Podešavanje postavki nadzora za kolekciju lokacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcija nadzora sistema SharePoint Server ili SharePoint Online vam dozvoljava da pratite radnje korisnika na na lokaciji tipove sadržaja, liste, biblioteke, stavke liste i biblioteke datoteke u okviru kolekcije lokacija. Znate ko je uradio ukoliko je važno za mnoge zahteve posla, kao što su upravljanje zapisima i usaglašenosti sa propisima informacije.

Napomena: Stranica, kao što su .aspx, nisu smatra dokumentima tako da oni mogu biti nadgledani u SharePoint Server 2016.

SharePoint Online

Kolekcije lokacija nadzora postavke ekrana

SharePoint Server

Konfigurisanje postavki nadzora u dijalogu "Postavke lokacije"

Možete da upravljate veličine datoteka za evidenciju nadzora u odeljku Skraćivanje evidencije nadzora i navedite koje događaja za nadzor u odeljcima Dokumenti i stavke i liste, biblioteke i lokacije . Takođe možete navesti maksimalni broj dana koji će se zadržati stavki. Podrazumevano, na kraju meseca uklanjaju se sve stavke.

Napomena:  Kada više korisnika zajedno uređuju dokument, može biti teško protumačiti nadgledanje događaja većeg broja autora ili urednika. Razmotrite ograničavanje dozvole za uređivanje na minimalan broj korisnika ako vas ovo brine.

Kao administrator kolekcije lokacija možete preuzeti istoriju radnji koje je preduzeo određeni korisnik i isto tako možete preuzeti istoriju radnji koje su preduzete tokom određenog opsega datuma. Na primer, možete utvrditi koji korisnici su uređivali određeni dokument i kada.

 1. Kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Ako se ne nalazite u korenu kolekcija lokacija, u okviru Administracija kolekcije lokacijaizaberite stavku Idi u postavke glavne lokacije.

  Napomena:  Odeljak „Administracija kolekcije lokacija“ neće biti dostupan ako nemate potrebne dozvole.

 3. Na stranici "Postavke lokacije", u okviru Administracija kolekcije lokacijaizaberite stavku postavke nadzora za kolekciju lokacija.

  Postavke nadzora kolekcije lokacija izabran u dijalogu postavke lokacije.
 4. Na stranici "Konfigurisanje postavki nadzora", u odeljku skraćivanje evidencije nadzorapostavite automatski skratite evidenciju nadzora za ovu lokaciju? na da.

  Napomena: Za SharePoint Online, automatski skratite evidenciju nadzora za ovu lokaciju? postavljeno na da podrazumevano. Ovo nije moguće promeniti od strane administratora.

 5. Opcionalno Navedite broj dana podataka evidencije nadzora za zadržavanje. SharePoint Online ima opseg od 1 do 90 dana, SharePoint Server nema ograničenje.

  Napomena: Podrazumevana postavka za zadržavanje podataka evidencije nadzora je nula dana. To znači da ako ne navedete period zadržavanja različite, sve stavke evidencije nadzora se brišu na kraju meseca. Možete da promenite ovu postavku da biste zadržali stavke evidencije nadzora za dužeg vremenskog perioda. Na primer ako navedete 30 dana, a zatim nadzora podataka evidencije koja je kreirana u mesecu septembra nije moguće izbrisati do kraja oktobra. Za zadržavanje podataka evidencije nadzora, možete da ga da sačuvate izveštaj evidencije nadzora pre nego što je datoteka za evidenciju nadzora skrati.

 6. Takođe možete navesti biblioteke dokumenata da biste sačuvali evidenciju nadzora izveštava pre nego što je datoteka za evidenciju nadzora skrati. Podesite ovu opciju ako vam je potreban pristup da nadzirete podataka evidencije, koristite izveštaje evidencije nadzora, nakon što datoteka za evidenciju nadzora ima su odsečene.

 7. Kliknite na dugme U redu.

 1. Izaberite stavku postavke > Postavke lokacije.

 2. Ako se ne nalazite u korenu kolekcija lokacija, u okviru Administracija kolekcije lokacijaizaberite stavku Idi u postavke glavne lokacije.

  Napomena:  Odeljak „Administracija kolekcije lokacija“ neće biti dostupan ako nemate potrebne dozvole.

 3. Na stranici "Postavke lokacije", u okviru Administracija kolekcije lokacijaizaberite stavku postavke nadzora za kolekciju lokacija.

  Postavke nadzora kolekcije lokacija izabran u dijalogu postavke lokacije.
 4. Na stranici "Konfigurisanje postavki nadzora" u dokumentima i stavkama i liste, biblioteke i lokacija odeljaka, izaberite događaje koje želite da nadzirete, a zatim izaberite u redu.

Izbor događaja koje ćete nadzirati zavisi od vaših potreba za nadzorom. Na primer, usaglašenost sa propisima obično ima određene zahteve koji određuju događaje koje treba nadzirati. Preporučujemo da nadzirete samo događaje neophodne da biste ispunili svoje potrebe. Dodatno nepotrebno nadziranje može negativno uticati na performanse i druge aspekte kolekcije ili kolekcija lokacija.

Napomene: 

 • Za SharePoint Online, Otvaranje ili preuzimanje dokumenata, Prikazivanje stavki na listama, ili prikazivanje svojstava stavke događaj nije dostupan.

