Podstiču klijentima i Povećavanje prodaje pomoću programa Publisher letke

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koju ste upravo otvorili radnju na novu lokaciju, ili je vreme za vaš godišnji praznični prodaju. Ili, možda ste primili odlično novu robu koji želite da podignete. Sklonim vesti da prave osobe tako što ćete kreirati letak koje možete da e-pošte, davali ili objavite po gradu.

Microsoft Office Publisher 2007 uključuje dizajnirane letak publikacija koja su podešena da pružite informacije o novosti i specijalne ponude. Tako što ćete pokrenuti sa unapred dizajnirane publikacije, možete da se koncentrišete na sadržaj poruke kao što kreirate za efikasnu promotivna deo za svoje preduzeće.

Flyer with cut-out coupons, created in Microsoft Office Publisher 2007

U ovom članku

Odabir i prilagođavanje dizajna

Unošenje globalnih promena dizajna

Rad sa tekstom

Rad sa slikama

Sužavanje na letak

Završavanje letka

Odabir i prilagođavanje dizajna

 1. Pokrenite Publisher.

 2. Na listi Tipova publikacija izaberite letke.

 3. U okviru letke, izaberite Novijim dizajne ili Klasični dizajna.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme slika pregleda za letak dizajn koji želite.

  • Tražite dodatnu letak predložak dizajna na lokaciji Microsoft Office Online.

   Kako?

   Važno: Morate prvo biti povezani sa Internetom pre nego što pretražite Office Online predlošci.

   1. Uradite nešto od sledećeg:

    • U katalogu letke izaberite stavku Prikaz predložaka sa lokacije Microsoft Office Online, a zatim izaberite jednu od kataloga naslova, kao što je događaj ili marketinških.

    • U polju za pretragu za predloške otkucajte ključnu reč. Na primer, otkucajte letke. U sledećem okviru izaberite stavku Microsoft Office Onlinei zatim kliknite na zeleno dugme za pretragu .

     Napomena: Polje za pretragu za predloške je iznad letke naslova.

   2. Izaberite predložak koji želite.

    Za ovaj projekat, odabrali smo predložak za letak (meke plavi) sa suza u vezi sa lokacije Office Online.

 5. Odaberite željene opcije.

  Pre nego što otvorite publikaciju, možete da promenite mnogo elemenata dizajna. Uradite nešto od sledećeg:

  • U okviru Prilagođavanje izaberite željenu šemu boja i šemu fontova.

  • U okviru Prilagođavanje, izaberite skup poslovnih informacija koji želite, ili kreirajte novi.

  • U okviru Opcije, izaberite stavku Uključi poštanska adresa da biste dodali druge stranice publikacije sa okvirima za tekst za poštanska adresa i Povratna adresa.

  • U okviru Opcije, izaberite stavku Uključi grafiku da biste umetnuli sliku čuvara mesta u letku.

   Napomena: Ova opcija nije dostupna u sve predloške. Ako ne vidite ovu opciju, predložak je možda podržava.

  • U okviru suza i pravljenje, izaberite kupon ili obrazac koji želite da dodate.

   Napomena: Ova opcija nije dostupna u sve predloške. Ako ne vidite ovu opciju, predložak je možda podržava.

   Napomena: Ako koristite predložak koji ste preuzeli sa lokacije Office Online, ne možete prilagoditi dizajn dok ne otvorite publikaciju.

 6. Kliknite na dugme Kreiraj.

Flyer (Soft Blue design) template on Office Online

Unošenje globalnih promena dizajna

Kada ugledate publikacije u punu skale, možda ćete želeti da napravite promene koje utiču na celu publikaciju. Na primer, možda ćete želeti da probate druge šeme boja ili fontova, promena veličine stranice ili umetanje poslovne informacije ako niste na početku. Možete da unosite kao su promene u bilo kom trenutku, ali najbolje je da to uradite pre nego što umetnete tekst i slike.

Uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste isprobali drugu šemu boja, kliknite na dugme Šema boja u oknu zadatka Oblikovanje publikacije i izaberite željenu šemu boja.

 • Da biste isprobali drugu šemu fontova, kliknite na dugme Šeme fontova u oknu zadatka Oblikovanje publikacije i izaberite željenu šemu fontova. Više informacija o šeme fontova, pročitajte članak Primena šeme fontova.

 • Da biste promenili veličinu stranice, kliknite na dugme publikacije otkucajte opcije u oknu zadatka Oblikovanje publikacije , kliknite na dugme Promeni veličinu stranicei zatim u dijalogu Podešavanje stranice izaberite novu veličinu stranice. Više informacija potražite u članku Promena veličine stranice, veličina papira ili položaja.

 • Da biste umetnuli poslovne informacije, u meniju Umetanje izaberite stavku Poslovne informacije , a zatim prevucite željenu stavku iz okna zadatka Poslovne informacije na stranici publikacije.

  Da biste promenili poslovne informacije, kliknite na dugme Promeni poslovne informacije u oknu zadatka Poslovne informacije . Više informacija potražite u članku Kreiranje, promena ili uklanjanje podataka poslovnih informacija.

Rad sa tekstom

Ako ste već kreirali skup poslovnih informacija, poslovne informacije o kontaktu i logotip će automatski zameniti neke od teksta čuvara mesta.

Napomena: Poslovne informacije automatski ne zamenjuje tekst čuvara mesta u predloške koje ste preuzeli sa lokacije Office Online. Da biste zamenili čuvara mesta imena, adrese i logotipi sa vaše poslovne informacije, kliknite na dugme pametne oznake Slika dugmeta za stavku poslovnih informacija, kao što su ime preduzeća ili adresa, i zatim kliknite na dugme Ažuriraj iz skupa poslovnih informacija. ("Pametne oznake" se pojavljuje kada kliknete na tekst ili logotip.)

