Podešavanje skladištenja i deljenja datoteka u usluzi Office 365

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedna od najbolje načine za podešavanje skladištenju i deljenju datoteka za svoje preduzeće je zajedno koristiti OneDrive for Business i lokacije tima. Ovo je savršena ako imate small business sa nekoliko zaposlenih.

Office 365 uključuje osnovni tima lokacije da biste počeli. Možete odmah početi da skladištite datoteke u OneDrive i saradnji na datotekama na lokaciji tima.

Poslednji put ažurirano 7 juna 2018

Gde možete da skladištite dokumente u usluzi Office 365

 • OneDrive je dizajniran za pojedinačne korišćenje povremeno deljenja datoteka.

 • Na lokaciji tima SharePoint je osmišljen za deljenje i saradnja na datotekama redovno. Na lokaciji tima savršena je za skladištenje datoteka koji su deljeni vlasništvo gde nekoliko osoba vlasnik datoteke i možda saradnja na njima. U poslu sa samo nekoliko zaposlenih, možda ćete morati samo jednu lokaciju tima.

OneDrive i tim lokacijama pružaju bilo gde pristup za vas i zaposlenih.

Dijagram načina na koji možete da koristite dva tipa skladišta: OneDrive ili lokacije tima

Ovo su preporuke za šta za skladištenje na svakoj lokaciji kada koristite zajedno OneDrive i lokacije tima:

Lokacija skladišta

Čemu služi

Šta tu da uskladištite

OneDrive

Skladištenje sadržaja u OneDrive je kao skladištenje datoteka na računaru. Niko ne možete lako da pristupite.

Dodatne informacije potražite u članku Šta je to OneDrive for Business?

Poslovne datoteke na kojima nećete sarađivati sa drugim članovima tima ili neće biti neophodno da im oni redovno pristupaju.

SharePoint lokacije tima

Saradnja. Kada kreirate Office 365 grupe (na primer, u Office 365 centru administracije, u programu Outlook ili kreiranjem tima u Microsoft Teams) na lokaciji tima SharePoint se kreira za tu grupu. Slično tome, kada kreirate novu lokaciju tima SharePoint iz SharePoint matičnu stranicu ili novi pregled centra administracije SharePoint , ona se kreira i Office 365 grupu. Više informacija potražite u odeljku Šta je to SharePoint lokaciji tima? i Kreiranje lokacije tima u sistemu SharePoint Online.

Datoteke koje dele vlasništvo. Preporučujemo da odvojeni tim lokacijama za svaku jedinicu rada u vašoj organizaciji. Na primer, da biste zadržali osoblja i finansijskih dokumenata privatne mali timu, kreiranje lokacije odvojene tima.

Napomena: SharePoint ima i drugih tipova lokacija možete da koristite za svoje preduzeće. Komunikacije lokacije u intranetu možete koristiti da biste objavili informacije za široku publiku. I lokacije čvorišta možete da koristite za povezivanje lokacije na intranetu.

Početak korišćenja OneDrive i lokacije tima

Svaka osoba u vašem preduzeću koja je dodeljena dozvola za Office 365 (i SharePoint Online izabrana) dobija OneDrive oblaku skladišta. Možete da uskladištite poslovnu ovde datoteke za pristup sa bilo kog uređaja, a samo su dostupni za tog korisnika. Na primer, oni mogu da skladište nacrt predloga, svoje beleške sa sastanka ili skriptu za demonstraciju idu za izlaganje.

Zaposleni možete deliti OneDrive datoteke i fascikle. Ako je zaposleni odsutni ili napusti preduzeće, drugi mogu da pristupe deljenim datotekama uskladištenim u OneDrive.

Evo kako svake osobe iz vašeg tima mogu da uspostave OneDrive i deljenje datoteka.

