Pomoćni tehnološki pristupi za poboljšan pristup Računaru

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Edward S. Rosenthal

Sve vaše oštećenja možda, ne mora da ne koristite računar. Otkrijte kako pomoćne tehnologije može da radi za vas.

Pomoćne tehnologije objašnjenja

Polje pomoćne tehnologije (AT) je veoma širok. Uključuje sve od osnovnih uređajima kao što su lupu kroz napredno uređajima koji omogućavaju da ljudi koriste mrežnjače oka da biste kontrolisali radnje miš na Računaru. Naravno, ne u svim pomoćne tehnologije fokusirani na pruža poboljšani ili veće pristup. Međutim, u poslednjih 20 godina broj dostupnih tehnologije pomažu osobama pristup Računaru (i pristup računaru u opšte) eksponencijalnom. Kada je povezano sa univerzalni dizajn trendove u softveru šta polažući nadu vidimo da je proširenje „uključujući” dizajn strategije, kao i razvijanje zapošljavanja za osobe sa umanjenim sposobnostima. Univerzalni dizajn je opisana kao mnoge stvari, ali po meni ispravna definicija bi, „tako što ćete usredsređujući se na pristup strategije i dizajn proizvoda, nešto je može da obezbedi najveći mogući koristi scenario i samim tim najveću količinu pogodnost u glavnu populacija”.

Dok su mnoge poznate najveći AT zasnovane na Računaru i Srodne kategorije mislili smo da bi bilo korisno da pružite opšti pregled različitih tehnologija koje su namenjene pružaju poboljšan pristup za osobe sa umanjenim sposobnostima određeni tipovi. Ove informacije se nije bilo čega što je predviđeno da bude detaljna, a u bilo koju instancu gde određeni proizvod je pomenuto ovo nije predviđeno da obezbedite odobrenje proizvoda ili komentarisali na prednosti radije pružamo određene primera koji će biti lakše za nekoga želeo praćenja istraživanja za istraživanje kategorija određenih proizvoda. Bilo bi važno da bi trebalo da svima koji žele da pratite određeni proizvod oblasti procenu „starost pristojnosti” sve tehnologija koja se smatra. Mnoge pomoćne tehnologije zahtevaju kognitivna sofisticiranost od strane korisnika; i većina zahtevaju strpljenje da savladate određene AT. Umanjenim kategorije i kategorijama proizvoda povezane su predstavljeni u kakvom određenom redosledu.

Mobilnost

Mobilnost izazovima predstavi neke očigledno i ne tako upadljivo poteškoće prilikom nešto nada za pristup računaru tehnologijom. Opšte, računara su tako da podržava grafički korisnički interfejs (GUI) koji predviđa upotreba tastature i/ili miša. Po kategoriji mobilnost izazovima obuhvata sve od blago stresni (RSI) za povredu duboke quadriplegia, pristup strategije značajno razlikuju, ali će prvenstveno fokus na zamene ili poveća tastatura i miš pristup. RSI takođe se naziva „poslovnu musculoskeletal poremecajima” tako što ćete profesionalni bezbednost i ispravnosti administraciju (OSHA).

Posebni predlošci tastature

Četiri opšte strategije pojavljuju kada pogledati dostupne pomoćne tehnologije tastature strategije: ergonomske, jednom rukom na ekranu Dvorak. Pošto video veliko povećanje broja korisnike na računaru sa RSI sam i povezane sa ispravnošću jedan od primarnog pristupa u smanjivanju simptomi koji se ponavljaju stres i povrede je kako bi se korisnik ergonomske tastature. Opšte koncept Ergonomski tastaturu jeste da postavite korisničke ruke manje stresan, više Ergonomski mestu. Jednostavni ergonomske tastature tradicionalne da pogledamo, ali možda imate tastature poziciju kao dve različite oblasti i ugaone pristup od na ruku koristi za kucanje. Microsoft daje broj tastatura ovog tipa uključujući Microsoft Wave dizajn na tastaturi. Tastatura oblasti na Veb lokaciji Microsoft Hardware pruža više informacija.

