Pogledajte šta pokreće datum završetka projekta (kritičnih putanja)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedna od prve korake u upravljanju projektima je otkrivanje kako menja datum završetka projekta kao zadaci i promenite zahteve resursa. Dobro došli u ključna putanja.

Ključna putanja je niz zadataka (ili čak i jednog zadatka) koji određuje izračunate datum početka ili datum završetka projekta. Ako je jedan zadatak kasni kritičnih putanja, datum završetka projekta celu takođe će biti kasni. Prikazivanje informacija o projektu na ovaj način je poznat i kao metoda ključna putanja za upravljanje projektom.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Saznajte više o ključna putanja analize

Isticanje kritičnih putanja

Prikaz samo kritičnih putanja

Prikazivanje jedne kritične putanje za više projekata

Izračunavanje više kritičnih putanja

Saznajte više o ključna putanja analize

Da biste došli na najbolji način ključna putanja analize, uradite sledeće:

 • Redovno prikaz kritičnih putanja    Imajte na umu da ključna putanja možete da promenite iz jedne serije zadataka na drugi vi napred kroz raspored. Ključna putanja možete promeniti dovršenih kritičnih zadataka ili kao ostale grupe zadataka kasne.

 • Pažljivo pratiti kritičnih zadataka    Sve zadatke na ključna putanja je ključni zadatak. Pratite ove zadatke redovno da biste videli ako bilo koji od njih se. Ako ključni zadatak ubaci, pa ne završi sastanak. Možete da sačuvate osnovu i da koristite za praćenje Gantov prikaz da biste videli skliznula zadatke.

 • Pregled grupe zadataka koji može da postane ključna putanja    Ako niz koji nije ključni povezanih zadataka ubaci dovoljno njegove datume, te grupe zadataka će postati kritičnih putanja. Možete da prikažete druge potencijalno rizičnog zadatke tako što ćete prikazati više kritičnih putanja u projektu.

 • Zaštitite tako što ćete prikazati zadataka koji se ne utiče na ključna putanja    Ključna putanja podrazumevano prikazuje će se zadaci koji ne može da se uopšte ili datum projekta. Možda ćete želeti da prikažete zadatke koje trenutno može da prođe pored dnevno bez uticaja na ključna putanja, jer ako su tako što ćete više od jednog dana, će postati kritične zadatke. Prikaz zadataka sa obaveštenjem o pomaže pasivno vreme (ili „plutaju”) za zadatke koje postaju kritičnih dok vi i dalje imate neke bafer.

  Savet: Da biste promenili osetljivosti kritičnih zadataka, izaberite karticu datoteka , kliknite na dugme Opcijei izaberite stavku Više opcija. Na listi Zadaci treba da budu kritičnih ako pasivno vreme manje je od ili jednako , unesite broj dana od pasivno vreme u okviru koji zadatak se smatra kritično.

Vrh stranice

Isticanje kritičnih putanja

Nema svrhe analiziranje ključna putanja ako ne možete da vidite. Možete da prikažete kritičnih putanja u detaljima Gantov prikaz.

 1. Izaberite karticu Prikaz.

 2. U grupi Prikazi zadatka , kliknite na strelicu ispod Gantovog grafikona, a zatim kliknite na dugme Više prikaza.

  Task veiws group graphic

 3. U dijalogu Više prikaza , sa liste Prikazi izaberite Detalja Gantovi zatim kliknite na dugme Primeni. Podrazumevane, ključni zadatak Gantovi grafikoni i veza redovi su crvena.

  Ova promena formata zamenjuje sve direktne oblikovanja promene koje ste možda već načinili trakasti stilova ili pojedinačne trake sa. Ovo oblikovanje kritičnih zadataka primenjuje se samo na trenutni prikaz Gantovog grafikona za ovaj projekat. Da biste sačuvali ovo oblikovanje, kliknite na dugme organizatora u dijalogu Više prikaza .

Vrh stranice

Prikaz samo kritičnih putanja

 1. Idite u prikaz Gantovog grafikona, ako već niste u jednom.

 2. Na kartici Prikaz , u grupi podataka , izaberite stavku Filtriraj listu, a zatim izaberite stavku kritično.

  data group graphic

 3. Da biste ponovo prikazali sve zadatke na listi filtera kliknite na dugme Bez filtera.

Savet: Da biste brzo videli na listi zadataka na ključna putanja, na kartici Prikaz , u grupi podataka , kliknite na listi grupe , a zatim izaberite stavku kritično. Ključna putanja zadaci navedene su zajedno u okviru naslova kritično.

Vrh stranice

Prikazivanje jedne kritične putanje za više projekata

Kada imate više projekata umetnuta u glavni projekat, možete da vidite ko od umetnuti projekti otpornost na ključna putanja za glavni projekat. Da biste to uradili, morate da konfigurišete glavni projekat za izračunavanje umetnuti projekti na isti način na koji se izračunavaju zadataka rezimiranja.

Važne     Ova procedura funkcioniše samo u glavni projekat.

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. U dijalogu Opcije projekta izaberite stavku Više opcija, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu umetnuti projekti se izračunavaju kao zadaci rezimea .

  Napomena: Ova postavka se primenjuje samo na trenutni glavni projekat i ne druge projekte, drugi master projekte, ili za nove projekte.

Vrh stranice

Izračunavanje više kritičnih putanja

Možete da biste izračunali i da prikažete ključna putanja za svaku nezavisnu mrežu zadataka u okviru projekta. Podrazumevano projekta postavlja najkasniji datum završetka za zadatke bez naslednici ili datum završetka ograničenjima za projekat. Ako odaberete da biste izračunali više kritičnih putanja, projekat skupove kasni datum završetka za ovim zadacima da bude njihove najraniji datum završetka, što zadatak kritično.

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. U dijalogu Opcije projekta izaberite stavku Više opcija, a zatim potvrdite izbor u polju Izračunaj više kritičnih putanja .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×