Podešavanje tekstualnih kolona pomoću vodiča za raspored

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podešavanje tekstualnih kolona pomoću vodiča za raspored je korisno ako radite na publikaciji koja nema unapred dizajnirane tekstualne kolone (na primer, ako kreirate biltena iz početka, a ne od predloška dizajnirane).

U ovom članku

Šta su vodiči za raspored?

Kreiranje kolona i redova pomoću vodiča za raspored

Šta su vodiči za raspored?

Vodiči za raspored uključuju margina, kolona, redova i vođice osnovnih linija. Publisher obezbeđuje i vođice.

Vodiči za raspored

1. Vođice margina

2. Vođice kolona

3. Vođice redova

4. Vođice osnovnih linija

5. Vođice za lenjir

Možete da koristite na vodiči za raspored redova i kolona za organizovanje teksta, slika i drugih objekata u kolone i redove kako bi vaša publikacija dosledan.

Kada koristite vodiča za raspored da biste podesili koordinatnu mrežu na master stranici, pojavljuje se koordinatne mreže na svakoj stranici u publikaciji gde se master stranica koristi. Koordinatne mreže neće prikazivati prilikom štampanja publikacije.

Kreiranje kolona i redova pomoću vodiča za raspored

  1. Izaberite stavke Dizajn stranice > Vođice > Koordinatna mreža i vođice osnovnih linija.

  2. Izaberite karticu Vođice koordinatne mreže .

  3. U okviru Vođice kolonaunesite broj kolona u polju za potvrdu kolone i unesite željenu veličinu razmaka između kolona u okviru Prored .

  4. U okviru Vođice redovaunesite željeni broj redova koje želite u polju za potvrdu Redovi i zatim unesite željenu veličinu razmaka između redova u okviru Prored .

  5. Ako su štampanje publikacije na naporedne stranice, izaberite karticu Vođice margina , a zatim izaberite u polju za potvrdu master stranica u okviru Master stranice.

  6. Kliknite na dugme U redu.

  7. Kreiranje okvira za tekst za kolone tako što ćete kliknuti na dugme Umetni >Nacrtaj okvir za tekst Slika dugmeta i prevući unutar kolona koje definiše vodiča za raspored.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×