Podešavanje predloška obrasca za otkrivanje stanja veze obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako dizajnirate predložak obrasca čiji se obrasci se oslanjaju na mrežnu vezu na obrade ili vraćanja podataka, a vi ste upoznati sa pisanjem skripti, možete da napišete skriptu koja otkriva stanja veze mreže obrazaca koji su zasnovani na predlošku obrasca. Ovaj scenario možete da koristite da biste podesili Microsoft Office InfoPath proverite ako novi obrazac povezan sa mrežom i ako obrazac se možete povezati sa spoljnim izvorom podataka pre nego što obrazac šalje upit u spoljnom izvoru podataka. Ovaj članak pruža Microsoft JScript i primeri Visual Basic Scripting Edition (VBScript) za određivanje ako obrasce zasnovane na predlošku obrasca povezani sa mrežom i ako tim obrascima mogu da se povežete sa spoljnim izvorom podataka.

U ovom članku

Pregled

Primer programskog jezika JScript

VBScript primer

Korišćenje primera skripte u predlošku obrasca

Pregled

Da biste utvrdili stanje mrežne veze obrazac zasnovan na predlošku obrasca, možete da koristite svojstvo MachineOnlineState objekta aplikacija . Zatim možete da koristite metod IsDestinationReachable objekta isti aplikacija da biste utvrdili da li obrazac može da pronađe u spoljnom izvoru podataka. Svojstvo MachineOnlineState sadrži vrednost koja predstavlja stanja veze obrasca. Ovo svojstvo može imati sledeće vrednosti:

Vrednost

Opis

0

Računar nije povezan sa mrežom. Svojstvo može imati ovu vrednost ako je računar povezan sa mrežom ili ako je mrežna kartica na računar je onemogućen.

1

Je računar povezan sa mrežom. Ako je računar povezan sa mrežom pomoću mrežnog kabla, ova vrednost ukazuje na računaru na mreži. Ako računar ima karticu bežičnoj mreži zaposlenih, ovu vrednost ukazuje na to da li ona funkcioniše na bežičnoj mreži karticu. Međutim, računar može biti povezan sa bežičnoj mreži.

2

Je računar povezan sa mrežom, ali Windows Internet Explorer je konfigurisan za rad van mreže. Kada Internet Explorer je konfigurisan za rad van mreže, podatke za povezivanje sa bazom podataka ili Veb usluga možda neće raditi ispravno.

Nakon što ste utvrdili da korisnikov računar povezan sa mrežom, možete da koristite metod IsDestinationReachable da biste utvrdili ako obrazac mogli da komuniciraju sa spoljnim izvorom podataka. Ovaj metod uzima Uniform Resource Locator (URL) ili Uniform Resource Name (URN) od spoljnog izvora podataka kao parametar i vraća jedan od sledećih Bulovih vrednosti:

Vrednost TRUE    Obrazac je pronašao spoljni izvor podataka na mreži.

Vrednost FALSE    Obrazac možete da pronađete u spoljnom izvoru podataka. Spoljni izvor podataka van mreže ili možda na mreži, ali neće biti dostupna.

Skripta primerima u ovom članku utvrđuju samo ako je obrazac povezan sa mrežom. U ovom članku, skripta primeri koriste kada korisnik prvi put otvori obrazac. Međutim, možete da koristite ovaj scenario svaki put kada želite da biste proverili mrežnu vezu pre izvršavanja radnje. Na primer, možete da koristite ovaj scenario kada korisnik klikne na određeno dugme u obrascu da biste utvrdili da li se mrežna veza sa spoljnim izvorom podataka. Bez obzira na to kada odaberete da koristite ovaj scenario, možete da dodate skripte koji izvršava radnju, na osnovu da li je obrazac povezan sa mrežom ili ne. Na primer, ako računar radi van mreže ili možete da se povežete sa spoljnim izvorom podataka, možete da imate InfoPath da biste prikazali poruku upozorenja za korisnika koji ukazuje na to da u spoljnom izvoru podataka nije dostupan. Možete da prilagodite poruku upozorenja za obaveštavanje korisnika šta da radite ako spoljni izvor podataka je nedostupna. Na primer, govorite da pokušajte kasnije popunjavanje obrasca ili korisnik kontakt njihove usluge podrške.