 • Za SharePoint Server 2013, preporučujemo da izaberete samo događaj Otvaranje ili preuzimanje dokumenata, Prikazivanje stavki na listama, ili prikazivanje svojstava stavke kada je neophodno. Ova opcija je verovatno da biste generisali veliki broj događaja koji će potencijalno umanji na performanse i druge aspekte vaše kolekcije lokacija.

Događaji koje birate za nadziranje beleže se u izveštajima o nadzoru koji su zasnovani na programu Microsoft SharePoint Server 2013 i dostupni sa stranice „Izveštaji o nadzoru“. Takođe možete kreirati prilagođeni izveštaj koji uključuje određeni broj ovih događaja izvan navedenog opsega datuma, u okviru određene oblasti kolekcije lokacija ili filtriranih za pojedinačnog korisnika. Događaje ne možete izmeniti pošto su evidentirani, ali administratori kolekcije lokacija mogu izbrisati stavke iz evidencije nadzora i konfigurisati automatsko skraćivanje podataka evidencije nadzora.

Datoteka za evidenciju nadzora će sačuvati sledeće informacije o događajima koji su izabrani za nadzor:

 • Lokacija sa koje je događaj potekao

 • ID stavke, tip, ime i lokacija

 • Korisnički ID koji je povezan sa događajem

 • Tip događaja, datum, vreme i izvor

 • Radnja izvršena na stavci

Sledi primer podataka u izveštaju evidencije nadzora brisanja. Pomoću ovog izveštaja možete utvrditi ko je izbrisao ili vratio u prethodno stanje podatke u celoj kolekciji lokacija. Funkcije programa Excel možete koristiti za filtriranje, sortiranje i analiziranje podataka.

Podaci o izveštaju nadzora brisanja

Kada izaberete događaj koji će biti podvrgnut nadzoru za kolekciju lokacija, kao što je brisanje i vraćanje podataka u prethodno stanje, svaka stavka u kolekciji lokacija će biti podvrgnuta nadzoru svaki put kada se taj događaj bude odvijao. To može da izazove kreiranje velikog broja događaja nadzora, kreirajući veliku evidenciju nadzora. Ovo bi moglo popuniti čvrsti disk, uticati na performanse i druge aspekte kolekcije lokacija.

Važno:  Da biste sprečili da evidencija nadzora popuni čvrsti disk i potencijalno smanji performanse kolekcije lokacija, preporučujemo da omogućite skraćivanje evidencije nadzora za kolekcije lokacija sa opsežnim nadzorom.

Da biste upravljali veličinom izveštaja o evidenciji nadzora, možete ga konfigurisati da se automatski skraćuje i opcionalno arhivirati trenutne podatke o evidenciji nadzora u biblioteci dokumenata pre skraćivanja podataka. Administrator servera konfiguriše raspored skraćivanja evidencije nadzora u centralnoj administraciji. Podrazumevano vreme je kraj meseca.

Da biste prikazali izveštaj evidencije nadzora:

 1. Kliknite na dugme postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  Napomena:  Odeljak „Administracija kolekcije lokacija“ neće biti dostupan ako nemate neophodne dozvole, na primer da ste član podrazumevane administratorske grupe kolekcije lokacija.

 2. Izaberite stavku Izveštaji evidencije nadzora u odeljku Administracija kolekcije lokacija .

 3. Izaberite izveštaj koji želite, kao što su Brisanje na stranici "prikaz izveštaja nadzora".

 4. Otkucajte URL adresu ili Pregledanje biblioteku gde želite da sačuvate izveštaj i kliknite na dugme u redu.

 5. Na stranici "operacija je uspešno dovršena", izaberite stavku kliknite ovde da biste prikazali ovaj izveštaj. Ako dobijete grešku, možda evidencija nadzora nije omogućeno "ili" bilo nema podataka za prikaz.

  Napomene: 

  • Najmanje Excel na verziju 2013 mora biti instaliran da biste prikazali izveštaje evidencije nadzora tako što ćete izabrati stavku kliknite ovde da biste prikazali ovaj izveštaj.

  • Druga mogućnost je da, ako otvaranje dokumenata u pregledaču je omogućena za biblioteku, idite u biblioteku u kojoj ste sačuvali izveštaja evidencije nadzora, postavite pokazivač na stavku izveštaja evidencije nadzora, kliknite na strelicu nadole, a zatim kliknite na dugme Prikaži u pregledaču.

Možete koristiti standardne Excel funkcije da biste suzili izveštaje na informacije koje želite. Neki načini na koje možete analizirati i prikazati podatke evidencije uključuju:

 • Filtriranje izveštaja evidencije nadzora za određenu lokaciju.

 • Filtriranje izveštaja evidencije nadzora za određeni opseg datuma.

 • Sortiranje izveštaja evidencije nadzora.

 • Utvrđivanje ko je ažurirao sadržaj.

 • Utvrđivanje koji sadržaj je izbrisan, a nije vraćen u prvobitno stanje.

 • Prikazivanje promena u dozvolama na stavci.

Slušamo vas

Ažurirani jul 19 2017

Ovaj članak je korisno? On nedostaje sadržaj? Ako je tako, recite nam šta mislite ili nedostaju na dnu ove stranice. Priložite svoju verziju SharePoint, OS, i pregledača. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Srodne teme

Prikazivanje izveštaja evidencije nadzora

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×