Podešavanje Windows uređaja za Microsoft 365 Business korisnike

Preduslov

Da biste mogli da podesite Windows uređaje za Microsoft 365 Business korisnike, uverite se da svi Windows uređaji rade pod operativnim sistemom Windows 10 Pro, verzija 1703 (ispravka za kreativne). Windows 10 Pro predstavlja preduslov za instaliranje operativnog sistema Windows 10 Business, a on predstavlja skup usluga u oblaku i mogućnosti upravljanja uređajima koji dopunjavaju Windows 10 Pro i omogućavaju centralizovano upravljanje i kontrole bezbednosti za Microsoft 365 Business.

Ako imate Windows uređaje koji rade pod operativnim sistemom Windows 7 Pro, Windows 8 Pro ili Windows 8.1 Pro, vaša Microsoft 365 Business pretplata vam daje pravo na Windows 10 nadogradnju.

Za više informacija o tome kako da izvršite nadogradnju Windows uređaja na Windows 10 Pro ispravku za kreativne, pratite korake u ovoj temi: Nadogradnja Windows uređaja na Windows Pro ispravku za kreativne.

Pogledajte članak Provera da li je uređaj nadograđen na Windows 10 Business da biste proverili da li imate nadogradnju ili da biste se uverili da je nadogradnja uspela.

Pridruživanje Windows 10 uređaja usluzi Azure AD vaše organizacije

Kada nadogradite sve Windows uređaje u organizaciji na Windows 10 Pro ispravku za kreativne ili kada se uverite da svi oni već rade pod operativnim sistemom Windows 10 Pro ispravka za kreativne, možete ih pridružiti usluzi Azure Active Directory vaše organizacije. Kada se uređaji pridruže, oni će automatski biti nadograđeni na Windows 10 Business, koji predstavlja deo vaše Microsoft 365 Business pretplate.

Za potpuno novi ili tek nadograđeni Windows 10 Pro uređaj

Pratite ove korake za potpuno novi uređaj koji radi pod operativnim sistemom Windows 10 Pro ispravka za kreativne, odnosno za uređaj koji je nadograđen na Windows 10 Pro ispravka za kreativne, ali nije prošao podešavanje Windows 10 uređaja.

  1. Prođite kroz podešavanje Windows 10 uređaja dok ne dođete do stranice Kako biste želeli da podesite?.

    Na stranici „Način podešavanja“ odaberite „Podešavanje za organizaciju“
  2. Ovde odaberite stavku Podešavanje za organizaciju, a zatim unesite svoje korisničko ime i lozinku za Microsoft 365 Business.

  3. Završite podešavanje Windows 10 uređaja.

Kada završite, korisnik će biti povezan sa uslugom Azure AD vaše organizacije. Pogledajte članak Provera da li je uređaj povezan sa uslugom Azure AD da biste bili sigurni.

Za uređaj koji je već podešen i radi pod operativnim sistemom Windows 10 Pro

Povezivanje korisnika sa uslugom Azure AD:

1. Na Windows računaru korisnika koji radi pod operativnim sistemom Windows 10 Pro, verzija 1703 (Creators Update) (pogledajte preduslove), kliknite na Windows logotip, a zatim na ikonu „Postavke“.

U meniju „Početak“ kliknite na ikonu „Postavke operativnog sistema Windows“

2. U okviru Postavke idite na Nalozi.

U postavkama operativnog sistema Windows idite na stavku „Nalozi“

3. Na stranici Vaše informacije izaberite stavku Pristup poslu ili školi > Povezivanje.

Odaberite stavku „Poveži“ u okviru „Pristup poslu ili školi“

4. U dijalogu Podešavanje poslovnog ili školskog naloga u okviru Alternativne radnje odaberite stavku Pridruži ovaj uređaj usluzi Azure Active Directory.

Izaberite stavku „Pridruži ovaj uređaj usluzi Azure Active Directory“

5. Na stranici Hajde da vas prijavimo unesite poslovni ili školski nalog > Dalje.

Na stranici Unesite lozinku unesite lozinku > Prijavite se.

Unesite poslovnu ili školsku adresu e-pošte na stranici „Hajde da vas prijavimo“

6. Na stranici Uverite se da je ovo vaša organizacija proverite da li je informacije ispravna i kliknite na dugme Pridruživanje.

Na stranici Sve je spremno! izaberite stavku Gotovo.

Na ekranu „Uverite se da je ovo vaša organizacija“ izaberite stavku „Pridruživanje“

Ako ste otpremili datoteke u OneDrive for Business, ponovo ih sinhronizujte. Ako ste koristili alatku nezavisnih proizvođača za migriranje profila i datoteka, sinhronizujte ih sa novim profilom.

Provera da li je uređaj povezan sa uslugom Azure AD

Da biste proverili status sinhronizacije, na stranici Pristup poslu ili školi u okviru Postavke kliknite na oblast Povezano sa <organization name> da biste prikazali dugmad Informacije i Prekini vezu. Kliknite na Informacije da biste dobili status sinhronizacije.

Na stranici „Status sinhronizacije“ izaberite stavku „Sinhronizuj“ da biste dobili najnovije smernice za upravljanje mobilnim uređajima na računaru.

Da biste počeli da koristite Microsoft 365 Business nalog, idite na Windows Start dugme, kliknite desnim tasterom miša na trenutnu sliku naloga, a zatim izaberite stavku Promeni nalog. Prijavite se pomoću adrese e-pošte i lozinke vaše organizacije

Kliknite na dugme „Informacije“ da biste videli status sinhronizacije

Proverite da li uređaj nadograđen na Windows 10 Business

Proverite da li su vaši Windows 10 uređaji koji su pridruženi usluzi Azure AD nadograđeni na Windows 10 Business u sklopu vaše Microsoft 365 Business pretplate.

  1. Idite na stavke Postavke > Sistem > Osnovni podaci.

  2. Uverite se da je u okviru Izdanje prikazano Windows 10 Business.

    Proverite da li je Windows izdanje Windows 10 Business.

Sledeći koraci

Da biste podesili mobilne uređaje, pogledajte članak Podešavanje mobilnih uređaja za Microsoft 365 Business korisnike. Za podešavanje smernica za zaštitu uređaja ili aplikacija, pogledajte članak Upravljanje uslugom Microsoft Business 365.

Srodne teme

Microsoft 365 Business dokumentacija i resursi
prvi koraci uz Microsoft 365 Business
Upravljanje uslugom Microsoft 365 Business

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×