Podešavanje sinhronizacije direktorijuma za Office 365

Office 365 za upravljanje korisnicima koristi Azure Active Directory, uslugu upravljanja korisničkim identitetima zasnovanu na tehnologiji oblaka. Takođe možete da integrišete lokalni Active Directory sa uslugom Azure AD tako što ćete sinhronizovati lokalno okruženje sa uslugom Office 365. Kad podesite sinhronizaciju, možete da odlučite da se potvrda identiteta korisnika izvršava u okviru usluge Azure AD ili u lokalnom direktorijumu.

Office 365 sinhronizacija direktorijuma

Između lokalne organizacije i usluge Office 365 možete da koristite sinhronizovani identitet ili spoljni identitet. Pomoću sinhronizovanog identiteta, korisnicima upravljate lokalno, a Azure AD vrši njihovu potvrdu identiteta kada koriste istu lozinku u oblaku i lokalno. Ovo predstavlja najčešći scenario za sinhronizaciju direktorijuma. Prolazna potvrda identiteta odnosno spoljni identitet omogućava vam da upravljate korisnicima lokalno, a vaš lokalni direktorijum vrši njihovu potvrdu identiteta. Spoljni identitet zahteva dodatnu konfiguraciju i omogućava korisnicima da se prijave samo jednom. Detalje potražite u članku Razumevanje Office 365 identiteta i usluge Azure Active Directory.

Želite da izvršite nadogradnju sa alatke Windows Azure Active Directory Sync (DirSync) na Povezivanje sa uslugom Azure Active Directory?

Ako trenutno koristite DirSync i želite da izvršite nadogradnju, idite na azure.com da biste pronašli uputstva za nadogradnju.

Preduslovi za Azure AD Connect

Uz Office 365 pretplatu dobijate besplatnu pretplatu na Azure AD. Kada podesite sinhronizaciju direktorijuma, instaliraćete Povezivanje sa uslugom Azure Active Directory na nekom od lokalnih servera.

Za Office 365 ćete morati da:

 • verifikujete lokalni domen (procedura će vas voditi kroz ovo);

 • imate dozvole globalnog administratora za Office 365 zakupac i lokalni Active Directory.

Biće vam potreban sledeći softver za lokalni server na kom instalirate Azure AD Connect:

Operativni sistem servera

Drugi softver

Windows Server 2012 R2

PowerShell se podrazumevano instalira, nije potrebna nikakva radnja.

Net 4.5.1 i novija izdanja u ponudi su putem usluge Windows Update. Uverite se da ste instalirali najnovije ispravke za Windows Server na kontrolnoj tabli.

Windows Server 2008 R2 sa servisnim paketom 1 (SP1) ili Windows Server 2012

Najnovija verzija programa PowerShell dostupna je u paketu Windows Management Framework 4.0. Potražite ga na sajtu Microsoft Download Center.

.Net 4.5.1 i novija izdanja dostupna su na sajtu Microsoft Download Center.

Windows Server 2008

Najnovija podržana verzija programa PowerShell dostupna je u paketu Windows Management Framework 3.0 koji je dostupan na sajtu Microsoft Download Center.

.Net 4.5.1 i novija izdanja dostupna su na sajtu Microsoft Download Center.

Napomena: Ako koristite Azure Active Directory DirSync, maksimalan broj članova grupe za distribuciju koje možete da sinhronizujete iz lokalne usluge Active Directory sa uslugom Azure Active Directory iznosi 15.000. Za Azure AD Connect, taj broj je 50.000.

Da biste pažljivije pregledali zahteve za hardver, softver, nalog i dozvole, zahteve za SSL certifikat i ograničenja objekta za Azure AD Connect, pročitajte članak Preduslovi za Azure Active Directory Connect.

Takođe, možete pregledati istoriju izdanja verzija usluge Azure AD Connect da biste videli šta je uključeno i ispravljeno u svakom izdanju.

Podešavanje sinhronizacije direktorijuma

 1. Prijavite se u Office 365 administrativni centar i odaberite stavke Korisnici > Aktivni korisnici u levom oknu za navigaciju.

 2. U Office 365 administrativni centar, na stranici Aktivni korisnici odaberite stavke Još > Sinhronizacija direktorijuma.

