Podešavanje postavki nadzora za kolekciju lokacija

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcija nadzora sistema SharePoint Server ili SharePoint Online vam dozvoljava da pratite radnje korisnika na na lokaciji tipove sadržaja, liste, biblioteke, stavke liste i biblioteke datoteke u okviru kolekcije lokacija. Podaci o tome ko je šta uradio i sa kojim informacijama ključni su za mnoge poslovne zahteve, kao što je usaglašenost sa propisima i upravljanje zapisima.

Napomena: Stranica, kao što su .aspx, nisu smatra dokumentima tako da su ne mogu biti nadgledani u SharePoint serveri 2019 ili 2016.

SharePoint Online i SharePoint Server 2019

Kolekcije lokacija nadzora postavke ekrana

SharePoint serveri 2016 i 2013

Konfigurisanje postavki nadzora u dijalogu "Postavke lokacije"

Možete da upravljate veličine datoteka za evidenciju nadzora u odeljku Skraćivanje evidencije nadzora i navedite koje događaja za nadzor u odeljcima Dokumenti i stavke i liste, biblioteke i lokacije . Možete da navedete i maksimalan broj dana za zadržavanje stavki. Stavke se podrazumevano uklanjaju krajem meseca.

Napomena: Kada više korisnika zajedno uređuju dokument, može biti teško protumačiti nadgledanje događaja većeg broja autora ili urednika. Razmotrite ograničavanje dozvole za uređivanje na minimalan broj korisnika ako vas ovo brine.

Kao administrator kolekcije lokacija možete preuzeti istoriju radnji koje je preduzeo određeni korisnik i isto tako možete preuzeti istoriju radnji koje su preduzete tokom određenog opsega datuma. Na primer, možete utvrditi koji korisnici su uređivali određeni dokument i kada.

 1. Kliknite na dugme Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije. Ako ne vidite Postavke lokacije, izaberite stavku informacije o lokaciji , a zatim kliknite na dugme Prikaži sve postavke lokacije. Neke stranice će možda zahtevati da biste izabrali sadržaj lokacije, a zatim Postavke lokacije.

 2. Ako se ne nalazite na osnovnom nivou kolekcije lokacija, u odeljku Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Idi na postavke lokacije najvišeg nivoa.

  Napomena:  Odeljak „Administracija kolekcije lokacija“ neće biti dostupan ako nemate potrebne dozvole.

 3. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Postavke nadzora kolekcije lokacija.

  Postavke nadzora kolekcije lokacija izabran u dijalogu postavke lokacije.
 4. Na stranici „Postavke nadzora kolekcije lokacija“, u odeljku Skraćivanje evidencije nadzora postavite stavku Želite li da automatski skratite evidenciju nadzora za ovu lokaciju? na vrednost Da.

  Napomena: Za SharePoint Online, automatski skratite evidenciju nadzora za ovu lokaciju? postavljeno na da podrazumevano. Ovo nije moguće promeniti od strane administratora.

 5. Opcionalno navedite broj dana za zadržavanje podataka evidencije nadzora. SharePoint Online ima opseg od 1 do 90 dana, SharePoint Server nema ograničenje.

  Napomena: Podrazumevana postavka za zadržavanje podataka evidencije nadzora je nula dana. To znači da ako ne navedete period zadržavanja različite, sve stavke evidencije nadzora se brišu na kraju meseca. Možete da promenite ovu postavku da biste zadržali stavke evidencije nadzora za dužeg vremenskog perioda. Na primer ako navedete 30 dana, a zatim nadzora podataka evidencije koja je kreirana u mesecu septembra nije moguće izbrisati do kraja oktobra. Za zadržavanje podataka evidencije nadzora, možete da ga da sačuvate izveštaj evidencije nadzora pre nego što je datoteka za evidenciju nadzora skrati.

 6. Takođe možete navesti biblioteke dokumenata da biste sačuvali evidenciju nadzora izveštava pre nego što je datoteka za evidenciju nadzora skrati. Podesite ovu opciju ako vam je potreban pristup podacima evidencije nadzora, koristeći izveštaje o evidenciji nadzora, kada evidencija nadzora bude skraćena.

 7. Kliknite na dugme U redu.

 1. Izaberite stavke Postavke > Postavke lokacije. Ako ne vidite Postavke lokacije, izaberite stavku informacije o lokaciji , a zatim kliknite na dugme Prikaži sve postavke lokacije. Neke stranice će možda zahtevati da biste izabrali sadržaj lokacije, a zatim Postavke lokacije.

 2. Ako se ne nalazite na osnovnom nivou kolekcije lokacija, u odeljku Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Idi na postavke lokacije najvišeg nivoa.

  Napomena: U odeljku Administracija kolekcije lokacija neće biti dostupan ako nemate potrebne dozvole. Morate da budete član podrazumevane grupe administratora kolekcije lokacija ili administrator farme.

 3. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Postavke nadzora kolekcije lokacija.

  Postavke nadzora kolekcije lokacija izabran u dijalogu postavke lokacije.
 4. Na stranici „Konfigurisanje postavki nadzora“ u odeljcima Dokumenti i stavke i Lista, biblioteke i lokacija izaberite događaje koje želite da nadzirete, a zatim kliknite na dugme U redu.

Izbor događaja koje ćete nadzirati zavisi od vaših potreba za nadzorom. Na primer, usaglašenost sa propisima obično ima određene zahteve koji određuju događaje koje treba nadzirati. Preporučujemo da nadzirete samo događaje neophodne da biste ispunili svoje potrebe. Dodatno nepotrebno nadziranje može negativno uticati na performanse i druge aspekte kolekcije ili kolekcija lokacija.

