Podešavanje uvlačenja u tekstu pasusa

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da podesite razmak između pasusa da biste kreirali koja ili negativno uvlačenje prvog reda ili uvlačenje celog pasusa. U zavisnosti od toga koju želite da uradite, koristićete lenjir na kartici " Prikaz " na traci ili opcije u grupi Pasus na kartici Početak .

Napomena: Ako želite da sistematski prilagodite uvlačenje za sve sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste, pogledajte članak Prilagođavanje uvlačenja na listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu.

  1. Ako ne vidite lenjir na vrhu vaše prezentacije, označite polje Lenjir na kartici Prikaz.

  2. Izaberite tekst koji želite da promenite, a zatim izvršite jednu od sledećih radnji:

  3. Da biste uvukli prvi red, na horizontalnom gornjem lenjiru prevucite označivač Uvlačenje prvog reda Označivač uvlačenja prvog reda gde želite da počne tekst.

  4. Da biste povećali ili smanjili levo uvlačenje celog pasusa, na kartici Početak , u grupi Pasus izaberite stavku Povećaj nivo liste ili Smanji nivo liste.

    Prilagođavanje nivoa liste
  5. Da biste kreirali izvučeni red, gde su drugi red i sledeći redovi pasusa uvučeni više od prvog reda, prevucite označivač Izvučeni red hanging indent marker tamo gde želite da uvlačenje počne.

  6. Da biste kreirali negativno uvlačenje, gde se tekst razvija preko leve margine, prevucite označivač Levo uvlačenje Označivač levog uvlačenja tamo gde želite da pasus počne.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×