Pogledajte datoteke koje se dele s vama u programu OneDrive

Pogledajte datoteke koje se dele s vama u programu OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Deljeno (OneDrive - lično) ili Deljeno sa mnom (OneDrive - preduzeća) prikaz prikazuje datoteke koje druge osobe dele sa vama. Kada neko deli datoteke sa vama, te datoteke će se automatski pojaviti na listi Deljeno ili Deljeno sa mnom .

Šta vidite se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste prijavljeni pomoću ličnog naloga ili poslovnog ili školskog naloga. Izaberite karticu ispod da biste saznali više.

Napomena: Ako ste na Office 365 pretplatnika, takođe možete videti datoteke koji su podeljeni sa vama iz najnoviju verziju sistema Word, Excelili PowerPoint.

Prijavite se na lokaciji OneDrive.com da biste videli datoteke i fascikle koji se dele sa vama.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru OneDrive, kliknite na dugme Deljeno. Datoteke ili fascikle koji se dele sa vama se pojavljuju u okviru imena osobe koje dele ih. (Datoteke ili fascikle koje ste podelili sa drugima se pojavljuju u okviru Deljeno sa mnom. Više informacija potražite u članku Deljenje OneDrive datoteka i fascikli.)

  OneDrive deljene fascikle

  Napomena: Ako vidite različite opcije, verovatno ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga. Izaberite karticu OneDrive – Business iznad da biste videli iskustvo za OneDrive for Business datoteke.

 2. Kliknite na datoteku ili fasciklu da biste je otvorili, kao što biste bilo kojom drugom stavkom u OneDrive.

Napomena: Kada otvorite datoteku u deljenoj OneDrive dok prijavljeni na Microsoft nalog, osobe sa dozvolom za uređivanje tu datoteku možete videti da koje ste ga otvorili. Osoba koje mogu da uređuju će takođe moći da biste videli ime, e-adresu i slike profila.

Šta znače dozvole „Može da prikaže“ i „Može da uređuje“?

Osobe koje dele stavke sa vama mogu vam dati dozvole da prikažete stavke ili da ih uređujete.

 • Stavka sa oznakom Može da prikaže – Imate dozvole samo za prikaz, tako da možete samo da otvorite i čitate stavku. Ne možete da je premestite niti promenite.

 • Stavka sa oznakom Može da uređuje– Možete da uradite više toga kada imate dozvole za uređivanje. Možete da premestite i kopiranje stavke unutar na deljenu fasciklu ili u sopstveni OneDrivei stavku delite sa drugima.

Savet: Ako imate dozvole u fasciklu, dodavanje fasciklu sopstvene OneDrive znači da možete da držite fasciklu pored fascikli i stavki u listu datoteka za uređivanje. Takođe je jednostavnije premeštati stavke između fascikli i lakše se radi na stavkama van mreže. Sva ažuriranja koja izvršite sinhronizuju se sa deljenom fasciklom, kako bi svako ko ima pristup fascikli bio u toku. Više informacija potražite u članku Dodavanje i sinhronizovanje deljenih fascikli u usluzi OneDrive.

Uklanjanje stavki na listi Deljeno

Ako više ne želite ili potreban pristup datoteke ili fascikle koje se dele sa vama, možete da je uklonite.

 1. Na Veb lokaciji OneDrive u navigaciji sa leve strane izaberite stavku Deljeno.

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da uklonite sa liste Shared , a zatim izaberite Ukloni sa deljene liste.

Savet: Kada uklonite stavku sa liste Deljeno, i dalje imate dozvole za nju. Možete se vratiti na stavku na listi Deljeno ako ponovo upotrebite njenu vezu. Zatražite od vlasnika stavke za vezu ako ne možete da ga pronađete..

Promena dozvola ili prekid deljenja

Ako imate dozvole za uređivanje za deljenu stavku, možete da promenite dozvole drugih ljudi za stavku ili da zaustavite njeno deljenje.

 1. Na svojoj listi Deljeno izaberite stavku koju želite da promenite (zadržite pokazivač iznad njega, a zatim izaberite stavku krug).

 2. Izaberite stavku Informacije Informacije u gornjem desnom uglu da biste otvorili okno Detalji.

 3. Izaberite stavku Upravljanje pristup, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku X pored veze da biste je onemogućili.

  • Izaberite Može da uređuje ili Može da pregleda, a zatim izaberite Zaustavi deljenje.

  • Izaberite može da uređuje ili može da pregleda a zatim izaberite Promeni u....

  Snimak ekrana odeljka „Deljenje“ okna „Detalji“ za deljenu datoteku.

Napomene: 

 • Ako ne vidite Upravljanje pristup, imate dozvole za prikaz stavke i ne možete da promenite dozvola drugih ljudi. U ovom slučaju, samo ukloniti sa liste Deljeno je dostupna na traci na vrhu stranice.

