Podesite opcije „Standardno ili ciljano izdanje“ u usluzi Office 365

Uz Office 365 dobijate nove ispravke i funkcije za proizvode kada postanu dostupni – umesto da izvršavate skupa ažuriranja svakih nekoliko godina. Možete upravljati načinоm na koji vaša organizacija dobija te ispravke. Na primer, možete da se upišete za rano izdanje tako da organizacija prva prima ispravke. A možete i da odredite da samo određeni pojedinci primaju ispravke. Takođe možete i da ostanete na podrazumevanom rasporedu za izdanja i primate ispravke kasnije. Ovaj članak objašnjava različite opcije izdanja i kako ih možete koristiti za organizaciju.

Važno: Office 365 ispravke opisane u ovom članku odnose se na Office 365, SharePoint Online i Exchange Online. Ne odnose se na Skype za posao i srodne usluge. Ove opcije izdanja su naši usmereni, najbolji načini za plasiranje promena u Office 365, ali oni nisu uvek zagarantovani, niti za sve ispravke.

Način funkcionisanja – validacija izdanja

Svako novo izdanje prvo testira i validira tim za funkcije, zatim ceo Office 365 tim za funkcije, pa na kraju ceo Microsoft tim. Posle internog testiranja i validacije, sledeći korak je Ciljano izdanje (ranije poznat kao Prvo izdanje) za korisnike koji su dali saglasnost. U svakom ciklusu izdanja, Microsoft prikuplja povratne informacije i dalje proverava kvalitet praćenjem ključne metrike korišćenja. Ova grupa napredne validacije se vrši da biste se uverili da je svetsko izdanje izuzetno sveobuhvatno. Izdanja su predstavljena na sledećoj slici.

Ciklusi validacije izdanja za Office 365.

O značajnim ispravkama Office klijente prvo obaveštava javni vodič za Office 365. Kako se ispravka približava objavljivanju, to se prenosi kroz Office 365 centar za poruke.

Standardno izdanje

Ovo je podrazumevana opcija gde vi i vaši korisnici primate najnovije ispravke kada se generalno objave za sve Office 365 klijente.

Preporučuje se da ostavite većinu korisnika u standardnom izdanju, a IT stručnjake i iskusne korisnike uCiljanom izdanju kako bi procenili nove funkcije i pripremili timove za podršku poslovnim korisnicima i izvršnom osoblju.

Napomena: Ako se sa opcije „Ciljano izdanje“ prebacite na opciju „Standardno izdanje“, korisnici mogu izgubiti pristup funkcijama koje još uvek nisu došle do standardnog izdanja.

Ciljano izdanje

Pomoću ove opcije, vi i vaši korisnici možete biti prvi koji će videti najnovije ispravke i tako biti pomoć pri oblikovanju proizvoda pružanjem ranih povratnih informacija. Možete odabrati da pojedinci ili čitava organizacija ranije primaju ispravke.

Važno: Velike ili složene ispravke zahtevaju više vremena od drugih da ne bi bilo negativnog uticaja na korisnike. Nema garancija za tačno vreme objavljivanja.

Ciljano izdanje za celu organizaciju

Ako date saglasnost za ovu opciju, svi korisnici će dobiti ciljano izdanje. Za organizacije sa više od 300 korisnika, preporučujemo vam da koristite test pretplatu za ovu opciju. Za informacije o test pretplati, obratite se svom Microsoft kontaktu.

Ciljano izdanje za izabrane korisnike

Ako date saglasnost za ovu opciju, možete da definišete određene korisnike, obično napredne korisnike, kako bi dobili rani pristup opcijama i funkcijama.

Prednosti ciljanog izdanja

Ciljano izdanje omogućava administratorima, menadžerima promena ili drugim osobama odgovornim za Office 365 ispravke da se pripreme za predstojeće promene tako što im omogućava sledeće:

 • Testiranje i proveru valjanosti novih ispravki pre nego što budu objavljene za sve korisnike u organizaciji.

 • Pripremu korisničkih obaveštenja i dokumentacije pre nego što ispravke budu objavljene širom sveta.

 • Pripremu interne tehničke podrške za predstojeće promene.

 • Pregled recenzija o usaglašenosti i bezbednosti.

 • Korišćenje kontrola funkcija, gde je to moguće, radi kontrolisanja objavljivanja ispravki za krajnje korisnike.

Podešavanje opcija izdanja u Office 365 administrativni centar

Možete da promenite kako organizacija prima ispravke za Office 365 praćenjem ovih koraka. Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 da biste dali saglasnost.

Važno: Može proći i do 24 časa dok dolenavedene promene ne stupe na snagu u usluzi Office 365. Ako odbijete saglasnost za opciju „Ciljano izdanje“ nakon njenog omogućavanja, korisnici mogu izgubiti pristup funkcijama koje još uvek nisu dostigle planirano objavljivanje.

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u Office 365 centar administracije.

 3. Dođite do opcije Postavke > Profil organizacije.

  U centru administracije idite na „Postavke“, a zatim na „Profil organizacije“.
 4. Pored stavke Željene postavke objavljivanja odaberite stavku Uredi.

 5. Da biste onemogućili ciljano izdanje, izaberite stavku Standardno izdanje, a zatim kliknite na Dalje i Da radi potvrde. Pređite na poslednji korak.

 6. Da biste omogućili ciljano izdanje za sve korisnike u organizaciji, odaberite stavku Ciljano izdanje za sve, a zatim kliknite na dugmad Dalje i Da radi potvrde. Pređite na poslednji korak.

 7. Da biste omogućili ciljano izdanje za neke korisnike u organizaciji, odaberite stavku Ciljano izdanje za izabrane korisnike, a zatim kliknite na dugmad Dalje i Da radi potvrde.

 8. Odaberite stavku Dodaj osobe da biste pojedinačno dodali korisnike. Potražite njihova imena i kliknite na +za dodavanje.

 9. Kada dodate korisnike, kliknite na dugme Sačuvaj a zatim Zatvori.

Masovno dodavanje korisnika

 1. Pored stavke „Željene postavke objavljivanja“ odaberite stavke Radnje > +Masovno dodavanje osoba za prvo izdanje ispod naslova „Standardno izdanje“.

 2. Odaberite Potraži da biste izabrali datoteku koja sadrži e-adrese svih osoba.

 3. Kliknite na dugme Dalje, a zatim na dugme Zatvori.

Da biste instalirali verziju za ciljano izdanje za Office, sledite ove korake. Ovo omogućava rani pristup novim funkcijama programa Office 2016 za Windows računare.

Saznajte više o predstojećim ispravkama za Office 365 i izdanjima u javnom vodiču za Office 365 i obaveštenjima koja primate u Office 365 centru za poruke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×