Office 365 početni ekran sa izaberite stavku OneDrive

 1. Idite na lokaciju office.com da se prijavite i prijavite se pomoću korisničkog imena i lozinke.

 2. Na matičnoj stranici Office 365 , odaberite stavku OneDrive.

 3. U OneDrive, članovi tima mogu da skladište svoje poslovne datoteke. Možete da delite pojedinačne datoteke ili cele fascikle. Izaberite datoteku ili fasciklu, kliknite desnim tasterom miša, a zatim odaberite stavku deli.

  Deljenje fascikle

 4. Na stranici Pošalji vezu , ostavite podrazumevani izbor svako ko ima veze možete da prikažete i uredite.

  Otkucajte imena ili e-adrese članova tima koji želite da imate pristup u fasciklu i da dodate i opcionalnu poruku.

  Ako želite kopiju e-pošte koja će biti poslata, dodajte e-adresu na listu.

  Delite vezu dijalog koji pokazuje koja prikazuje otkucati i izabrati ime.

 5. Kada završite unošenje koji želite da delite, odaberite stavku Pošalji. E-poruke se odmah šalje osobama koje ste pozvali.

  Delite vezu, koji prikazuje listu imena

 6. Evo kako izgleda e-poštu.

  E-poštu sa vezom za deljenje fascikle "OneDrive"

Office 365 obuhvata osnovni sajt tima sa nekim funkcijama koje vam pomažu da počnete sa radom. Samo osobe iz preduzeća mogu da pristupe ovom internom veb sajtu.

Evo kako da dođete do lokacije tima:

 1. Idite na lokaciju office.com da se prijavite i prijavite se pomoću korisničkog imena i lozinke.

 2. Na početnom ekranu Office 365, odaberite stavku SharePoint , a zatim odaberite stavku veze lokacije tima u navigaciji sa leve strane meniju.

 3. Videćete vaš tim matičnu stranicu. Ova stranica sadrži:

  • Na glavnoj stranici prikazuje tima vesti i aktivnosti, kao što su nove datoteke je dodao ili nedavno uređivati.

  • + Novo dugme da biste dodali elemente na matičnu stranicu, kao što su biblioteke dokumenata, liste ili novu stranicu.

  • U navigaciji sa leve strane meniju da biste došli do druge oblasti na lokaciji tima, kao što su biblioteke dokumenata tima.

Matična stranica lokacije SharePoint Online tima

Uz sajt tima dobijate mesto za skladištenje datoteka kako biste brzo počeli da delite i skladištite datoteke. Ono se zove Biblioteka dokumenata u smislu „biblioteka sa dokumentima“.

Evo koraka da biste dodali datoteke:

 1. Na matičnoj stranici lokacije tima, odaberite stavku dokumenti iz menija navigaciji sa leve strane. To će vas odvesti u biblioteci dokumenata.

  Biblioteka dokumenata tima

 2. Dok je i dalje se prijavite da biste Office 365, otvorite Windows Istraživač datoteka sa trake zadataka ili neke druge lokacije. Posetite lokaciju datoteke koju želite da otpremite na lokaciju tima.

 3. Izaberite datoteke koje želite da otpremite na lokaciju tima, a zatim ih prevucite u biblioteku dokumenata.

  Prevucite datoteku iz radnu površinu fascikle u biblioteci

 4. Kada završite, datoteke će biti uskladištene na lokaciji tima i na računaru.

  Biblioteke lokacije tima sa datotekama

 5. Datoteke možete da izbrišete sa računara. U sledećem koraku, sinhronizujete datoteke na mreži sa radne površine, ćete da biste kreirali novu lokaciju za ove datoteke na vašem računaru.

  Ako treba da otpremite mnogo datoteka ili velike datoteke na lokaciju tima, pročitajte ove savete o otpremanju velikih datoteka ili mnogo datoteka u biblioteku.

  Ako vam je potrebno više prostora za skladištenje, pročitajte članak Promena prostora za skladištenje za pretplatu.

Sada kada imate datoteke na lokaciji tima, možete da ih podesite za sinhronizaciju sa PC ili Mac računaru. Ovaj način, možete da radite na datotekama iz PC ili Mac umesto da koriste Microsoft Edge, Chrome ili drugi pregledač. Takođe je korisno da imate verziju sistema datoteka sinhronizovali na računaru za situacije kada treba da biste došli do datoteke, a niste povezani sa Internetom.

