Podešavanje opcije opšte korisnika

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da postavite Opšte opcije tako što ćete izabrati datoteka > Opcije > Opšte u dijalogu Opcije programa Access . Opšte opcije možete koristiti da biste naveli kako se korisnicima prikazuju neke korisničkog interfejsa, koje podrazumevane datoteke formata ili redosled sortiranja se koristi ili gde fascikle baze podataka nalaze na računaru korisnika baze podataka.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Podešavanje opcija korisničkog interfejsa

Podešavanje opcija za kreiranje baze podataka

Personalizovanje kopije sistema Office

Podešavanje opcija korisničkog interfejsa

Opcija Korisničkog interfejsa primenjuju se na sve Office proizvoda.

Pregled uživo

 • Kada je izabrana opcija Omogući pregled uživo, možete pregledati način na koji neka funkcija utiče na dokument dok prelazite pokazivačem preko različitih izbora.

ekranske napomene

Na traci možete postaviti pokazivač na komandu ili opciju da biste videli ekransku napomenu o nameni dugmeta i dostupne tasterske prečice za tu opciju. Da biste sakrili ekranske napomene, u okviru opcija Stil ekranskih napomena izaberite šemu ekranskih napomena koja odgovara vašim potrebama:

 • Prikaži opise funkcija u ekranskim napomenama prikazuje opis dugmeta ili opcije na traci ako zadržite pokazivač na opciji.

 • Ne prikazuj opise funkcija u ekranskirn napomenarna omogućava vam da vidite ime opcije ili funkcije, ali ne i njen opis.

 • Nemoj da prikazuješ ekranske napomene ne prikazuje ime i opis dugmadi ili opcija na traci ako zadržite pokazivač na dugmetu ili opciji.

Ubrzavanje grafike

Kada je izabrana opcija Onemogući hardversko ubrzavanje grafike , Access nećete moći da koristite mogućnosti ubrzavanje grafike računara da biste poboljšali performanse. (Access 2013 i novije verzije).

Šta je to grafike akceleratora? Grafika akceleratora je tip grafičku karticu koja sadrži sopstvene procesor da poboljša performanse nivoa. Ovi procesori su specijalizovane za izračunavanja visokih grafički transformacije, tako da su postigli bolje rezultate od Numerical CPU koristi vaš računar. Ove adaptera besplatni CPU računara za izvršavanje drugih komandi dok grafike akceleratora obrade grafike operacija.

Vrh stranice

Podešavanje opcija za kreiranje baze podataka

Možete da izaberete verziju Pristup za novu bazu podataka na radnoj površini, na određenu lokaciju na računaru za nove fascikle baze podataka i prilagođeni redosled sortiranja.

Podrazumevani format datoteke za praznu bazu podataka

Koristite ovu opciju da biste postavili ili promenili format datoteke taj Pristup koristi svaki put kada kreirate novu bazu podataka. Ako baza podataka se deli više korisnika, razmislite o verziju Pristup koji je dostupan na računarima, tako da možete da pristupite svim funkcijama u bazi podataka.

 1. Pored podrazumevani format datoteke za praznu bazu podataka, izaberite format datoteke.

 2. Zatvorite i ponovo otvorite bazu podataka za opciju stupila na snagu.

Podrazumevana fascikla baze podataka

Da biste postavili ili promenili podrazumevanu fasciklu za skladištenje novih baza podataka i datoteka:

 1. U okvir za tekst Podrazumevana fascikla baze podataka otkucajte ime fascikle ili kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli fasciklu.

 2. Zatvorite i ponovo otvorite bazu podataka za opciju stupila na snagu.

Novi redosled sortiranja baze podataka

Koristite ovu opciju da biste promenili redosled sortiranja (zovu se i collating sekvenca).

Da biste promenili redosled sortiranja za buduće baze podataka:

 1. Pored stavke novi redosled sortiranja baze podataka, izaberite jezik koji želite da koristite.

  Ova opcija će stupiti na snagu sledeći put kada kreirate baze podataka.

Da biste promenili redosled sortiranja za trenutnu bazu podataka:

 1. Pored stavke novi redosled sortiranja baze podataka, izaberite jezik koji želite da koristite.

 2. Sažimanje i popravljanje baze podataka. Access Sažima i popravlja bazu podataka i on čuva na istoj lokaciji. Više informacija potražite u članku Sažmi i popravi bazu podataka.

Napomena    Prilikom otvaranja baze podataka programa Access 2010 ili novije verzije u Access 2007 i potražite u članku „neprepoznatljiv format baze podataka” ili „bez ideja sekvenca ne podržava navedenu datoteku” poruke, ovog problema može doći nalogom koji nije podržan sortiranje. Pokušajte da promenite redosled sortiranja u programu Access 2010 baze podataka u Opšte zastareli koje je podržano u programu Access 2007 ili noviju verziju baze podataka. Više informacija potražite u članku kompatibilnost između programa Access 2010 i 2007.

Vrh stranice

Personalizovanje kopije sistema Office

Prilagođavanje opcija primenjuju se na sve Office proizvoda.

 • Otkucajte svoje ime ili ime drugog korisnika u okvir za tekst Korisničko ime.

 • Otkucajte svoje inicijale ili inicijale drugog korisnika u okvir za tekst inicijale .

 • Takođe možete odabrati Office pozadina ili Office tema za korišćenje sa Access bazama podataka. (Access 2013 i novije verzije).

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×