Podstiču klijentima i Povećavanje prodaje pomoću programa Publisher letke

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koju ste upravo otvorili radnju na novu lokaciju, ili je vreme za vaš godišnji praznični prodaju. Ili, možda ste primili odlično novu robu koji želite da podignete. Sklonim vesti da prave osobe tako što ćete kreirati letak koje možete da e-pošte, davali ili objavite po gradu.

Microsoft Office Publisher 2007 uključuje dizajnirane letak publikacija koja su podešena da pružite informacije o novosti i specijalne ponude. Tako što ćete pokrenuti sa unapred dizajnirane publikacije, možete da se koncentrišete na sadržaj poruke kao što kreirate za efikasnu promotivna deo za svoje preduzeće.

Letak sa presek kupona, kreirane u programu Microsoft Office Publisher 2007

Ovaj članak sadrži:

Odabir i prilagođavanje dizajna

Unošenje globalnih promena dizajna

Rad sa tekstom

Rad sa slikama

Suzite flajer

Završavanje letka

Odabir i prilagođavanje dizajna

 1. Pokrenite Publisher.

 2. Na listi Tipova publikacija izaberite letke.

 3. U okviru letke, izaberite Novijim dizajne ili Klasični dizajna.

 4. Uradite sledeće:

  • Kliknite na dugme slika pregleda za letak dizajn koji želite.

  • Tražite dodatnu letak predložak dizajna na lokaciji Microsoft Office Online.

   Kako?

   Važno: Morate prvo biti povezani sa Internetom pre nego što pretražite Office Online predlošci.

   1. Uradite sledeće:

    • U katalogu letke , izaberite stavku Prikaz predložaka sa lokacije Microsoft Office Online, a zatim izaberite jednu od kataloga naslova, kao što je događaj ili marketinškog.

    • U polju za pretragu za predloške otkucajte ključnu reč. Na primer, otkucajte letke. U sledećem okviru izaberite stavku Microsoft Office Onlinei zatim kliknite na zeleno dugme za pretragu .

     Napomena: Polje za pretragu za predloške je iznad letke naslova.

   2. Kliknite na željeni predložak.

    Za ovaj projekat, odabrali smo predložak za letak (meke plavi) sa suza u vezi sa lokacije Office Online.

 5. Odaberite željene opcije.

  Pre nego što otvorite publikaciju, možete da promenite mnogo elemenata dizajna. Uradite nešto od sledećeg:

  • U okviru Prilagođavanje kliknite na željenu šemu boja i šemu fonta.

  • U okviru Prilagođavanje kliknite na željeni skup poslovnih informacija ili kreirajte novi.

  • U okviru Opcije, izaberite stavku Uključi poštanska adresa da biste dodali druge stranice publikacije sa okvirima za tekst za poštanska adresa i povratna adresa.

  • U okviru Opcije, izaberite stavku Uključi grafiku da biste umetnuli sliku čuvara mesta u letku.

   Napomena: Ova opcija nije dostupna u sve predloške. Ako ne vidite ovu opciju, predložak je možda podržava.

  • U okviru suza i pravljenje, izaberite kupona ili obrazac koji želite da dodate.

   Napomena: Ova opcija nije dostupna u sve predloške. Ako ne vidite ovu opciju, predložak je možda podržava.

   Napomena: Ako koristite predložak koji ste preuzeli sa lokacije Office Online, ne možete prilagoditi dizajn dok ne otvorite publikaciju.

 6. Kliknite na dugme Kreiraj.

Predložak za letak (meke plavi dizajn) na lokaciji Office Online

Pravljenje opštih promena dizajna

Kada ugledate publikacije u punu skale, možda ćete želeti da napravite promene koje utiču na celu publikaciju. Na primer, možda ćete želeti da probate druge šeme boja ili fontova, promena veličine stranice ili Umetanje poslovne informacije ako niste na početku. Možete da unosite kao su promene u bilo kom trenutku, ali najbolje je da to uradite pre nego što umetnete tekst i slike.