Napomene: 

 • Za SharePoint Online nije dostupan događaj Otvaranje ili preuzimanje dokumenata, prikazivanje stavki na listama ili prikazivanje svojstava stavki.

 • Ako imate SharePoint Server 2013, preporučujemo da izaberete događaj Otvaranje ili preuzimanje dokumenata, prikazivanje stavki na listama ili prikazivanje svojstava stavki samo kada je to apsolutno neophodno. Ova opcija će najverovatnije generisati veliki broj događaja koji će potencijalno ugroziti performanse i druge aspekte kolekcije ili kolekcija lokacija.

Događaji koje birate za nadziranje beleže se u izveštajima o nadzoru koji su zasnovani na programu Microsoft SharePoint Server 2013 i dostupni sa stranice „Izveštaji o nadzoru“. Takođe možete kreirati prilagođeni izveštaj koji uključuje određeni broj ovih događaja izvan navedenog opsega datuma, u okviru određene oblasti kolekcije lokacija ili filtriranih za pojedinačnog korisnika. Događaje ne možete izmeniti pošto su evidentirani, ali administratori kolekcije lokacija mogu izbrisati stavke iz evidencije nadzora i konfigurisati automatsko skraćivanje podataka evidencije nadzora.

Datoteka za evidenciju nadzora će sačuvati sledeće informacije o događajima koji su izabrani za nadzor:

 • Lokacija sa koje je događaj potekao

 • ID stavke, tip, ime i lokacija

 • Korisnički ID koji je povezan sa događajem

 • Tip događaja, datum, vreme i izvor

 • Radnja izvršena na stavci

Sledi primer podataka u izveštaju evidencije nadzora brisanja. Pomoću ovog izveštaja možete utvrditi ko je izbrisao ili vratio u prethodno stanje podatke u celoj kolekciji lokacija. Funkcije programa Excel možete koristiti za filtriranje, sortiranje i analiziranje podataka.

Podaci o izveštaju nadzora brisanja

Kada izaberete događaj koji će biti podvrgnut nadzoru za kolekciju lokacija, kao što je brisanje i vraćanje podataka u prethodno stanje, svaka stavka u kolekciji lokacija će biti podvrgnuta nadzoru svaki put kada se taj događaj bude odvijao. To može da izazove kreiranje velikog broja događaja nadzora, kreirajući veliku evidenciju nadzora. Ovo bi moglo popuniti čvrsti disk, uticati na performanse i druge aspekte kolekcije lokacija.

Važno: Da biste sprečili da evidencija nadzora popuni čvrsti disk i potencijalno smanji performanse kolekcije lokacija, preporučujemo da omogućite skraćivanje evidencije nadzora za kolekcije lokacija sa opsežnim nadzorom.

Da biste upravljali veličinom izveštaja o evidenciji nadzora, možete ga konfigurisati da se automatski skraćuje i opcionalno arhivirati trenutne podatke o evidenciji nadzora u biblioteci dokumenata pre skraćivanja podataka. Administrator servera konfiguriše raspored skraćivanja evidencije nadzora u centralnoj administraciji. Podrazumevano vreme je kraj meseca.

Da biste prikazali izveštaj evidencije nadzora:

 1. Kliknite na dugme Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije. Ako ne vidite Postavke lokacije, izaberite stavku informacije o lokaciji , a zatim kliknite na dugme Prikaži sve postavke lokacije. Neke stranice će možda zahtevati da biste izabrali sadržaj lokacije, a zatim Postavke lokacije.

  Napomena: U odeljku Administracija kolekcije lokacija neće biti dostupan ako nemate potrebne dozvole. Morate da budete član podrazumevane grupe administratora kolekcije lokacija ili administrator farme.

 2. Izaberite stavku Izveštaji evidencije nadzora u odeljku Administracija kolekcije lokacija .

 3. Izaberite izveštaj koji želite, kao što su Brisanje na stranici "Prikaz izveštaja nadzora".

 4. Otkucajte URL adresu ili Pregledanje biblioteku gde želite da sačuvate izveštaj i kliknite na dugme u redu.

 5. Na stranici „Operacija je uspešno dovršena“ kliknite na vezu kliknite ovde da biste prikazali ovaj izveštaj. Ako dobijete grešku, možda evidencija nadzora nije omogućeno "ili" bilo nema podataka za prikaz.

  Napomene: 

  • Najmanje Excel na verziju 2013 mora biti instaliran da biste prikazali izveštaje evidencije nadzora tako što ćete izabrati stavku kliknite ovde da biste prikazali ovaj izveštaj.

  • S druge strane, ako je otvaranje dokumenata u pregledaču omogućeno za biblioteku, idite u biblioteku u kojoj ste sačuvali izveštaj evidencije nadzora, postavite pokazivač na izveštaj evidencije nadzora, kliknite na strelicu nadole, a zatim izaberite stavku Prikaži u pregledaču.

Možete koristiti standardne Excel funkcije da biste suzili izveštaje na informacije koje želite. Neki načini na koje možete analizirati i prikazati podatke evidencije uključuju:

 • Filtriranje izveštaja evidencije nadzora za određenu lokaciju.

 • Filtriranje izveštaja evidencije nadzora za određeni opseg datuma.

 • Sortiranje izveštaja evidencije nadzora.

 • Utvrđivanje ko je ažurirao sadržaj.

 • Utvrđivanje koji sadržaj je izbrisan, a nije vraćen u prvobitno stanje.

 • Prikazivanje promena u dozvolama na stavci.

Slušamo vas

Ažurirani januar 3, 2019

Da li je ovaj članak bio koristan? On nedostaje sadržaj? Ako je tako, recite nam šta mislite ili nedostaju na dnu ove stranice. Priložite svoju verziju SharePoint, OS, i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Srodne teme

Prikaz izveštaja evidencije nadzora

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×