  U meniju „Još“ odaberite stavku „Sinhronizacija direktorijuma“
 3. Na stranici Da li vam sinhronizacija direktorijuma odgovara? prva dva izbora, 1-10 i 11-50, dovode do pojave poruke „Na osnovu veličine vaše organizacije, preporučujemo da kreirate korisnike i upravljate njima u oblaku. Korišćenje sinhronizacije direktorijuma učiniće podešavanje složenijim. Idite na stavku „Aktivni korisnici“ da biste dodali korisnike.“

  Međutim, možete nastaviti sa podešavanjem sinhronizacije direktorijuma tako što ćete na dnu stranice odabrati stavku Nastavi ovde.

  Ako izabere druge dve opcije, 51-250 odnosno 251 ili više, podešavanje sinhronizacije će preporučiti sinhronizaciju direktorijuma. Kliknite na dugme Dalje da biste nastavili.

  Odaberite „Dalje“ da biste nastavili sa podešavanjem sinhronizacije direktorijuma
 4. Na stranici Sinhronizacija lokalnog direktorijuma sa oblakom pročitajte podatke i, ukoliko vam budu bile potrebne dodatne informacije, kliknite na vezu „Saznajte više“ koja vodi do članka: Priprema za obezbeđivanje korisnika putem sinhronizacije direktorijuma u usluzi Office 365, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Na stranici Hajde da proverimo direktorijum pregledajte zahteve za automatsku proveru direktorijuma. Ako ispunjavate zahteve, odaberite stavke Dalje > Započni skeniranje. Ako ne ispunjavate zahteve, možete ipak nastaviti tako što ćete odabrati stavku Nastavi ručno.

  Odaberite „Dalje“ ili nastavite ručno na stranici „Hajde da proverimo direktorijum“
 6. Ako izaberete da skenirate direktorijume, odaberite stavku Započni skeniranje na stranici Procena podešavanja sinhronizacije direktorijuma.

  Pratite uputstva da biste preuzeli i pokrenuli skeniranje.

 7. Kada se skeniranje dovrši, vratite se u čarobnjak za podešavanje i kliknite na dugme Dalje da biste videli rezultate skeniranja.

 8. Verifikujte domene prema uputstvima na stranici Verifikacija vlasništva nad domenima. Detaljna uputstva potražite u članku Kreiranje DNS zapisa za Office 365 prilikom upravljanja DNS zapisima.

  Važno: Kada dodate TXT zapis da biste potvrdili da ste vlasnik domena, nemojte preći na sledeći korak čarobnjaka za dodavanje korisnika u domene. Sinhronizacija direktorijuma će dodati korisnike za vas.

  Vratite se na stranicu Office 365 podešavanje i odaberite stavku Osveži

  Nakon što potvrdite domene, odaberite „Osveži“
 9. Na stranici Domeni su spremni kliknite na dugme Dalje.

 10. Na stranici Čišćenje okruženja opcionalno pratite uputstva da biste preuzeli IDFix kako biste proverili Active Directory. Kliknite na dugme Dalje da biste nastavili.

 11. Na stranici Pokretanje usluge Azure Active Directory Connect odaberite stavku Preuzmi da biste instalirali Azure AD Connect čarobnjak.

  Napomena: U ovom trenutku bićete u Azure AD Connect čarobnjaku. Proverite da li ste u veb pregledaču ostavili otvorenu poslednju stranicu čarobnjaka za sinhronizaciju direktorijuma na kojoj ste bili, tako da se možete na nju vratiti kad se izvrše Azure AD Connect koraci.

  Kada se Azure AD Connect čarobnjak instalira, automatski će se otvoriti. Možete i da ga otvorite sa računara, koji predstavlja podrazumevanu lokaciju za instaliranje. Pratite uputstva u čarobnjaku u zavisnosti od scenarija:

 12. Kada Azure AD Connect čarobnjak završi sa radom, vratite se u čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 i sledite uputstva na stranici Provera da li je sinhronizacija radila na očekivani način. Kliknite na dugme Dalje da biste nastavili.

 13. Pročitajte uputstva na stranici Aktivacija korisnika, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 14. Odaberite stavku Završi na stranici Sve je podešeno.

Dodela licenci sinhronizovanim korisnicima

Završavanje podešavanja domena

Takođe pogledajte

Prikaz statusa sinhronizacije direktorijuma u usluzi Office 365

Rešavanje problema sa sinhronizacijom direktorijuma za Office 365

Isključivanje sinhronizacije direktorijuma za Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×