Podešavanje postavki nadzora za kolekciju lokacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite funkciju nadzora od Microsoft SharePoint Server 2010 da biste pratili korisnike koji su izvršili koje radnje na lokacijama, tipove sadržaja, liste, biblioteke, stavke liste i biblioteke datoteke kolekcija lokacija. Znate ko je uradio ukoliko je važno za mnoge zahteve posla, kao što su upravljanje zapisima i usaglašenosti sa propisima informacije.

Kao administrator kolekcije lokacija možete preuzeti istoriju radnji koje je preduzeo određeni korisnik i isto tako možete preuzeti istoriju radnji koje su preduzete tokom određenog opsega datuma. Na primer, možete utvrditi koji korisnici su uređivali određeni dokument i kada.

Sledi stranici Konfigurisanje postavki nadzora. Upravljanje veličinom datoteka za evidenciju nadzora u odeljku Skraćivanje evidencije nadzora i navedite koje događaja za nadzor u odeljcima Dokumenti i stavke i liste, biblioteke i lokacije .

Stranica „Konfigurisanje postavki nadzora“

Događaji koje izaberete da nadzirete se čuvaju u izveštaji o nadzoru koji su zasnovani na Microsoft Excel 2010 i su dostupne sa stranice "Izveštaji o nadzoru". Takođe možete da kreirate prilagođeni izveštaj koji sadrži nekoliko ovih događaja za opseg navedenog datuma, unutar određene oblasti u kolekciji lokacija, ili filtriranih do pojedinačnog korisnika. Ne možete da izmenite događaje kada budu prijavljeni, ali Administratori kolekcije lokacija možete da izbrišete stavke iz datoteka za evidenciju nadzora i konfigurisanje automatskog skraćivanja podataka evidencije nadzora.

Informacije o nadzoru događaja

Datoteka za evidenciju nadzora će sačuvati sledeće informacije o događajima koji su izabrani za nadzor:

 • Lokacija sa koje je događaj potekao

 • ID stavke, tip, ime i lokacija

 • Korisnički ID koji je povezan sa događajem

 • Tip događaja, datum, vreme i izvor

 • Radnja izvršena na stavci

Sledi primer podataka u izveštaju evidencije nadzora brisanja. Pomoću ovog izveštaja možete utvrditi ko je izbrisao ili vratio u prethodno stanje podatke u celoj kolekciji lokacija. Funkcije programa Excel možete koristiti za filtriranje, sortiranje i analiziranje podataka.

Podaci o izveštaju nadzora brisanja

Napomena: Nadzor obezbeđuje informacije o tome kada je stavka promenjena, ali ne detalje šta se promenilo. Stoga, to bi trebalo da se smatra kreiranje verzija dokumenta ili rezervne kopije alatku.

Skraćivanje evidencija nadzora

Kada izaberete događaj koji će biti podvrgnut nadzoru za kolekciju lokacija, kao što je brisanje i vraćanje podataka u prethodno stanje, svaka stavka u kolekciji lokacija će biti podvrgnuta nadzoru svaki put kada se taj događaj bude odvijao. To može da izazove kreiranje velikog broja događaja nadzora, kreirajući veliku evidenciju nadzora. Ovo bi moglo popuniti čvrsti disk, uticati na performanse i druge aspekte kolekcije lokacija.

Važno:  Da biste sprečili da evidencija nadzora popuni čvrsti disk i potencijalno smanji performanse kolekcije lokacija, preporučujemo da omogućite skraćivanje evidencije nadzora za kolekcije lokacija sa opsežnim nadzorom.

Da biste upravljali veličinom evidencije nadzora možete je konfigurisati da se automatski skrati i opcionalno arhivirati trenutne podatke o evidenciji nadzora u biblioteci dokumenata pre skraćivanja podataka. Administrator servera konfiguriše raspored za skraćivanje evidencije nadzora u centralnoj administraciji. Podrazumevana vrednost je kraj meseca.

Konfigurisanje skraćivanja evidencije nadzora

 1. U meniju Radnje na lokaciji meni Meni „Radnje na lokaciji“ , izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Ako se ne nalazite u korenu kolekcija lokacija, u okviru Administracija kolekcije lokacija kliknite na vezu Idi na postavke lokacije najvišeg nivoa.

  Napomena:  Odeljak „Administracija kolekcije lokacija“ neće biti dostupan ako nemate potrebne dozvole.

 3. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Postavke nadzora kolekcije lokacija.

 4. Na stranici „Postavke nadzora kolekcije lokacija“, u odeljku Skraćivanje evidencije nadzora postavite stavku Želite li da automatski skratite evidenciju nadzora za ovu lokaciju? na vrednost Da.

 5. Opcionalno navedite broj dana podataka evidencije nadzora za zadržavanje.

  Napomena: Preporučujemo da ne postavite ovu opciju ukoliko poslovnih potreba odredili drugačije. Ako ova opcija nije postavljena koristiće farme postavka, koja je na kraj meseca podrazumevano. Poslovne potrebe može biti da je vaša organizacija ima uslov za održavanje vaše za evidenciju nadzora u formatu koji nisu postigli za različite vremenski period. Format postignuti je izveštaja evidencije nadzora.

 6. Opcionalno navedite biblioteku dokumenta da biste sačuvali izveštaje o nadzoru pre skraćivanja evidencije nadzora. Pošto je evidencija nadzora skraćena, postavite ovu opciju ako vam je potreban pristup podacima evidencije nadzora koristeći izveštaje za evidenciju nadzora.

Vrh stranice

Konfigurisanje događaja za nadzor

 1. U meniju Radnje na lokaciji meni Meni „Radnje na lokaciji“ , izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Ako se ne nalazite u korenu kolekcija lokacija, u okviru Administracija kolekcije lokacija kliknite na vezu Idi na postavke lokacije najvišeg nivoa.

  Napomena:  Odeljak „Administracija kolekcije lokacija“ neće biti dostupan ako nemate potrebne dozvole.

 3. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Postavke nadzora kolekcije lokacija.

 4. Na stranici „Konfigurisanje postavki nadzora“ u odeljcima Dokumenti i stavke i Lista, biblioteke i lokacija izaberite događaje koje želite da nadzirete, a zatim kliknite na dugme U redu.

Koje ćete događaje nadzirati zavisi od vaših potreba za nadzorom. Na primer, usaglašenost sa propisima obično ima određene zahteve koji će odrediti koje događaje treba nadzirati. Preporučujemo da nadzirete samo događaje koji su potrebni za ispunjavanje vaših potreba. Dodatno nepotrebno nadziranje se može odraziti na performanse i druge aspekte kolekcije lokacija.

Važno: 

 • Ako koristite SharePoint Online za Microsoft Office 365 za preduzeća, nadzor za Otvaranje ili preuzimanje dokumenata, Prikazivanje stavki na listama, ili prikazivanje svojstava stavke nije dostupna zbog prostora za skladištenje i performanse zabrinutosti.

 • Preporučujemo da izaberete samo Otvaranje ili preuzimanje dokumenata, Prikazivanje stavki na listama, ili prikazivanje svojstava stavke za SharePoint Server 2010 lokacije kada je neophodno. Ova opcija je verovatno da biste generisali veliki broj događaja koji će potencijalno degradirajuжe performanse i druge aspekte kolekciji lokacija.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×