Podešavanje postavki keširanja objekta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Keširanje objekta se interno da optimizujete prikazivanja stranica skladištenjem svojstava lokacija, rasporeda na stranici i stranica. Keširanje objekta smanjuje količinu saobraćaja između Veb server i SQL baze podataka. Rezultat ima viši bajtova stranica, i tako se povećava broj stranice koje je moguće isporučiti klijentima.

Možete da optimizujete keša objekta za kolekciju lokacija tako što ćete navesti nekoliko postavki:

 • Veličina keša objekta.

  Navođenjem većeg broja može da poboljša performanse za neke velike lokacije po cenu memorije na svakom izloženim Veb server.

 • Kada se server proveri promene u upitu unakrsne liste.

  Upit za unakrsne liste je prikazuje sadržaj iz više lista ili biblioteka. Neki Web segmenti, posebno Web segment za upit sadržaja, često prikazuju stavke iz više listama i bibliotekama. Možete da navedete da biste proverili servera za svaki upit unakrsne liste ili možete navesti vremenski period (u sekundama) nacrtali rezultati iz keša. Ovo može da poboljša performanse, naročito za kolekcije lokacija koje sadrže veliki broj upita unakrsne liste.

 • Množilac da koristite da biste preuzeli više rezultata nego što je traženo.

  Na množilac se koristi da biste se uverili da sve zahteve klijenata prihvaćeni u upitu unakrsne liste i isporučivala ispravan skup rezultata.

Postavki keširanja objekta stranicu možete da koristite i da biste ponovo postavili (ispraznili) keš objekta i keša na disku na pojedinačnom serveru ili čitavoj farmi servera.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Podešavanje keša objekta

Ispraznite keš objekta ili keša na disku

Podešavanje keša objekta

 1. Na na Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme Izmeni sve postavke lokacije.

 2. U okviru Administracija kolekcije lokacija, kliknite na dugme keš objekta kolekcije lokacija.

 3. U odeljku Veličina keša objekta , otkucajte vrednost u polju da biste naveli količinu memorije (u megabajtima) koje želite da koristite keš objekta.

 4. U odeljku Cross promene keša upita u listu izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Ako se sadržaj često menja i želite da prikažete precizniji moguće rezultate, izaberite stavku Provera postoje promene na serveru svaki put kada unakrsne liste upit pokrene .

  • Na kojoj poboljšane performanse koje ste dobili od keširanje neće ugroziti tačnost rezultata kolekcije lokacija, izaberite stavku Koristi keširani rezultat upita unakrsne liste ovoliko sekundi.

 5. U odeljku Cross množilac rezultata upita u listu , otkucajte broj od 1 do 10 da koristite kao množilac rezultata.

  Upišite veći broj ako kolekciji lokacija ima jedinstvene bezbednosne dozvole primenjena na mnogim liste i lokacije. Otkucajte manji broj ako Vaša kolekcija lokacija nema jedinstvene dozvole na svakoj listi ili lokacijama. Manji množilac koristi manje memorije po upitu.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Ispraznite keš objekta ili keša na disku

 1. Na na Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme Izmeni sve postavke lokacije.

 2. U okviru Administracija kolekcije lokacija, kliknite na dugme keš objekta kolekcije lokacija.

 3. U odeljku Uspostavi početne vrednosti keša objekta , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste nametnuli aktuelnog servera da ispraznite keš objekta, potvrdite izbor u polju za potvrdu Keš objekta .

  • Da biste nametnuli svim serverima u farmi da ispraznite keš njihove objekta, potvrdite izbor nametanje svim serverima u farmi da im keš objekta .

   Kada izaberete jednu ili više polja za potvrdu, sve stavke u keš objekta će poravnan odmah kada kliknete na dugme u redu. Ako ne potvrdite izbor u poljima za potvrdu, keš će upravljati istek stavki na osnovu kada su ističe vreme ili menjaju na lokaciji.

 4. U odeljku Disku poništavanje keša , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste nametnuli da poništite njenu keša na disku servera, kliknite na dugme u polju za potvrdu nametanje ovaj server da poništite njenu keš na disku .

  • Da biste nametnuli svi serveri da poništite svoju keš na disku, kliknite na dugme u polju za potvrdu nametanje svim serverima u farmi da poništite svoju keš na disku .

   Ako izaberete jednu ili više polja za potvrdu, sve stavke u disku keš će poravnan odmah kada kliknete na dugme u redu. Ako ne potvrdite izbor u poljima za potvrdu, disku keš će ostati kao i isticanja stavki će se upravljati sa stavki veličinu diska je premašena ili menjaju na lokaciji.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×