Izvršite neku od sledećih radnji:

 • Da biste isprobali drugačiju šemu boja, u oknu zadatka Oblikovanje publikacije izaberite stavku Šeme boja, a zatim kliknite na željenu šemu boja.

 • Da biste isprobali drugu šemu fontova, kliknite na dugme Šeme fontova u oknu zadatka Oblikovanje publikacije i izaberite željenu šemu fontova. Više informacija o šeme fontova, pročitajte članak Primena šeme fontova.

 • Da biste promenili veličinu stranice, kliknite na dugme publikacije otkucajte opcije u oknu zadatka Oblikovanje publikacije , kliknite na dugme Promeni veličinu stranicei zatim u dijalogu Podešavanje stranice izaberite novu veličinu stranice. Više informacija potražite u članku Promena veličine stranice, veličina papira ili položaja.

 • Da biste umetnuli poslovne informacije, u meniju Umetanje izaberite stavku Poslovne informacije , a zatim prevucite željenu stavku iz okna zadatka Poslovne informacije na stranici publikacije.

  Da biste promenili poslovne informacije, kliknite na dugme Promeni poslovne informacije u oknu zadatka Poslovne informacije . Više informacija potražite u članku Kreiranje, promena ili uklanjanje podataka poslovnih informacija.

Rad sa tekstom

Ako ste već kreirali skup poslovnih informacija, vaše poslovne kontakt informacije i logotip automatski će zameniti neki tekst čuvara mesta.

Napomena: Poslovne informacije automatski ne zamenjuje tekst čuvara mesta u predloške koje ste preuzeli sa lokacije Office Online. Da biste zamenili čuvara mesta imena, adrese i logotipi sa vaše poslovne informacije, kliknite na dugme pametne oznake Slika dugmeta za stavku poslovnih informacija, kao što su ime preduzeća ili adresa, i zatim kliknite na dugme Ažuriraj iz skupa poslovnih informacija. ("Pametne oznake" se pojavljuje kada kliknete na tekst ili logotip.)

 1. Izaberite tekst čuvara mesta, a zatim kucajte.

  Izabrani čuvar mesta za tekst

 2. Prilagodite veličinu teksta. Izaberite neku od sledećih opcija:

  • Da biste sprečili da se veličina teksta automatski promeni da bi se uklopio u okvir za tekst koji nije povezan sa drugim okvirima za tekst, kliknite na okvir za tekst, u meniju Oblikovanje postavite pokazivač na stavku Automatski uklopi tekst, a zatim izaberite stavku Bez automatskog uklapanja.

  • Da biste ručno promenili veličinu fonta, izaberite tekst, a zatim sa liste Veličina fonta na traci sa alatkama odaberite novu veličinu fonta.

   Više informacija o prikladno tekst unutar okvira za tekst potražite u članku Uključivanje i isključivanje automatskog uklapanja teksta.

 3. Ako ste izabrali u polju za potvrdu Uključi poštanska adresa , a vaš letak ima drugu stranicu koja sadrži poštanska adresa, ponovite korake 1 i 2 za tu stranicu.

Za više informacija o radu sa tekstom, pogledajte poruku na stranici u programu Publisher.

Rad sa slikama

 1. Kliknite desnim tasterom miša na sliku čuvar mesta, u priručnom meniju izaberite stavku Promeni sliku, a zatim odaberite izvor nove slike.

  Promena čuvara mesta za sliku

  Savet: Ako ne vidite stavku Promeni sliku kada kliknete desnim tasterom miša, kliknite jednom na sliku čuvara mesta dok ne vidite bele krugove koji okružuju okvir slike. Ponovo kliknite na sliku dok ne vidite sive krugove sa znakovima „x“ koji okružuju samu sliku, a zatim kliknite desnim tasterom miša na sliku.

 2. Ukoliko je potrebno, ponovite ove radnje za druge slike u publikaciji.

Više informacija o radu sa slikama potražite u članku Saveti za rad sa slikama.

