Podešavanje usluge Microsoft 365 Business pomoću čarobnjaka za podešavanje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dovršite korake od 1 do 4 ispod.

Podešavanje usluge Microsoft 365 Business

Pogledajte video o tome kako da podesite Microsoft 365 Business kada nemate sa lokalnim Active Directory:

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Postavka koraci uključuju informacije za podešavanja koje uključuju lokalnom uslugom Active Directory. Ako želite da nastavite da im pristupate domenu uređaje, pročitajte sledeće članke za dve različite način koji omogućava i dovršite korake pre nego što pokrenete čarobnjak za podešavanje:

Korak 1: Prilagođavanje prijavljivanje

 1. Prijavite se u Microsoft 365 Business koristeći akreditive globalnog administratora. Odaberite pločicu Administracija da biste otišli u centar administracije.

 2. Odaberite stavku Pokreni instalaciju (u zavisnosti od vašeg statusa možda ćete umesto toga videti stavku Nastavi instalaciju) u centru administracije da biste pokrenuli čarobnjak.

 3. Unesite ime domena koje želite da koristite (kao što je contoso.com).

  Samo napred i čak i ako ste ga verifikovali pri korišćenju Azure AD se povežete, na primer, unesite domen. Sledeća dva koraka se ne odnose na vas ako ste koristili Azure AD povezivanje radi verifikacije domena.

 4. Pratite korake u čarobnjaku da biste dodali TXT ili MX zapis koji potvrđuje da posedujete domen.

  Možete da prikažete video zapis primera o tome kako da dodate domen i korisnike. Imajte na umu da ovaj video zapis ne uključuje korake za zaštitu podataka usluge Microsoft 365 Business.

Snimak ekrana čarobnjak za podešavanje Business Cloud paketa.

Korak 2: Dodavanje korisnika i dodelite licence

 1. Možete da dodate korisnike ovde ili možete kasnije da dodate korisnike u centru administracije.

  Svi korisnici koje dodate automatski dobijaju Microsoft 365 Business licencu.

 2. Ako vaša Microsoft 365 Business pretplata ima postojeće korisnike (na primer, ako ste koristili Azure AD Connect), dobićete opciju da im sada dodelite licence. Nastavite i dodajte im licence.

 3. Takođe ćete dobiti opciju da delite akreditive sa novim dodatim korisnicima. Možete da odaberete da ih odštampate, pošaljete u e-poruci ili da ih preuzmete.

 4. Preskočite migriranje e-poruka i odaberite stavku Dalje na stranici Migriranje e-poruka.

  Ako vršite prebacivanje od drugog dobavljača e-pošte i želite kasnije da kopirate podatke, možete da pratite ove korake za kopiranje e-pošte i ostalih podataka.

Snimak ekrana dva nova korisnika dodata u čarobnjaku za podešavanje

Korak 3: Povezivanje vašeg domena

Napomena: Ako odaberete da koristite .onmicrosoft domena ili koristili Azure AD povezivanje, nećete videti ovaj korak.

Da biste podesili usluge, morate da ažurirate neke zapise u DNS hostu ili registru domena.

 1. Čarobnjak za podešavanje obično otkriva registar i daje vezu ka postupnim uputstvima za ažuriranje NS zapisa na veb sajt registra. Ako to nije slučaj, pratite ove opšte korake za promenu NS zapisa.

 2. E-pošta i druge usluge će biti podešene

Korak 4: Upravljanje uređajima i rad sa datotekama

1. Na stranici Zaštita poslovnih datoteka na mobilnim uređajima podesite postavke Zaštitite poslovne datoteke kada je uređaj izgubljen ili ukraden i Kontrolišite način na koji će korisnici pristupati Office datotekama na mobilnim uređajima na Uključeno. Možete da pristupite svim podpostavkama tako što ćete kliknuti na ševron pored svake postavke.