Druga preduzeća koristite više ekstremne dizajniranje da biste prilagodili korisnik sa stresni povredu i ovo obuhvata sve pomoću tastature dizajn sa promenljivom razdeljeni i primamljivo mogućnost za razdeljivanje na tastaturi i dve različite table i priиvrљжivanje ih na na korisnika sistema office stolica ili invalidskim kolicima Hidroterapiju tastature. Jednom rukom na tastaturi dizajne mogu se razlikovati od alternativni raspored tradicionalne ključeva (kao što su Frog tastatura), na tastaturu stil „akord” bili više tastera su depresivni sama ili zajedno Bet tastature. Na tastaturu na ekranu na tastaturi je softver uslužni koji oponaša tasteri na tastaturi, a ovo je često se pokreću pomoću nekog tipa glave miša (što je objašnjeno kasnije u ovom članku). U mnogim načinima raspored tastera na tastaturi Dvoržak odgovara elementima univerzalni dizajn pošto kao opšte lokaciji poboljšava lakšeg korišćenja i brzine kucate postavljanjem tasteri poziciji više ljudski prepoznatljivim Dvoržak tastaturu informacije.

Posebni predlošci pokazivača (miš)

Mnogi koristite/pokazivač miša, a ne pitanje njegove za lakše korišćenje računara u upotrebi za efikasnosti. Međutim, za veliki broj korisnika miša predstavlja značajnog fizička izazovima. Pored tradicionalni pristup miša smo svi upoznati sa kojim se više pristupa koji može biti manji poznate: To obuhvata rolerbolu, glave su džojstik i visual. Opšte rolerbolu miša je da korisnik ne treba da biste zadržali svoje ruku u fiksnom položaju, verovatno pogoršava RSI simptoma ili izlaganje fizička poziciju za ruke koje nisu pouzdan. Rolerbolu miš dolaze u velikom vrsta, ali u osnovi sve obezbediti plutajućih lak koji se može upravljati prstiju, dlanu ruke, kundak ruka ili drugih tehnika. Opšti koncept iza miš glava su je da se korisnik Premesti glave i/ili nešto u glavi da Pomerite pokazivač miša na ekranu. Ovo je često povezano sa sip i dim sistem koji omogućava korisniku da koristite dah da biste izvršili kliknuti; ili sa na zastoj sistem gde dozvoljavanja miš da zadržite na određenom mestu na ekranu za korisnika koje definisane navedeno vreme izvršavanje klika na funkciju. Mnogi sa mobilnost ograničenja nalaze pozicioniranje rukom na tradicionalne miš je veoma teško i broj kompanija koje ste napravili miš na osnovu džojstik kontroleru koncept koji je lakše upravljati i zahteva niži nivo pokretljivošću.

U poslednjih godina imaju pojavljuje broj od novog pristupa za kontrolisanje pokazivača, a to obuhvata uz Retinalni pokreta, lica praćenja i mozgove. Pored toga, postoji širok spektar miš posebno pod uslovom za osobe sa veoma lošim mobilnost oštećenja uključujući quadriplegia pružanje pristupa pomoću samo glave ili miša (Jouse na primer).

Unos tehnologije govora

Govor unosa u tehnologiji broj kompanija gradite unosa tehnologije govora stanju da pruže glasovni komanda i kontrola i govor za funkcije za tekst. Operativni sistem Windows 10 uključuje prepoznavanje govora uslužni, koristite prepoznavanje glasa u operativnom sistemu Windows 10, i verovatno veoma poznat unosa tehnologije govora u Severnoj Americi je Red Dragon NaturallySpeaking proizvoda.

Vizuelni izazovima

Na GUI ukratko spomenute i očigledno implikacije korišćenjem vizuelnog sistema za interakciju sa sistem računara je koje osobe imale vizuelne izazovima povećali teškoće ili biti sprečeni da potpuno pristupa informacijama. Obično, osobe sa vidom izazovima će biti opisana kao „slabim vidom” ili „slepe”. Slabim vidom korisnika obično će imati neke od koristi vidom i će koristiti neki stepen vizuelni pristup za računar i štampanje dokumentacije. Mnogi koji su opisana kao slabim vidom će takođe koristi od tehnologije koje, potrebno je da korisnik ima bez vizuelni pristup.

Softver Lupe

Softver lupa može da pruži promenljive nivoi uvećanje, kao i upravljanje opšti prikaz, kao što su šeme kontrasta i šema pokazivača. Ovi sistemi su često povezano sa uslužni programi za čitanje sa ekrana. Pomoжni tastature može koristiti da biste kontrolisali softver funkcionalnost pored upotrebe standardne hvataju dodeljeni primamljive tasteri ZoomText lupa.