Sužavanje na letak

To je lako da biste dodali ili promenili elemenata dizajna u publikaciji. Možda ste promenili predomislite u vezi sa kontakt suza i pravljenje kojom ste počeli i sada želite da uključite kuponski suza isključeno, narudžbenicu ili obrazac za odgovor tako da možete lakše da pratite klijent odgovor na letak.

Možete da dodajete ili zamenjujete elemenata dizajna pomoću programa Publisher dizajnerske galerije. Takođe možete da dodate elemente dizajna iz predloženih objekata u oknu zadatka Oblikovanje publikacije . Ili, ako koristite dizajnirani predložak u programu Publisher, možete da koristite komandu Promeni predložak .

Korišćenje elemenata iz galerije dizajna

 1. Da biste izbrisali kontakt sa suza objekat, izaberite ga i pritisnite taster DELETE.

 2. Na traci sa alatkama Objekti kliknite na Objekat dizajnerske galerije Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku tipa objekta koji želite, kao što su kupone.

  Izbor kupon u dizajnerske galerije

 3. Izaberite dizajn koji želite, izaberite stavku opcije grafiku i tekst koji želite – na primer, stil ivice – a zatim kliknite na dugme Umetni objekat.

 4. Prevucite objekat do mesta na željeno mesto na stranici.

 5. Da biste zamenili čuvara mesta za tekst u dodat objekat, izaberite tekst u okvir za tekst i otkucajte tekst koji želite.

 6. Da biste zamenili sliku čuvara mesta u dodat objekat, kliknite na okvir slike u logotipu, kliknite desnim tasterom miša na sliku, na priručnom meniju izaberite stavku Promeni sliku , a zatim izaberite sliku koju želite.

 7. Izvršite željene promene, a zatim sačuvajte datoteku.

Korišćenje elemenata iz predloženih objekata.

Predloženi objekte koji su dostupni za umetanje u publikaciji se razlikuju u odnosu na predložak koji koristite.

 1. Da biste izbrisali kontakt sa suza objekat, izaberite ga i pritisnite taster DELETE.

 2. U oknu zadatka Oblikovanje publikacije u okviru Opcije stranice, kliknite na jednu od stavki u okviru predložena objekata.

 3. Izvršite željene promene, a zatim sačuvajte datoteku.

Promena predloška

 1. U oknu zadatka Oblikovanje publikacije u okviru Letak opcije, kliknite na dugme Promeni predložak.

 2. U dijalogu Promena predloška u okviru Opcije, odaberite drugu opciju suza i pravljenje .

 3. Izvršite željene promene, a zatim sačuvajte datoteku.

Završavanje letka

 1. Ako planirate da pošte flajer, možete da ih pripremite za sa adresom i štampanje objedinjavanje adrese klijenata u publikaciji.

  Savet: Ako vaša adresa ne nalaze u datoteci sa podacima, možete da kreirate novi spisak adresa u Office Publisher 2007. Postavite pokazivač na meniju " Alatke " Pošiljke i katalozi , a zatim kliknite na dugme Kreiraj spisak adresa. Više informacija o radu sa liste slanja i objedinjavanja pošte potražite u članku Kreiranje objedinjavanja pošte.

 2. Da biste odštampali letka, u meniju datoteka izaberite stavku Odštampaj , napravite potrebne promene opcije štampanja, kao što su broj kopija, i zatim kliknite na dugme Odštampaj.

Savet: Ako imate više informacija nego što može da stane na letka, umesto toga kreiranje brošura publikacije i iskoristite prednost veću fleksibilnost raspored. Brošure možete imati 3 table ili 4 table dizajn. Možete da uključite na adresu klijenta na jednoj od komisija, a takođe mogu da uključuju porudžbine, odgovor ili obrazac za prijavljivanje. Više informacija potražite u članku Kreiranje brošure koji vam pomoći da prodaje u programu Publisher.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×