 • Ako izaberete stavku Zaustavi deljenje, stavka se više neće prikazivati na listi Deljeno te osobe i ona više neće moći da joj pristupi.

 • Kada uklonite stavku sa liste Deljeno, i dalje imate dozvole za nju. Možete se vratiti na stavku na listi Deljeno ako ponovo upotrebite njenu vezu. Tražite od vlasnika stavke vezu ako ne možete da je pronađete.

 • Nije moguće promeniti dozvole za pojedinačne datoteke unutar deljene fascikle. Na primer, datoteka u fascikli Može da uređuje ne može da se promeni u opciju samo za prikaz. Da biste promenili dozvole za stavke u fascikli, uklonite ih iz fascikle i ponovo ih delite sa drugačijim dozvolama ili promenite dozvole za celu fasciklu.

Prikazivanje deljenih fascikli na računaru

Kada neko deli fasciklu i daje uređujete dozvole da biste ga, možete da dodate na deljenu fasciklu sopstvene OneDrive da biste olakšali da uredite i rad sa fasciklu i njen sadržaj. Ako sinhronizujete fasciklu sa svojim Windows ili Mac računarima koji koriste OneDrive aplikacijuhttps://onedrive.live.com/about/sr-latn-RS/download/</c0>, možete da radite sa njom van mreže.

Više informacija potražite u članku Dodavanje i sinhronizovanje deljenih fascikli u usluzi OneDrive.

Napomena: Deljene fascikle dodate u vaš OneDrive ne koriste vaš OneDrive prostor za skladištenje. One koriste samo prostor za skladištenje vlasnika fascikle.

Kada se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga na Veb lokaciji OneDrive, evo kako možete da vidite datoteke ili fascikle koji se dele sa vama:

 1. U oknu za navigaciju izaberite stavku Deljeno > Deljeno sa mnom.
  Snimak ekrana Deljeno sa mnom prikaz u usluzi OneDrive for Business na vebu

 2. Da sortirate ili grupišete stavke po koloni, kliknite na kolonu i izaberite opciju sa padajuće liste. Na primer, kliknite na kolonu datum deli , a zatim izaberite starije da noviji ili grupe po datumu dele.
  Snimak ekrana soring po koloni u Deljeno sa mnom prikaza u usluzi OneDrive for Business

 3. Da biste filtrirali stavke prikazane u prikazu, kliknite na ikonu filtera iznad liste.
  Snimak ekrana fitering Deljeno sa mnom prikaz u usluzi OneDrive for Business

  U okviru Filteri, možete da:

  • Pomerite klizač za bilo koje vreme izmene između od najstarijeg i danas da biste izabrali opseg datuma kada datoteke poslednje izmene.

  • Izaberite tipove datoteka tako da filtrirate, kao što je Excel ili fotografije i video zapise.

  • U okviru osobe, unesite ime ili e-adresu osobe koja deli sa vama.

Napomene: 

 • Sve stavke dele sa vama za koje dozvole podešena tako da svako ko ima veze možete da prikažete i uredite neće se pojaviti u prikazu " Deljeno sa mnom " čak i ako osoba uneli adresu e-pošte kada su deljene stavke.

 • Datoteke koje su deljene sa vama pre septembra 2017 će biti nedostaju informacije u kolonama datuma dele i podelio .

Vidite popularne datoteke u vašoj organizaciji

Možete da pronađete datoteke koji su popularni u vašoj organizaciji na vrhu na Deljeno sa mnom prikaz u odeljku „Popularno oko sebe”. „Popularne oko sebe” vam pomaže da lako da pristupite datotekama koje joj vaše kolege rade na i budite u toku sa trendova datotekama u vašoj organizaciji.

Napomena: U odeljku „Popularno oko me”, možda nećete videti u zavisnosti od vaše organizacije. Samo datoteke koje već imate pristup da se pojave u okviru „Popularno oko sebe”. 3 stavke minimum i maksimum 8 stavki pojavljuju se u vreme i ono što se pojavljuje će se ažurirati periodično. 

Uklanjanje stavki na listi Deljeno

Ako više ne želite ili potreban pristup datoteke ili fascikle koje se dele sa vama, možete da je uklonite.

 1. Na Veb lokaciji OneDrive u navigaciji sa leve strane izaberite stavku Deljeno.

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da uklonite sa liste Shared , a zatim izaberite Ukloni sa deljene liste.

Savet: Kada uklonite stavku sa liste Deljeno, i dalje imate dozvole za nju. Možete se vratiti na stavku na listi Deljeno ako ponovo upotrebite njenu vezu. Zatražite od vlasnika stavke za vezu ako ne možete da ga pronađete..

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×