Podešavanje preciznosti zaokruživanja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Često možete sprečiti plutajućih tačku zaokruživanja grešaka sa uticaja rad tako što ćete postaviti opciju preciznost kao što je prikazano pre nego što primenite format broja sa podacima. Ova opcija nameće vrednost svakog broja u radnom listu u preciznosti koji se prikazuje na radnom listu.

Napomena: Pomoću opcije " preciznost kao što je prikazano " mogu da sadrže kumulativne izračunavanja efekte koje možete napraviti u sve netačne tokom vremena. Koristite ovu opciju samo ako ste sigurni da prikazuje preciznost zadržati tačnost podataka.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije.

  U Excel 2007: kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

 2. Izaberite stavku Više opcija, u okviru kada se vrši izračunavanje u ovoj radnoj svesci, potvrdite izbor u polju za potvrdu Postavi preciznost kao što je prikazana i zatim kliknite na dugme u redu.

 3. Kliknite na dugme U redu.

 4. U radnom listu izaberite ćelije koje želite da oblikujete.

 5. Na kartici Početak kliknite na Pokretač dijaloga Slika dugmeta pored naziva grupe broj.

  Slika glavne trake programa Excel

 6. U polju kategorija izaberite stavku broj.

 7. U polje Broj decimala unesite broj decimalnih mesta koji želite da prikažete.

Savet: Da biste umanjili svi efekti plutajućih tačku aritmetički skladišta tolerancijom, možete da koristite funkcije ROUND za Zaokruživanje brojeva na broj decimalnih mesta koji je potreban za računanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×