Kada podesite datoteke da biste sinhronizovali sa računarom, kada ste povezani sa Internetom, oni će automatski biti sinhronizovane.

Evo kako da sinhronizujete datoteke na lokaciji tima sa računarom:

 1. Na matičnoj stranici lokacije tima, odaberite stavku dokumenti iz menija navigaciji sa leve strane. To će vas odvesti na vašoj biblioteci dokumenata.

  Savet: Kada sinhronizujete datoteke na lokaciji tima, sinhronizujete biblioteku svaku datoteku na lokaciji, a ne čitavu lokaciju.

  Biblioteka dokumenata tima

 2. Odaberite stavku Sinhronizuj da biste sinhronizovali sve datoteke. Ili potražite određenu fasciklu u koju želite da sinhronizujete.

  Biblioteka dokumenata sa izabranim dugmetom za sinhronizaciju

 3. Ako budete upitani da biste se prebacili aplikacije, odaberite stavku da. OneDrive je proces radi sinhronizacije.

  Prebacivanje između Office 365 aplikacije odziv
 4. Ako zatim Podešavanje usluge OneDrive odziv, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga.

  Ekran za konfigurisanje usluge OneDrive

 5. Ako još uvek niste da sinhronizovali vaše OneDrive, možda ćete videti ovo je u fascikli OneDrive ekran. Proverite putanju u okviru vaše OneDrive fascikli je ovde. Odaberite stavku Promeni lokaciju ako želite da koristite drugi put, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Promena lokalnoj fascikli u ovaj ekran

 6. Datoteke u lokacije tima će se pojaviti u oknu sa leve strane istraživača datoteka u okviru ime vaše organizacije. Datoteke u OneDrive će se pojaviti u okviru „OneDrive – < ime organizacije >”

  Pogledajte šta je sinhronizacija u lokalnoj fascikli

 7. Testirajte sinhronizaciju tako što ćete otvoriti datoteku u fasciklu u tim na vašem računaru. Za promenu, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Najbolje prakse za skladištenje i deljenje datoteka

Evo nekoliko saveta za dobijanje najviše iz OneDrive ili SharePoint lokacije tima.

 • Ekskluzivnog proprietorships: korišćenje OneDrive za skladištenje sopstvenim datotekama i njihovo deljenje sa klijentima u zavisnosti od slučaja.

 • Co-ownerships: obe vlasnici koristite OneDrive i deljenje datoteka i nazad.

 • Preduzeća sa spoljni klijenti i partneri koji je potreban pristup datotekama: kreiranje nove lokacije tima za skladištenje i deljenje dokumenata koje su namenjene za određenog klijenta. Podešavanje lokacije da dozvolite pristup samo tog kupca. Zatim ne morate da brinete taj klijent slučajno dobiće pristup informacijama koje su namenjene za drugog klijenta.

Kada čuvate datoteke u OneDrive je samo da mu pristupi, osim ako ne možete da delite sa drugima. Kada delite datoteke, možete odabrati da biste kreirali vezu koja mogu proslediti ili da delite sa samo određenim osobama. Zasebne fascikle možete da kreirate u OneDrive za različite namene, kao što su javne, lični, ili za pojedinačne projekte. Svakoj fascikli možete deliti sa druga osoba ili grupa ili niko drugi ne uopšte.

Više informacija o deljenju potražite i u članku Deljenje datoteka i fascikli u usluzi OneDrive for Business.

Da biste videli koliko prostora za skladištenje vam je preostala u OneDrive, pogledajte članak Upravljanje OneDrive for Business skladištem.

Iako možete da otpremite gotovo sve tipove datoteka, neka imena datoteke i znakova u imenima datoteka nije dozvoljeno. Dodatne informacije potražite u članku datoteke nevažeće znakove i tipove datoteka u OneDrive for Business.

Sledeći koraci

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×