpremate datoteke, kao možete da otpremite više datoteka i fascikli u biblioteci dokumenata pomoću opcije prevlačenja i otpuštanja ili na dugme "Otpremi".

Microsoft Edge Međutim, ne podržava Otvaranje biblioteke dokumenata pomoću Otvori pomoću istraživača datoteka. U SharePoint 2016 i SharePoint 2013, kao i klasičnom iskustvo u SharePoint Online, na dugme na traci će biti nedostupna u Microsoft Edge. U SharePoint Online, opciju prikaza u istraživaču datotekaće biti nedostaju iz menija prikaza .

Napomena: Microsoft Edge pregledača je dizajniran da povremeno ažurirati. Sa godišnjica ispravka za Windows 10, Microsoft Edge, prevucite i otpustite datoteke i fascikle je dodat. Uverite se da imate najnoviju verziju kako funkcije možete da promenite ili se dodati. Preuzmite besplatnu Windows 10 godišnjicu ažuriranje ovde.

Otvori pomoću programa Explorer opcija izabrana, ali ne omogućena.

SharePoint 2016 u Microsoft Edge

SharePoint 2016 Otvori pomoću programa Explorer u IE11

SharePoint 2016 u Internet Explorer 11

Meni "Prikazi" u Microsoft Edge

SharePoint Online u Microsoft Edge

SharePoint Online prikazima u programu Internet Explorer 11

SharePoint Online u Internet Explorer 11

Internet Explorer 11

Internet Explorer 11 Takođe dolazi sa Windows 10, ali morate da ga pokrenete ručno. Internet Explorer dobro funkcioniše za većinu zadataka u SharePoint, uključujući Otvaranje biblioteke dokumenata pomoćuOtvori pomoću programa Explorer. Internet Explorer 11 vam omogućava da otpremite datoteke sa prevucite i otpustite ili na dugme otpremi, ali ne možete da otpremite fascikle. Možete da rešite ovo tako što ćete ili komande Otvori pomoću programa Explorer, ili da sinhronizujete biblioteku dokumenata sa računarom. U svakom slučaju, koristite istraživača datoteka na računaru da kopirate ili premestite datoteke i fascikle.

Napomene: 

 • Ako koristite istraživač datoteka sa Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge u klasičnom SharePoint iskustva, potrebno je da i uverite se da imate sledeća imena domena (FQDN) u fascikli pouzdanih lokacija:

 • < zakupca >. sharepoint.com
  < zakupca >-my.sharepoint.com
  < zakupca >-files.sharepoint.com
  < zakupca >-myfiles.sharepoint.com

 • Gde je < zakupca > ime SharePoint vašeg preduzeća. Na primer, ako dobijete na SharePoint serveru putem contoso.sharepoint.com, zatim zamenite < zakupca > Contoso. URL adrese će izgledati contoso.sharepoint.com ili contoso-my.sharepoint.com i tako dalje.

Otvaranje Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge u Windows 10

Možete da otvorite Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge lako iz menija "start" u Windows 10. Evo kako:

Pokrenite program Internet Explorer

 1. Kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 .

 2. Otkucajte Internet Explorer, a zatim izaberite Internet Explorer.

 3. Kada se otvori u pregledaču, možete da otvorite SharePoint.

Ako je Microsoft Edge podrazumevani pregledač, sesiju će ostati u Internet Explorer 11 dok ne otvorite stranicu iz veze. Nova veza otvoriti u podrazumevanom pregledaču, Microsoft Edge.

Pokrenite Microsoft Edge

 1. Kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 .

 2. Otkucajte ivice, a zatim izaberite stavku Microsoft Edge.

 3. Kada se otvori u pregledaču, možete da otvorite SharePoint.

Promena podrazumevanog pregledača u Windows 10

Ako ne pronađete radije bi radio sa Internet Explorer 11ili želite da se podrazumevani pregledači periodično, sledite ove korake:

 1. U operativnom sistemu Windows 10 kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 , otkucajte Podrazumevani programi, a zatim izaberite stavku Podrazumevani programi.

  Podrazumevani programi u operativnom sistemu Windows
 2. U okviru Veb pregledača izaberite stavku Microsoft Edge, a zatim izaberite Internet Explorer u dijalogu Izbor aplikacije . Ako se prebacujete iz programa Internet Explorer na Microsoft Edge, izaberite stavku Internet Explorer u okviru Veb pregledača, a zatim odaberite stavku Microsoft Edge.

  Izbor pregledača Edge ili IE u podrazumevanim programima
 3. Zatvorite dijalog Izbor podrazumevanih aplikacija.

Dodavanje obe pregledači Windows 10 zadataka

Obe Windows 10 pregledači pružaju prednosti i da nadohvat ruke mogu biti korisne. Pratite ove korake da biste postavili Microsoft Edge i Internet Explorer 11 na traci zadataka na dnu ekrana.

Traka zadataka operativnog sistema Windows 10 sa ivice i IE ikonama

Zakačite u pregledačima na traku zadataka

 1. Kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 .

 2. Otkucajte Internet Explorer, kliknite desnim tasterom miša Internet Explorer, a zatim izaberite zakači na traku zadataka.

 3. Otkucajte ivice, kliknite desnim tasterom miša Microsoft Edge, a zatim izaberite zakači na traku zadataka.

Ostavite komentar

Ažurirani mart 24 2017.

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Takođe pogledajte

Problemi koji se javljaju kada koristite ivicu pregledača sa Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×