Čitaoci softvera

Softvera čitača objaviti tekst ili druge informacije sa računara prikaza Sintetizovana računar glasom ZoomText čitač.

Čitača ekrana

Čitači ekrana objaviti tekst ili druge informacije sa računara prikaza u Sintetizovana računara glas; koje su namenjene obezbeđuju izgovoren nivo podrške koji pruža informacije o svakoj aktivnosti koji je zauzeo mesto na ekranu. Neki softver za čitanje sa ekrana uključuje izvršavanje skripti funkcionalnost da biste razvili „se dobijaju pristup”. Opšte pretpostavci je da će korisnik disk funkcionalnost pomoću tastature Jaws za Windows.

Prikazuje koji se mogu osvežavati Braille

Koji se mogu osvežavati Braille prikazuje se povežete na sistem računara da obezbedite tekuće Braille izlaz vezane za događaje na ekran računara Humanware BrailleNote. Neke prikazuje obuhvata izgovoren izlaz (na primer, KNFB mobilni).

Mobilni čitači

Mobilni čitači su ručne ili slične prenosivim uređajima koji može da objavi informacije o korišćenju sintetizovao ljudski govor. Ovi uređaji ne samo pročitajte odštampane dokumente kao što su meniji, ali takođe natpisi, bele table i ostale stavke na daljinu.

Učenje umanjenim sposobnostima

Opseg simptomi osobe sa umanjenim sposobnostima učenje može biti veoma širok. Obično proizvodi obezbeđena su više mogućnosti koje biste mogli da rešite ovaj problem.

Čitaoci

Većinom čitača pružaju sintetizovani govor da biste pročitali tekst, kao i za podršku stvari kao što su rečnike i druge podrška za poboljšanu pismenosti. Većinom čitača LD i isticanje teksta kao da je izgovor sistem tako da korisnik može da visual kognitivna povezivanja sa zvučnim arapskim programa word (često nazivaju multimodal učenje) WYNN čitač.

Prikaz za upravljanje/prekrivanje

Promena šeme boja možete da poboljšate sposobnost da pristupe informacijama. Srodne pristup jeste da koristite prekrivanje koja blokira veći deo ekrana tako da nešto nije vizuelno ometaju druge informacije trenutno prezentuju.

Word predviđanja

Word predviđanje pomaže korisnika tako što ćete izvršiti predloge, dok su otkucane reči. Neki softver za predviđanje Word je heuristic, što znači da ga uči obrazaca i navike kao korisnik koristi WordQ.

Grafički organizatora

A ne pokušavate da koristite samo jezička/tekstualnih pristup da organizujete misli i stvaranje mogućnosti za komunikaciju, grafičke organizatore omogućavaju da koristite hosta podržanih alatki za obradu na više vizuelne način Inspiraciju softver.

Digitalni rekorderi

Kao konačno belešku, možemo staviti digitalni rekorderi u sopstvene kategorije kao imaju široku upotrebu mnogo umanjenim kategorijama. Većina digitalnih rekorderi mogu da snime i blizu zvuk i rastojanje zvuk (sastanci i konferencije), a mnogi sa softverom koji omogućava korisniku da biste preuzeli sve snimio računar; bilo za kasnije ili obrada za govor unosa tehnologijom.

Takođe vredi napomenuti da mnoge od dostupnih pomoćne tehnologije, uključujući neke od navedenog upućuje tehnologije, možda dostupni kao shareware ili ugrađene operativni sistem. Dodatne informacije o pomoćne tehnologije i način njihovog korišćenja možete pronaći mnogim mestima na internetu i u biblioteci. Odličan početnu tačku je Microsoft pristupačnih tehnologija grupe (ATG).

Više informacija o autoru

Edward S. Rosenthal je predsednik i CEO od sledeće generacije tehnologije Inc., na osnovu Lynnwood Vašington tehnologija konsultantske koji pružaju pomoćne tehnologije konsultantske usluge 1993. Više informacija možete pronaći na: Sledeće generacije tehnologije, i možda nije moguće kontaktirati na: edward@ngtvoice.com.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×