Podešavanje pomoćnih podataka za povezivanje za korišćenje van mreže

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako dizajnirate predložak obrasca koji korisnici mogu popuniti na računaru koji trenutno nisu povezani sa mrežom ili spoljnom izvoru podataka obrasca nije dostupna, možete da konfigurišete predložak obrasca tako da keširaju obrasce zasnovane na predlošku obrasca Podaci iz pomoćnih podataka za povezivanje svaki put kada obrazac koristi ove podatke za povezivanje.

Napomena: Glavne podatke za povezivanje predloška obrasca možete da podesite tako da keširaju podatke iz spoljnog izvora podataka. Glavne podatke za povezivanje u obrascu samo mogu podataka ako obrazac povezan sa mrežom.

U ovom članku

Pregled

Pitanja kompatibilnosti

Konfigurisanje podataka za povezivanje za korišćenje van mreže

Promena ponašanja predloška obrasca van mreže

Pregled

Obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca može da sadrži pomoćnih podataka za povezivanje koje preuzimanje podataka iz spoljnih izvora podataka koje korisnik mora da popunite i prosledite obrazac. Da biste omogućili korisnicima da popunjavaju obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca kada im nisu povezani sa mrežom ili kada obrazac nije moguće povezati se sa spoljnim izvorom podataka, možete da konfigurišete predložak obrasca da biste omogućili da obrasci keširaju podatke na računarima wheneve korisnika su obrazac koristi pomoćne podatke za povezivanje. Kada je keširane podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje, korisnik ima pristup podacima čak i ako računar nije povezan sa mrežom ili spoljnog izvora podataka nije dostupna.

Napomena o bezbednosti: Pre nego što podesite predložak obrasca da biste dozvolili da obrasci keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje, razmislite o tome šta može da se desi sa podacima ako izgubite ili ukradu računara. Ako koristite pomoćnih podataka za povezivanje da biste dobili osetljive podatke, možda ne želite da biste omogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke u slučaju da izgubite ili ukradu računara. Ako obrazac preuzima osetljive podatke, možda ćete želeti da konfigurišete pomoćnih podataka za povezivanje da biste preuzeli podatke samo ako je računar povezan sa mrežom.

Ako podesite predložak obrasca da biste omogućili da obrasci keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje, Microsoft Office InfoPath skladišti keširane podatke na računaru korisnika svaki put kada obrazac koristi pomoćne podatke za povezivanje. Ako imate više jedne pomoćnih podataka za povezivanje u predlošku obrasca, morate da konfigurišete predložak obrasca da keširaju podatke iz svih podataka za povezivanje. Predložak obrasca možete da podesite tako da keširaju podatke iz samo određenih pomoćnih podataka za povezivanje.

Po podrazumevanim postavkama, InfoPath podešava predložak obrasca tako da obrasci keširaju ove podatke. Predložak obrasca možete da konfigurišete tako da Obrasci mogu da pristupe keširanim podacima samo određeni broj dana. Ako podesite predložak obrasca tako da obrasci skladište keširane podatke za određeni broj dana, InfoPath sprečava obrazac koristi podatke u kešu nakon što je taj broj dana prošlo. Podaci u kešu ostaje na računaru korisnika dok InfoPath zamenjuje stari podaci u kešu novim podacima ili korisnik uklanja obrazac sa računara pomoću dijalog " Prvi koraci ". Dijalog " Prvi koraci " se pojavljuje kada pokrenete InfoPath.

Napomena o bezbednosti: U kešu skladištenja podataka u datoteci kao čisti tekst koji je moguće pročitati u uređivaču teksta, kao što je program Notepad. Ako koristite pomoćnih podataka za povezivanje da biste dobili osetljive podatke, možda ćete želeti da konfigurišete pomoćnih podataka za povezivanje da biste preuzeli podatke samo ako je računar povezan sa mrežom.

Po podrazumevanim postavkama, InfoPath omogućava korisnicima da popunjavaju obrasce, čak i ako obrazac nije u mogućnosti da biste preuzeli podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje. Međutim, možete da konfigurišete predložak obrasca da biste sprečili korisnike da popunjavaju obrasce ako nisu povezani sa mrežom. Na primer, ako imate pomoćnih podataka za povezivanje samo dobija podatke kada korisnik otvori obrazac, a koji pomoćnih podataka za povezivanje nisu dostupni kada korisnik otvori obrazac, možete da konfigurišete predložak obrasca da biste prikazali poruku upozorenja, a zatim zatvorite InfoPath.

