Podizanje lokacija na stranici "lokacije"

Podizanje lokacija na stranici "lokacije"

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Svaka organizacija ima internim lokacijama koje su posebno važan zaposlenih i upravljanje. Oni mogu da uključuju: tim lokacijama, gde su deljene dokumente projekta i pomagala za posao; zajednice, gde je zaposlenih o zajedničkih interesa; ili javnu Veb lokaciju, gde možete lokacije autora u red ispravke za objavljivanje.

SharePoint Online vam omogućava da daće ovih lokacija istaknuti tako da korisnici mogu da pronađete i brzo da pristupite im svaki put kada su u navigaciji izaberite stavku lokacije .

Administratori usluge SharePoint upravljanje unapređenim lokacijama pomoću vezu " Upravljanje " na stranici "lokacije". Evo primera lokacija stranice na kojoj tri lokacije – zajednice, lokacije tima i javne lokacije – su unapredili:

Example of the Sites page with 3 promoted sites

Dok je moguće da biste unapredili brojne lokacije, pogodnost promotivne lokacije počinje da umanjim nakon 4 ili 5 jer lokacije pločica višak na dodatne stranice. Kada se to desi, pojavljuje se traka za pomeranje i korisnici moraju da se krećete kroz sve unapređene lokacije da biste pronašli nešto što oni žele. Evo primera stranice sa više od šest lokacijama unapredili:

Example of the Sites page with 6 promoted sites and a scroll bar

Zato što previše unapređene lokacije možete smanjiti efikasnosti korisnika, preporučujemo da ograničava unapređene lokacije na broj koji može da stane na jednoj stranici.

Napomena: Informacije za SharePoint Online javni veb sajt u ovom članku važe samo ako je vaša organizacija kupila Office 365 pre 9. marta 2015. Korisnici koji trenutno koristite ovu funkciju i dalje će imati pristup funkciji najmanje dve godine nakon datuma ove izmene 9. marta 2015. Novi korisnici, koji su se pretplatili na Office 365 posle ovog datuma izmene, nemaju pristup ovoj funkciji. Kako stvari budu napredovale, Office 365 korisnici će imati pristup vodećim ponudama nezavisnih proizvođača koji im omogućava da imaju javni veb sajt koji obezbeđuje kompletno rešenje i prisustvo na mreži. Za više informacija o ovoj promeni pogledajte članak Informacije o promenama u funkciji SharePoint Online javni veb sajt u usluzi Office 365.

Vrh stranice

Podizanje na lokaciji

Podrazumevano, podrazumevano će biti javna Veb lokacija i lokacija tima. Svih drugih lokacija mora biti dodat ručno. Kada budete spremni da biste unapredili jednu ili više lokacija, pratite dolenavedene korake.

Napomena: Morate biti SharePoint administrator ili imaju prava globalnog administratora da biste unapredili lokacijama.

 1. Izaberite stavku lokacije u gornju traku sa menijima.
  Traka sa menijima sa istaknutom vezom „Lokacija“

 2. Kliknite na vezu Upravljanje .

  Example of the Sites page with the Manage link highlighted

 3. Kliknite na dugme Dodaj unapređene lokacije.

 4. U dijalogu otkucajte naslov i URL adresu za lokaciju. Naslov se pojavljuje u grupi duž dna pločica i na Veb lokaciji hover tekst. Ako želite da pružite dodatne informacije i slike u pozadini prilagođene, otkucajte URL adresu opis i slika. Slika mora biti dostupna iz biblioteke slika.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj promene.

Vrh stranice

Uređivanje javne lokacije

Pločicu javna lokacija je unapred konfigurisane da upućuju na lokaciju uživo. Ako biste radije da mesta vezu koja se može uređivati verziju lokacije, kliknite na pločicu, zamenite URL adresu Veze lokaciji koja izgleda ovako: https://<yourdomain>.sharepoint.com/Pages/Forms/AllItems.aspx . Sačuvajte promene, a na pločicu sada se može uređivati verziju javna lokacija. Imajte na umu da samo te korisnike sa dozvolom za uređivanje uživo lokacije će moći da biste pratili vezu.

Ako želite da uredite javne Veb lokacije kreirane u prethodnoj verziji sistema SharePoint Online, pogledajte članak Kako da uredite postojeće javne Veb lokacije u usluzi Office 365 za uputstva.

Vrh stranice

Upravljanje unapređenim lokacijama

Kada lokacijama koje ste izabrali, možete dodati, ukloniti ili ažurirate pločice u bilo kom trenutku.

Napomena: Morate biti SharePoint administrator ili imaju prava globalnog administratora za upravljanje unapređenim lokacijama.

Uklonite pločicu unapređene lokacije

 1. Izaberite stavku lokacije u gornju traku sa menijima.

 2. Kliknite na vezu Upravljanje .

 3. Kliknite na pločicu koju želite da uklonite.

 4. U dijalogu kliknite na dugme Ukloni vezu.

 5. Kliknite na dugme u redu da biste potvrdili. Uklanjanje pločica znači da više ne će biti unapređene lokacije. Samom lokacijom ostaje netaknuta.

Uređivanje unapređene lokacije pločice

 1. Izaberite stavku lokacije u gornju traku sa menijima.

 2. Kliknite na vezu Upravljanje .

 3. Kliknite na pločicu koju želite da uredite.

 4. U dijalogu ažuriranje na naslov, lokaciju na vezu, opis i/ili lokaciju sliku pozadine.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj promene.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×