Vrh stranice

Primer programskog jezika JScript

var machineState = Application.MachineOnlineState;
var displayMessage = machineState;
switch(machineState)
{
case 0:
{
displayMessage = "The computer is not connected to a network.";
break;
}
case 1:
{
if (!Application.IsDestinationReachable("http://example"))
{
displayMessage = "The computer is connected to a network, "
+ "but the external data source is not "
+ "available. Contact the data source "
+ "administrator for more information.";
}
else
{
displayMessage = "The computer is connected to a network.";
}
break;
}
case 2:
{
displayMessage = "The computer is connected to a network, but "
+ "Internet Explorer is in offline mode. Some "
+ "data connections may not work until you "
+ "set Internet Explorer to online mode. To "
+ "switch to online mode, on the File menu in "
+ "Internet Explorer, click Work Offline.";
break;
}
default:
{
displayMessage = "An unknown error occurred: Error: "
+ machineState;
}
}
XDocument.UI.Alert(displayMessage);

Vrh stranice

VBScript primer

Dim machineState, displayMessage, returnValue
machineState = Application.MachineOnlineState
displayMessage = machineState
returnValue = False
Select Case machineState
Case 0
displayMessage = "The computer is not connected to a network."
Case 1
returnValue = Application.IsDestinationReachable("http://example")
If returnValue = False Then
displayMessage = "The computer is connected to a network, but "
displayMessage = displayMessage + "the external data source is "
displayMessage = displayMessage + "not available. Contact the "
displayMessage = displayMessage + "data source administrator "
displayMessage = displayMessage + "for more information."
Else
displayMessage = "The computer is connected to a network."
End If
Case 2
displayMessage = "The computer is connected to a network, but "
displayMessage = displayMessage + "Internet Explorer is in "
displayMessage = displayMessage + "offline mode. Some data "
displayMessage = displayMessage + "connections may not work "
displayMessage = displayMessage + "until you set Internet "
displayMessage = displayMessage + "Explorer to online mode. "
displayMessage = displayMessage + "To switch to online mode, "
displayMessage = displayMessage + "on the File menu in "
displayMessage = displayMessage + "Internet Explorer, click "
displayMessage = displayMessage + "Work Offline."
Case Else
displayMessage = "An unknown error occurred: Error: "
displayMessage = displayMessage + machineState + "."
End Select
XDocument.UI.Alert(displayMessage)

Vrh stranice

Korišćenje primera skripte u predlošku obrasca

Ako želite da testirate primer skripte pre nego što ga koristite u predlošku obrasca, možete da koristite sledeću proceduru da biste kreirali prazan predložak obrasca, a zatim kopirajte jedan od primera skripte iz ovog članka OnLoad događaju. Skripta u događaju OnLoad se pokreće svaki put kada se kreira novi obrazac zasnovan na predlošku obrasca. Zatim možete da pregledate predložak obrasca da biste testirali primer skripte uz računar povezan sa mrežom, povezan sa mrežom ili povezani sa mrežom, ali sa programom Internet Explorer podešen na režim rada van mreže.

 1. Jedan od primera skripte navedene ranije u ovoj temi kopirajte i nalepite ga u uređivaču teksta, kao što je Microsoft Notepad.

  Napomena: Kopiranje primera skripte u uređivač teksta pre nego što ga dodate u predložak obrasca sprečava Hypertext Markup Language (HTML) koja se pojavljuje u scenariju oznaka za oblikovanje.

 2. U programu InfoPath, u meniju datoteka izaberite stavku dizajn predloška obrasca.

 3. U okviru Dizajniraj novi, u dijalogu Dizajniranje predloška obrasca kliknite na Predložak obrasca, kliknite na prazani zatim kliknite na dugme u redu.

 4. Podrazumevano, nove predložaka obrazaca konfigurisani tako da koriste JScript kao skript jezika. Da biste koristili VBScript kao jezik za izvršavanje skripti, promenite skript jezika predloška obrasca.

  Kako?

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. Na listi kategorija izaberite stavku programiranje.

  3. Na listi jezik kôd predloška obrasca u okviru programskog jezika, kliknite na dugme VBScript, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. U meniju Alatke , postavite pokazivač programiranjei zatim kliknite na dugme Događaj pri učitavanju. Microsoft Script Editor pokreće se sa kursorom na događaju OnLoad .

 6. U događaju OnLoad u programu Microsoft Script Editor zamenite // Write your code here (JScript) ili ' Write your code here (VBScript) tekst u primeru skriptu koju ste kopirali u uređivač teksta.

 7. Izmenite primer skripte kako bi odgovarala okruženju. Na primer, možete da izmenite poruke i promenite http://example u URL adresi ili URN spoljnog izvora podataka.

 8. U Microsoft Script Editor, u meniju datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

 9. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×