 1. Izaberite tekst čuvara mesta, a zatim otkucajte.

  Placeholder text selected

 2. Podesite veličinu teksta. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste sprečili tekst veličine automatski da se uklopi u okvir za tekst koji nije povezan sa drugim okvirima za tekst, izaberite okvir za tekst, u meniju " Oblikovanje " izaberite stavku " Automatsko uklapanje teksta i zatim kliknite na dugme Bez automatskog uklapanja.

  • Da biste ručno promenili veličinu fonta, izaberite tekst, a zatim odaberite novu veličinu fonta sa liste " Veličina fonta " na traci sa alatkama.

   Više informacija o prikladno tekst unutar okvira za tekst potražite u članku Uključivanje i isključivanje automatskog uklapanja teksta.

 3. Ako ste izabrali u polju za potvrdu Uključi poštanska adresa , a vaš letak ima drugu stranicu koja sadrži poštanska adresa, ponovite korake 1 i 2 za tu stranicu.

Za više informacija o radu sa tekstom, pogledajte članak Dodavanje teksta u programu Publisher.

Rad sa slikama

 1. Kliknite desnim tasterom miša na sliku čuvara mesta, u priručnom meniju izaberite stavku Promeni sliku , a zatim odaberite izvor se nova slika.

  Changing the placeholder image

  Savet: Ako ne vidite stavku Promeni sliku kada kliknete desnim tasterom miša, kliknite na sliku čuvara mesta dok ne vidite beli krugova koja okružuje okvir slike. Ponovo kliknite na sliku dok ne vidite sivi krug sa x u njima koji okružuju sama slika i kliknite desnim tasterom miša na sliku.

 2. Po potrebi ponovite korake za druge slike u publikaciji.

Više informacija o radu sa slikama potražite u članku Saveti za rad sa slikama.

Sužavanje na letak

To je lako da biste dodali ili promenili elemenata dizajna u publikaciji. Možda ste promenili predomislite u vezi sa kontakt suza i pravljenje kojom ste počeli i sada želite da uključite suza isključili kupon, narudžbenicu ili obrazac za odgovor tako da možete lakše da pratite klijent odgovor na vaše letak.

Možete da dodajete ili zamenjujete elemenata dizajna pomoću programa Publisher dizajnerske galerije. Takođe možete da dodate elemente dizajna iz predloženih objekata u oknu zadatka Oblikovanje publikacije . Ili, ako koristite dizajnirani predložak u programu Publisher, možete da koristite komandu Promeni predložak .

Korišćenje elemenata iz galerije dizajna

 1. Da biste izbrisali kontakt sa suza objekat, izaberite ga i pritisnite taster DELETE.

 2. Na traci sa alatkama objekti kliknite na Objekat dizajnerske galerije Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku tipa objekta koji želite, kao što su kupone.

  Selecting a coupon in the Design Gallery

 3. Izaberite dizajn koji želite, izaberite stavku opcije grafiku i tekst koji želite – na primer, stil ivice – a zatim kliknite na dugme Umetni objekat.

 4. Prevucite objekat na mesto gde želite na stranici.

 5. Da biste zamenili čuvara mesta za tekst u dodat objekat, izaberite tekst u okvir za tekst i otkucajte tekst koji želite.

 6. Da biste zamenili sliku čuvara mesta u dodat objekat, kliknite na okvir slike u logotipu, kliknite desnim tasterom miša na sliku, na priručnom meniju izaberite stavku Promeni sliku , a zatim izaberite sliku koju želite.

 7. Izvršite željene promene, a zatim sačuvajte datoteku.

Korišćenje elemenata iz predloženih objekata.

Predloženi objekte koji su dostupni za umetanje u publikaciji se razlikuju u odnosu na predložak koji koristite.

 1. Da biste izbrisali kontakt sa suza objekat, izaberite ga i pritisnite taster DELETE.

 2. U oknu zadatka Oblikovanje publikacije u okviru Opcije stranice, kliknite na jednu od stavki u okviru predložena objekata.

 3. Izvršite željene promene, a zatim sačuvajte datoteku.

Promena predloška

 1. U oknu zadatka Oblikovanje publikacije u okviru Letak opcije, kliknite na dugme Promeni predložak.

 2. U dijalogu Promena predloška u okviru Opcije, odaberite drugu opciju suza i pravljenje .

 3. Izvršite željene promene, a zatim sačuvajte datoteku.

Završavanje letka

 1. Ako planirate da pošte letka, možete da ih pripremite za sa adresom i štampanje objedinjavanje adrese klijenata u publikaciji.

  Savet: Ako vaša adresa ne nalaze u datoteci sa podacima, možete da kreirate novi spisak adresa u Office Publisher 2007. Postavite pokazivač na meniju " Alatke " pošiljke i katalozi , a zatim kliknite na dugme Kreiraj spisak adresa. Više informacija o radu sa liste slanja i objedinjavanja pošte potražite u članku Kreiranje objedinjavanja pošte.

 2. Da biste odštampali letka, u meniju datoteka izaberite stavku Odštampaj , napravite potrebne promene opcije štampanja, kao što su broj kopija, i zatim kliknite na dugme Odštampaj.

Savet: Ako imate više informacija nego što može da stane na letka, umesto toga kreiranje brošura publikacije i iskoristite prednost veću fleksibilnost raspored. Brošure možete imati 3 table ili 4 table dizajn. Možete da uključite na adresu klijenta na jednoj od komisija, a takođe mogu da uključuju porudžbine, odgovor ili obrazac za prijavljivanje. Više informacija potražite u članku Kreiranje brošure koji vam pomoći da prodaje u programu Publisher.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×