Da biste konfigurisali predloška obrasca za keširanje podataka iz pomoćnih podataka za povezivanje, možete da koristite čarobnjak za povezivanje sa podacima kada napravite podatke za povezivanje ili možete da konfigurišete predložak obrasca pomoću dijaloga Podatke za povezivanje koje možete da pristupite tako što ćete izabrati Podatke za povezivanje u meniju Alatke . Po podrazumevanim postavkama, InfoPath podešava predložak obrasca tako da korisnici mogu da popunjavaju obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca bez podataka iz pomoćnih podataka za povezivanje i skladište podatke iz podataka za povezivanje do daljnjeg. Možete da promenite ovu podrazumevano ponašanje pomoću dijaloga Opcije obrasca .

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Iako možete da podesite na predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem da biste dozvolili da obrasci keširaju podatke iz pomoćni izvor podataka, samo obrasci popunjeni u programu InfoPath mogu da keširaju podatke. Obrasci popunjeni u Veb pregledaču ne keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje.

Vrh stranice

Konfigurisanje podataka za povezivanje za korišćenje van mreže

Ako ste već konfigurisali predloška obrasca sa podacima keš iz pomoćnih podataka za povezivanje, možete da preskočite ovaj postupak i jednostavno promeniti podrazumevano ponašanje van mreže obrazaca koji su zasnovani na predlošku obrasca.

Napomena o bezbednosti: Pre nego što podesite predložak obrasca da biste dozvolili da obrasci keširaju podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje, razmislite o tome šta može da se desi sa podacima ako izgubite ili ukradu računara. Ako koristite pomoćnih podataka za povezivanje da biste dobili osetljive podatke, možda ne želite da biste omogućili ovu funkciju da biste zaštitili podatke u slučaju da izgubite ili ukradu računara. Ako obrazac preuzima osetljive podatke, možda ćete želeti da konfigurišete pomoćnih podataka za povezivanje da biste preuzeli podatke samo ako je računar povezan sa mrežom.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

  2. Na listi podataka za povezivanje za predložak obrasca kliknite na dugme pomoćnih podataka za povezivanje koje želite da podesite za korišćenje van mreže i zatim kliknite na dugme Izmeni.

  3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje kliknite na dugme dalje dok ne dođete do stranice sa poljem za potvrdu Uskladišti kopiju podataka iz predloška obrasca .

  4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uskladišti kopiju podataka iz predloška obrasca .

  5. Do zatvaranja čarobnjaka, kliknite na dugme dalje .

  6. Ponovite korake od 2 do 5 za druge pomoćne podatke za povezivanje koje želite da podesite za korišćenje van mreže.

Vrh stranice

Promena ponašanja predloška obrasca van mreže

Po podrazumevanim postavkama, InfoPath omogućava korisnicima da popunjavaju obrasce zasnovane na predlošku obrasca, čak i ako podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje nije dostupna. InfoPath takođe bi podaci u kešu dostupnim do daljnjeg. Možete da konfigurišete predložak obrasca da biste dozvolili korisnicima da popunjavaju obrasce samo ako su podaci dostupni iz pomoćnih podataka za povezivanje. Takođe možete da postavite ograničenje koliko podatke u kešu bi trebalo da budu dostupne.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. Na listi kategorija , u dijalogu Opcije obrasca kliknite na dugme van mreže.

  3. Da biste dozvolili korisnicima da popunjavaju obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca samo ako su podaci iz podataka za povezivanje dostupna, opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da popune ovaj obrazac ako podaci nisu dostupni . Ako ovo polje za potvrdu nije potvrđen i podatke za povezivanje je konfigurisan da biste dobili podatke kada korisnik kreira obrazac zasnovan na tom predlošku, korisnik će videti poruku upozorenja. Kada korisnik klikne na dugme u redu, InfoPath zatvara.

  4. Da biste podatke iz pomoćnih podataka za povezivanje za navedenog broja dana, potvrdite izbor u polju za potvrdu skladišti podatke vraćene iz upita tako da može da se koristi u režimu rada van mreže , kliknite na dugme uskladišteni upiti ističu nakon ovaj broj danai zatim kliknite na dugme broj dana.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×