Sve poslovne datoteke licenciranih korisnika sada su zaštićene na iOS i Android uređaje, čim instaliraju Office aplikacije (i potvrde verodostojnost pomoću svojih Microsoft 365 Business akreditiva).

Snimak ekrana stranice „Zaštita poslovnih datoteka na mobilnim uređajima“

2. Na stranici Postavite konfiguraciju uređaja u operativnom sistemu Windows 10 podesite postavku Zaštita Windows 10 uređaja na Uključeno.

Možete da pristupite i svim podpostavkama tako što ćete kliknuti na ševron pored svake postavke.

3. Podesite postavku Instalirajte Office na Windows 10 uređajima na Da ako svi korisnici imaju Windows 10 računare i ne postoje Office instalacije ili Office Klikni i pokreni instalacije. Ako to nije slučaj, ovu opciju postavite na Ne. Možete kasnije da automatski instalirate Office iz centra administracije pošto ste pripremili korisničke računare. Uputstva potražite u odeljku Priprema za instalaciju Office klijenta.

Poslovne datoteke licenciranih korisnika na Windows 10 uređajima biće projektovane čim pridruže Windows 10 uređajMicrosoft 365 Business Azure AD domenu ili instaliraju Windows 10 na novom računaru dok istovremeno pridružuju Microsoft 365 Business Azure AD domen.

4. Kliknite na dugme Dalje i završili ste podešavanje.

U ovom koraku ostavite povratne informacije da biste nam pomogli da poboljšamo iskustva korisnika.

Snimak ekrana stranice „Priprema Windows 10 uređaja“

Dodatne bezbednosne postavke

Pored bezbednost i usaglašenost postavku u čarobnjaku za podešavanje, možete podesiti i sledeće dodatne postavke:

 • Podesite zaštitu od Nebezbedni prilozi. Više opcija za zaštitu pretnju (ATP) identifikuje zlonamernog sadržaja i zatim blokira isporuku Nebezbedni prilozi pomaže da se zaštitite od phishing prevara i ransomware zaraze. Da biste aktivirali prilog zaštitu, pogledajte članak Podešavanje smernica za ATP bezbedni priloge.

 • Zaštita okruženje kada korisnici kliknu na zlonamernog veze. ATP ispituje veze u e-pošte u vreme korisnik klikne na njih. Ako je veza nebezbedne, korisnik je upozoreni da ne posetite lokaciju ili biti obavešten da lokacije blokiran. Ovo pomaže u zaštiti prevara na mreži. Možete da definišete smernica za ATP bezbedni veze koja se odnosi na sve ili dodate smernice za određenu e-pošte primaoca.

 • Možete da očuvate sadržaj svih poštanskog sandučeta uključujući izbrisanih stavki postavljanjem celu poštansko sanduče korisnika na parnice, pritisnite i držite. Uputstva potražite u Uključivanje parnice čekanje.

 • Postavite prilagođene smernice za zadržavanje, na primer, da očuvate tokom određenog vremenskog perioda ili trajno brisanje sadržaja na kraju period zadržavanja. Možete da omogućite smernice za zadržavanje prilagođene u hartija od vrednosti i centru za usaglašenost, idite na Upravljanje podataka > zadržavanje, a zatim pratite korake u čarobnjaku. Više informacija potražite u članku Pregled smernica za zadržavanje.

Sledeći koraci

Za korisnike koji imaju licence, sledeći korak je podešavanje uređaja. Pogledajte članke Podešavanje Windows uređaja za Microsoft 365 poslovne korisnike i Podešavanje mobilnih uređaja za Microsoft 365 Business korisnike. Pogledajte članak Upravljanje uslugom Microsoft Business 365 za veze ka temama o tome kako da podesite smernice za zaštitu uređaja i aplikacija i kako da uklonite podatke sa korisničkih uređaja.

Srodne teme

Microsoft 365 Business dokumentacija i resursi
prvi koraci uz Microsoft 365 Business
Upravljanje uslugom Microsoft 365 Business

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×